Beluga Gold Line

כאן אסקר את בלוגה גולד, וודקה שנחשבת בין הטובות בעולם אם לא הטובה ביותר. בארץ היא עולה בסביבות 1300 ש"ח ל700 מ"ל. האם היא שווה את זה? תמשיכו לקרוא.
למעבר לנושא: http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=888218
מידע כללי
בלוגה גולד מיוצרת בסיביר, באיזור ירוק ומבודד (אין אף מפעל תעשייתי אחר ברדיוס של 300 ק"מ). הוודקה, בעלת 40% כוהל, נחשבת וודקה סופר-פרימיום ותהליכי התסיסה והזיקוק שלה נעשים באופנים טבעיים לגמרי. כשהכוהל מופק, הוא מעורבב עם מים זכים ממעיינות התהום הסיביריים שזורמים מתחת לאדמה, מה שמעניק להם סינון נוסף כמו כן גם טיהור ע"י כסף וחול קוורץ. לאחר מכן מוסיפים לנוזל מספר תמציות שמופקות מגדילן, שיבולת שועל, דבש, וניל וסירופ סוכר. תהליך היצור של הוודקה אורך 3 חודשים לפחות, במנות קטנות של 900 בקבוקים ליום. על כל בקבוק יש מספר זיהוי יחודי. הפקקים של בלוגה גולד חתומים בשעווה למניעת זיופים ולאטימה מושלמת מאוויר. הבקבוקים כבדים מאוד, שכן הם עשויים מזכוכית אופטית ייחודית שמיוצרת בצרפת. הפקק עצמו מיוצר באיטליה, מעליו רשת מתכת דקיקה וסביבו השעווה. כדי לנקות את שאריות השעווה לאחר הפתיחה מסופק פטיש קטן, שבצידו האחר מברשת.
הוודקה כשרה, אגב.
חווית השתייה
כשמתחילים לשתות את הוודקה, הדבר הראשון שמבחינים בו הוא שבלוגה גולד היא הוודקה החלקה ביותר שאי פעם שתיתם. מדהים לחשוב שיש בוודקה הזאת 40% כוהל, כי זה ממש לא משתקף בטעם או באיך שהיא יורדת בגרון. הלשון לא שורפת כלל; מה שמרגישים בלשון זה מן עקצוץ מדגדג אבל נעים. הדבר השני שמבחינים בו כששותים את הוודקה זה דווקא באף, ואלו ניחוחות עדינים של וניל ופירות הדר. עוד לפני שבולעים את הוודקה מרגישים ארומה עדינה של אבקת סוכר, דבש ווניל. כשלבסוף בולעים אותה, בלוגה גולד ממשיכה להפתיע, הפעם עם ארומת לימון עדינה וטעם מודגש של דגנים. הסיומת מלווה בטעמי תבלינים שמעקצצים בגרון, ושוב, ללא תחושת שריפה כלל.
בלוגה גולד היא וודקה ששותים אותה נקי או לא שותים בכלל. מבחינתי זה פשע לערבב אותה עם משהו.
אם אתם שותים בשביל "לתפוס ראש", לא תתאכזבו מבלוגה גולד. להבדיל מוודקות אחרות, ה'סטלה' לא באה במכה אחת, אלא בגלים מתונים שמעצימים את התחושה, כמו גלי ים עדינים על חוף רגוע. כל "גל" מגביר את החוויה, ולא תמצאו את עצמכם לא בשליטה.
בקשר להאנגאובר, ובכן, הוא פשוט לא קיים. ממש כך.
סיכום
בלי ספק הוודקה האקסקלוסיבית והאיכותית ביותר שנמכרת בארץ ובין הטובות בעולם אם לא ה-טובה. המחיר אמנם גבוה מאוד, אבל לדעתי הוא מצדיק את זה. האריזה, יחד עם עיצוב הבקבוק, משדרים תחושת פרימיום שקשה למצוא במשקאות בארצינו הקטנה. אבל כמובן שכל אלו מחווירים לעומת חווית השתייה, שזה משהו שצריך לנסות כדי להאמין. גם אם אתם לא מפוצצים בכסף, אולי כדאי לחשוב על להשתתף בקנייה עם כמה חברים כדי לנסות את הוודקה ולו פעם אחת. או שאתם יכולים, וזה מה שאני עושה, לקנות אותה לבד ולשמור אותה לאירועים מיוחדים.
שורת תמצות: יקר, אבל הי, you get what you pay for.
מה דעתכם על הסיקור? האם שתיתם את הוודקה?
שתפו אותנו בנושא הרשמי: http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=888218
כאן אסקר את בלוגה גולד, וודקה שנחשבת בין הטובות בעולם אם לא הטובה ביותר. בארץ היא עולה בסביבות 1300 ש"ח ל700 מ"ל. האם היא שווה את זה? תמשיכו לקרוא.
למעבר לנושא: http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=888218
מידע כללי
בלוגה גולד מיוצרת בסיביר, באיזור ירוק ומבודד (אין אף מפעל תעשייתי אחר ברדיוס של 300 ק"מ). הוודקה, בעלת 40% כוהל, נחשבת וודקה סופר-פרימיום ותהליכי התסיסה והזיקוק שלה נעשים באופנים טבעיים לגמרי. כשהכוהל מופק, הוא מעורבב עם מים זכים ממעיינות התהום הסיביריים שזורמים מתחת לאדמה, מה שמעניק להם סינון נוסף כמו כן גם טיהור ע"י כסף וחול קוורץ. לאחר מכן מוסיפים לנוזל מספר תמציות שמופקות מגדילן, שיבולת שועל, דבש, וניל וסירופ סוכר. תהליך היצור של הוודקה אורך 3 חודשים לפחות, במנות קטנות של 900 בקבוקים ליום. על כל בקבוק יש מספר זיהוי יחודי. הפקקים של בלוגה גולד חתומים בשעווה למניעת זיופים ולאטימה מושלמת מאוויר. הבקבוקים כבדים מאוד, שכן הם עשויים מזכוכית אופטית ייחודית שמיוצרת בצרפת. הפקק עצמו מיוצר באיטליה, מעליו רשת מתכת דקיקה וסביבו השעווה. כדי לנקות את שאריות השעווה לאחר הפתיחה מסופק פטיש קטן, שבצידו האחר מברשת.
הוודקה כשרה, אגב.
חווית השתייה
כשמתחילים לשתות את הוודקה, הדבר הראשון שמבחינים בו הוא שבלוגה גולד היא הוודקה החלקה ביותר שאי פעם שתיתם. מדהים לחשוב שיש בוודקה הזאת 40% כוהל, כי זה ממש לא משתקף בטעם או באיך שהיא יורדת בגרון. הלשון לא שורפת כלל; מה שמרגישים בלשון זה מן עקצוץ מדגדג אבל נעים. הדבר השני שמבחינים בו כששותים את הוודקה זה דווקא באף, ואלו ניחוחות עדינים של וניל ופירות הדר. עוד לפני שבולעים את הוודקה מרגישים ארומה עדינה של אבקת סוכר, דבש ווניל. כשלבסוף בולעים אותה, בלוגה גולד ממשיכה להפתיע, הפעם עם ארומת לימון עדינה וטעם מודגש של דגנים. הסיומת מלווה בטעמי תבלינים שמעקצצים בגרון, ושוב, ללא תחושת שריפה כלל.
בלוגה גולד היא וודקה ששותים אותה נקי או לא שותים בכלל. מבחינתי זה פשע לערבב אותה עם משהו.
אם אתם שותים בשביל "לתפוס ראש", לא תתאכזבו מבלוגה גולד. להבדיל מוודקות אחרות, ה'סטלה' לא באה במכה אחת, אלא בגלים מתונים שמעצימים את התחושה, כמו גלי ים עדינים על חוף רגוע. כל "גל" מגביר את החוויה, ולא תמצאו את עצמכם לא בשליטה.
בקשר להאנגאובר, ובכן, הוא פשוט לא קיים. ממש כך.
סיכום
בלי ספק הוודקה האקסקלוסיבית והאיכותית ביותר שנמכרת בארץ ובין הטובות בעולם אם לא ה-טובה. המחיר אמנם גבוה מאוד, אבל לדעתי הוא מצדיק את זה. האריזה, יחד עם עיצוב הבקבוק, משדרים תחושת פרימיום שקשה למצוא במשקאות בארצינו הקטנה. אבל כמובן שכל אלו מחווירים לעומת חווית השתייה, שזה משהו שצריך לנסות כדי להאמין. גם אם אתם לא מפוצצים בכסף, אולי כדאי לחשוב על להשתתף בקנייה עם כמה חברים כדי לנסות את הוודקה ולו פעם אחת. או שאתם יכולים, וזה מה שאני עושה, לקנות אותה לבד ולשמור אותה לאירועים מיוחדים.
שורת תמצות: יקר, אבל הי, you get what you pay for.
מה דעתכם על הסיקור? האם שתיתם את הוודקה?
שתפו אותנו בנושא הרשמי: http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=888218


