בטיפ זה נדבר על מקרה שבו מתחילים אתר מאפס, כלומר משלב הדומיין.
בחירת דומיין
שם האתר הוא אחד הדברים החשובים ביותר והוא אמור לייצג את מה שאנו רוצים להציג/ למכור/ להציע.
לדוגמא : אתר שמוכר נעליים לא יחפש דומיין שמדבר על הבגדים, כלומר, לאתר כזה יתאים שמות, כגון "shoes"
ולא "clothes" יחד עם הסיומת המתאימה.
ומהי הסיומת המתאימה? תלוי בקהל הפוטנציאלי - סיומת של "co.il" מיועדת לקהל הישראלי, סיומת של "com" מיועדת לקהל
כללי , סיומת של "info" מיועדת לאתר המרכז מידע מסוים וכן הלאה.
שם האתר יכול גם לכלול את שם החברה / מותג וגם את שם בעל האתר.
לדוגמא : שם הדומיין של האתר הזה הוא iatraf - שם שמרמז על פורום שקוראים לו "אטרף" ויכול לרמז גם על משהו שהוא ה"אטרף שלי".
נקודה שמאוד חשוב להדגיש היא - לא ניתן לשנות את שם הדומיין.
בדומיין שלי ,למשל, יש טעות בשם מאחר ושם העסק הוא SEOnline ובדומיין חסר "n" אחת.
לכן, לפני ביצוע הקנייה שימו לב שאכן אתם קונים את הדומיין הנכון.
כל זה נועד על מנת לתת מושג ראשוני לגולשים הפוטנציאליים על מה האתר מדבר וכך הוא גם יופיע בתוצאות החיפוש של גוגל.
קניית דומיין
את הקנייה ניתן לבצע בכל אתר שמאפשר רישום של דומיינים ואני עובד עם Hostgator ו - Hosting dude מאחר ואצלם המחירים
יותר זולים לפי מה שידוע לי ואת האחסון אני מבצע בישראל על ידי Jetserver.
מבחינת מחירי אחסון , כל אחד צריך לבדוק מה התוכנית שמתאימה לו. יש תוכניות שמיועדות לאתרים בודדים ויש שמיועדות
לאחסון כמות מסוימת של אתרים.
בכל אופן את האחסון כדאי לבצע בארץ ולא בחו"ל, לפי דעתי, כי כאשר תתעורר בעיה (ולפעמים זה קורה) שיהיה לכם למי לפנות ואת
הדומיין ניתן להפנות לכל שרת שתרצו כך שזו לא בעיה.
ומה הלאה?
לאחר שביצענו את קניית הדומיין ואחסון האתר נותר רק לבנות האתר.
בכל שרתי האחסון ישנה רשימה של מערכות תוכן לאתר (CMS -Content Management System) כאשר הידועות ביותר הן וורדפרס וג'ומלה (ישנה גם את מערכת Drupal שדומה במבנה לג'ומלה) וגם מערכות המיועדות לאתרי חנות מקוונת ,כגון Magento.
לכל מערכת יתרונות וחסרונות, למשל ג'ומלה מסובכת יותר מוורדפרס אבל האתרים שלה יותר חזקים ונראים טוב ומצד שני לפעמים קשה למצוא פלאגינים טובים בחינם בעוד שוורדפרס היא מערכת יותר פשוטה לאתרים קטנים יותר אבל קל מאוד למצוא ולהתקין פלאגינים מהספריה שלה בחינם.
בשלב זה, יש לכם דומיין, תוכנית אחסון ומערכת ניהול אתר.
עכשיו מגיע השלב הבא - סידור אתר בצורה נכונה - על כך בחלק הבא...

ציטוט ההודעה