למה בחגים מסויימים כמו פסח הדתיים לא נוסעים אבל מדליקים אש? ואל תגידו לי שזה העברה כי זאת סתם שטות
למה בחגים מסויימים כמו פסח הדתיים לא נוסעים אבל מדליקים אש? ואל תגידו לי שזה העברה כי זאת סתם שטות
|
|
ממש ממש ממש לא !
אתה טועה !
הם לא נוסעים ולא מדליקים אש !
אסור להבעיר ומי שעושה את זה עובר על איסור !
הם מעבירים מאש לאש .. שזה אומר שיש להם נר או משהו מקור של אש מלפני כניסת החג ..
והם מעבירים מהאש הזאת לאש אחרת ..
אסור להבעיר וליצור משהו חדש בחג ..
מקווה שהבנת ..
__________________________________________________"עַיִן בְּמַר בּוֹכָה וְלֵב שָׂמֵחָ:"__________________________________________________בובית יש רק אחת
ועוד משהו ..לדעתי הלהעביר מדבר לדבר אש זה גם דבר דפוק
זה כאילו אתה עובד על עצמך באיזה מובן..
לפני שבוע הייתי אצל סבתא שלי עם החצי משפחה הדתייה שליועשינו על האש והם יכלו לאכול כי כאילו האש זה מנר נשמה שהדליקו לפני השבת..
וזה בדיוק כמו שאסור להדליק אור..אז מה שאני יעשה זה ייקח כדור שבו אפשר לגעת
ויזרוק אותו על המתג של האור...והופ האור יידלק
לא הבנתי את הקטע של האש ..
ושבת זה לא "חוקים" כמו חג.
__________________________________________________"עַיִן בְּמַר בּוֹכָה וְלֵב שָׂמֵחָ:"__________________________________________________בובית יש רק אחת
uiop צודק במאה אחוז הם עושים הכל רק לא נוסעים ואל תגיד לי מעבירים כי זה גדם נחשב להדליק אני ידליק גפרור מנר זה דפוק רצח
חחח אשכרה עושים עברות ברורות במסווה של דברים כשרים
תזדיינו בתחת או אוראלי זה לא נקרא לבטל זרע וזה גם בסדר מבחינת קיום מין
הדרך היהודית הקלאסית והתחמנית![]()
!Hasta la victoria siempre
~Che Guevara
בד דיאמון אתה שוב מבלבל ..
ובקשר לשאלה שאלתי את הרב ..
אסור לעשות מולד ..
שזה אומר אסור ליצור כמו שאמרתי ..
הוכחה ?
"ביצה שנולדה ביום טוב אסורה לאכילה" זה גם לא כשר בגלל שזה נולד ביום טוב ..
וכן כן זה חלק מהקשר ..
מקווה שהסברתי את עצמי עכשיו יותר טוב=]
שבוע טוב
כל התיחמונים האלה שמותר להדליק אור לפני כניסת השבת זה מעצבן
זה צבוע
(בלי לפגוע באף אחד כמובן זו פשוט דעתי)
אללה מכבייי..
עדן זה לא שאנחנו לא מדליקים אש אנחנו כן זה בכלל דפוק להעביר מאש לאש מי יעשה זה דבר??
אנחנו מדליקים אור מדליקים אש הכל חוץ מלנסוע וזה גם דפוק כי אם אנחנו עושים הכל דווקא לנסוע לא אז זה טיפשי...
אבל בכל זאת אנחנו לא נוסעים...
3.10 מתאשפז=[
4.10 הניתוח=[[
מקווה שהכל יהיה בסדר
אני מתגעגע כבר מעכשיו
ביי אל תדאגו אני ישאר מנהל וכשאני יחזור
ב"ה אני ימשיך לעזור לכולם
יצחק, מכל משפחת אטרף, הלוואי ושערי גן עדן יפתחו לנשמתך, אנחנו אוהבים אותך.
מה קשור לתיחמון?
זה היתר שבא לעזור לנו לקיים את החג מבחינת מאכלים ביום טוב בעיקרון. למרות שאפשר להשתמש במיחם או בפלטה כמו ביום שבת. למה? אני לא יודע,צריך לבדוק את זה
ואיסורי שבת לא חלים על איסורי יום טוב[חגים].
תיחמון גם אני לא הבנתי אבל אני יסביר את הדבר הבא שלך ..נכתב במקור על ידי CaNn@bIs
חג זה לא אותם כללים כמו של שבת .. זה קודם כל שתכניסו את זה חזזזזקק לראש שאין על זה ויכוח זה הלכה.
מיחם ופלטה שבת וחג זה לא אותו דבר ! אני אסביר .
מיחם - שבת בשביל לעשות כוס תה למשל אתה צריך לעשות את זה בכוס שלישית שזה אומר מכוס לכוס [דין בישול , סממנים]
פלטה - שבת אסור להביא כלי ראשון לשולחן כי יהיה בישול על דברים אחרים ברגע שזה חם + סממנים [תבלינים]
יש עוד הרבה סתם עוד דוגמא בשבת אסור להוסיף מים למיחם [דין בישול של המים שנוספו]
בחג מותר .
אז מה שאמרת שזה אותו דבר זה טעות .
ואיסורי חג ואיסורי שבת דומים אבל ממש ממש לא אותו דבר.
אבי.
בס"ד
חג זה לא כמו שבת...
ואיך בן אדם יכין לעצמו אוכל בלי אש?
זה חג... צריך אוכל
גם בחג אסור ליצור... אז זה אומר שאסור להדליק אש
אבל להעביר אש מותר כי אתה לא יוצר אותה...
מקווה שהייתי ברור והבנתם
דתים לא נוסעים ולא מדליקים אש בחגים מיכוון שזה נחשב כמו יום שבת בשבילם..
וזה שהם מדליקים מנר לנר זה בכלל לא שטות והם לא עובדים על עצמם..כמה שהחג נחשב כאילו יום שבת הוא עדין לא יום שבת ואין לו את אותה קדושה ורמת האיסורים ולכן להעביר אש מנר לנר זה מותר...מקווה שהבנתם
טוב אני חושב שזה הובן
חג לא שווה לשבת ... ולא אותם "חוקים"
שבת לא כמו חג .
נעול.