שמעו בעקבות המעבר של מאור כנראה מבית"ר יש פה 2 טורים... אחד מONE ואחד מביתר.נט אחד מדבר על מליקסון כמנהיג המהפכה... התקווה לבית"רים ואחד כשחקן מוכשר לא יותר מזה... וממליץ לו לחשוב בקטן... להצפין לכפ"ס... הנה הם:
כשקראתי בבית"ר נט את הידיעה על שחרורו של מאור מליקסון, חשבתי לרגע שאני עומד להתעלף. תחושת בחילה אפפה אותי, וראיתי שחור בעיניים.
מאור מליקסון מסמל עבורי משהו גדול הרבה יותר מעוד שחקן של בית"ר. הוא מסמל את התקווה.
הילד שהיה הסממן הראשון של מהפכת הצעירים בבית"ר, שגרם לי לדקלם שירים כמו " תקשיב לי טוב רואה צאן תכניס את מאור מליקסון", ו - "רונלדיניו בוא תמצ** לי, מליקסון לא רואה אותך", גרם לי לחלום.
דרכו יכולתי לראות את בית"ר האחרת, הדורסנית, זו שמשחקת כדורגל הרפתקני מצד אחד, ורומנטי מצד אחר. זו ששמה דגש על הנאת הקהל והופכת את המשחק הכל כך מדהים הזה, לחוויה של ממש.
אני זוכר את הפעם הראשונה שבה ראיתי אותו משחק במדי בית"ר. זה היה בעונה הראשונה שלו בבוגרים, עונה שבה היה לו חלק מרכזי בהישארות של בית"ר בליגה. הגעתי אז מחו"ל, ישר לטדי, למשחק מול מכבי נתניה, משחק שהסתיים בניצחון 3-1 של בית"ר, ניצחון שקירב את הקבוצה להישארות בליגה. באותו משחק מאור לא רק שיחק נפלא, אלא גם כבש שער יפהפה.
אני זוכר שחזרתי לחו"ל והודעתי לכל מי שאני מכיר כי בבית"ר משחק הכישרון הכי גדול שראיתי בחיים.
מאז אותו משחק, מאור הפך לסוג של "בן" עבורי. כל כך ייחלתי לראות אותו מצליח. כל כך רציתי לראות אותו ממצה את מה שיש בו, אבל מלבד סדרת משחקים טובה פה ושם, הילד פשוט לא המריא.
רבים אומרים שהבעיה שלו היא בראש. שפסיכולוג ספורט צמוד יכול היה להוציא ממנו את הכישרון האדיר.
אני חושב שמדובר במשהו אחר. אני חושב שמאור צריך להרגיש שצריכים אותו. במשחקים שבהם הוא קיבל מקאנן את המפתחות למרכז המגרש, הוא היה אדיר. גם במשחקים שבהם הוא נזרק אל הדשא כמחליף, כשבית"ר הייתה בפיגור, תמיד קרו דברים טובים לאחר מכן. גם אם הוא לא עזר לשינוי התוצאה הסופית, הוא תמיד היה מטריף את הגנת היריבה.
מאור הוא שחקן מיוחד שמאד מושפע מהקהל ומהתחושות שאיתן הוא עולה אל כר הדשא, ולכן, במשחקים רבים, כשהקהל לא דירבן אותו, וכשצוות האימון לא נתן לו את טפיחת השכם שתגיד לו, "עכשיו זה הזמן שלך", הוא נעלם על המגרש.
ועכשיו, הוא עוזב אותנו.
צריך לומר את האמת. בסיטואציה הנוכחית, מאור לא מתאים לבית"ר.
למרות האהבה הגדולה אליו, והרצון העז לראות אותו מככב במדי בית"ר, אני לא חושב שמאור צריך לשחק העונה בבית"ר. הוא צריך לשחק, ולא סתם לשחק, אלא לקבל קבוצה ולנהל אותה על המגרש. בדיוק כפי שעשה בתקופת עזורי וקאנן, לפני בואו של לרואה. באותם משחקים, שבהם מליקסון היה בעל הבית במרכז המגרש הוא פרח, וזה בדיוק המקום שבו הוא צריך להיות. במרכז, חופשי לעשות כרצונו, מבלי חשש להיות מוחלף אחרי איבוד כדור אחד או שניים.
מאור מליקסון חייב לשחק, וכמה שיותר. רק ככה הוא יכול לעשות את הסוויץ בראש, זה שכל כך מפריע לו לבצע את קפיצת המדרגה שתהפוך אותו לשחקן הטוב בישראל. בבית"ר של העונה הבאה מאור יהיה שחקן ספסל, ובשלב הזה שכל כך קריטי לקריירה שלו, זה לא המקום שבו הוא צריך להיות.
התקווה שלי הייתה שבית"ר תחתים את מאור על חוזה ארוך טווח, ואז תשאיל אותו לקבוצה שבה יוכל לקבל את הבמה במלואה, אבל לצערי, הפיצוץ בין הצדדים מונע את הסיכוי שדבר כזה יקרה.
אני לא רוצה להתייחס למי אשם. אני לא יודע כמה כסף מאור דרש, כמה בית"ר הייתה מוכנה לשלם, ואת האמת, זה גם לא מעניין אותי.
יש כאן שני דברים שעומדים מול עיני. האחד זה העתיד של בית"ר, והשני זה העתיד של מאור מליקסון.
מבחינת בית"ר, אני חושב שזו הייתה טעות לשחרר את מליקסון. אני באמת מאמין שהילד הזה עוד יפרע את השטרות, ולכן, היה כאן מקום להפעלת שיקול דעת, מכיוון שבסיטואציה שנוצרה בית"ר הפסידה פעמיים. גם את ההשקעה של ארבע שנים בשחקן, וגם כישרון ענק עם מחויבות ואהבה למועדון, ועם כל הכבוד לשחקני הרכש הנוצצים שנוחתים בטדי, ויש הרבה כבוד, אהבה לא קונים בכסף.
מבחינת מאור, אני חושב שהוא עומד כרגע בפני החלטה קריטית. אם הוא יעבור לשחק במכבי חיפה, הוא עושה את טעות חייו. גם שם הוא יהיה שחקן ספסל, וגם שם, הוא יישב על הספסל וייראה כיצד ליאור רפאלוב, חביב הקופים, מקבל הזדמנויות לפניו.
מאור חייב לעבור לקבוצת מרכז טבלה, או אפילו תחתית, פשוט כדי לשחק. אני חושב שבני יהודה תתאים לו, מפני שניצן שירזי מומחה במיצוי פוטנציאל של שחקנים צעירים, כפי שעשה עם ראובן עובד, אבל זו כבר ההחלטה של מאור. יש לו מספיק קונים, ואני רק מקווה שהוא יבחר בקבוצה שבה הוא יכול להתפתח. הכסף בשלב הזה לא צריך לעמוד בראש מעייניו. הוא צריך לזכור שמה שחשוב מבחינתו הוא הפן המקצועי. זו השנה הקריטית בחייו, ולכן טוב יעשה מאור אם ינחת בידיים של מאמן שמאמין בו וייתן לו את המפתחות.
את המילים הבאות אני רוצה ברשותכם להקדיש למאור :
אני יודע שבעונה האחרונה עברת רגעים לא קלים בבית"ר. חלק מהקהל התומך שתמיד קיבל אותך באהבה, הפנה לך את הגב במשך תקופה מסוימת, ולא ידע כיצד לאכול את המו"מ הקשה בינך לבין הקבוצה.
מה שחשוב לי שתדע, הוא שגם אם קיללו אותך, זה היה מאהבה. ככה זה, כשאוהבים מישהו, ומפחדים לאבד אותו, לפעמים מגיבים בצורה קיצונית בדיוק לצד השני.
הקהל של בית"ר אוהב אותך. אני לא אוהב לדבר בשם אחרים, אבל במקרה הזה, אני יודע שמה שאני כותב מבטא את מה שרבים היו רוצים להגיד לך.
למרות שלא גדלת במחלקות הילדים של בית"ר, עבורנו תמיד היית שחקן בית. אתה סימלת את התקווה, עזרת לנו לחלום, לקוות, להאמין, וסיפקת לנו לא מעט רגעים של אושר אמיתי, עם ראיית המשחק המדהימה, המסירות על מגרש שלם, הכדרור שיש רק לך, ומעבר להכל, האהבה לבית"ר.
אני רוצה לאחל לך בהצלחה. אני בטוח שיום יבוא ואתה עוד תהיה שחקן גדול. הלוואי וזה יקרה כשתלבש שוב את המדים הצהובים שחורים של בית"ר, אבל גם אם לא, אני עדיין אוהב אותך ותמיד אקווה לראות אותך חוזר אלינו.
בית"ר זו משפחה, ואתה בן למשפחה הזו. אל תשכח את זה לעולם.
ואולי אולי בסופו של דבר תשאר בבית"ר ירושלים וטור זה כבר לא יהיה רלוונטי..
אנחנו לא נשכח אותך מאור מליקסון.
צור אורן
ככה פתאום, בלי לשים לב, הפך שחקנה הצעיר של בית"ר ירושלים, מאור מליקסון, לאחד המלפפונים החמים של הקיץ.
הילד המוכשר מיבנה לא אהב את ההצעה הכספית שקיבל מבית"ר וקבוצות ליגת-העל לא נשארו אדישות והחלו להתעניין ולגשש.
לאחר כל הרעש התקשורתי סביב מליקסון ביומיים האחרונים, קשה לי לומר שלא שאלתי את עצמי על מה כל המהומה.
רוצים קצת נתונים יבשים, למה לא?
בעונתו הראשונה בבית"ר ירושלים (02/03) שיחק מליקסון 27 משחקים, כבש 3 שערים ובישל אחד.
בעונת 03/04 אין הרבה שינוי. 2 שערים ובישול אחד ב-26 משחקים.
עונה לאחר מכן, שער ובישול אחד ב-29 משחקים.
עונת 05/06 היתה טובה יותר מבחינה סטטיסטית, עם 2 שערים ו-3 בישולים ב-29 משחקים, אבל עדיין לא מדובר ברוברטו באג'יו.
עם זה אפשר ללכת למכולת? עם מאזן כזה אפשר לדרוש חוזה מפוצץ? איפה בדיוק יהיה לו מקום במכבי חיפה?
רוני לוי לא ממש צריך את כאב הראש הזה בקריית-אליעזר. ליאור רפאלוב, עדן בן-בסט ותומר חמד הם צעירים נפלאים שעוד יכולים להתקדם במועדון (חלקם אף בנבחרת ישראל בעתיד).
החולייה הקדמית נראית כמו חלום של כל מאמן עם בוקולי, מסודי, קטן וקולאוטי (וארבייטמן, אם יישאר). אתם רואים איך מליקסון משתלב בפאזל הזה? אני מאוד פאסימי.
שלא תבינו אותי לא נכון, מליקסון הוא שחקן יוצא מן הכלל. השליטה שלו בכדור מעלה ניחוח דרום אמריקאי ולא פלא שהשחקן האהוב עליו הוא חואן ריקלמה.
הבעיה איתו שלמרות שהוא הצהיר בתחילת העונה שהוא יתבגר ושהעונה תבוא הפריצה שלו, שום דבר ממשי לא קרה.
הוא מאוהב מדיי בכדור, לא תמיד מרוכז מול השער ועוד כל מיני תכונות של שחקן צעיר שמוציאות לרוני לוי וריד באמצע המצח.
אז הכל שחור? לא ממש. מליקסון לא שכח את הכדורגל שהביא אותו לבירה. הקשר כבש שני שערים בגמר טורניר לובאנובסקי (0:2 מול בלארוס) במדיי הנבחרת הצעירה ונתן טורניר נהדר.
מה אפשר להסיק מכך? שמליקסון צריך לקבל החלטה קריטית בקריירה שלו. אולי הקלחת של טדי לא מתאימה לו? אולי הוא צריך להוביל קבוצה על הכתפיים? אולי הוא צריך מאמן שמאמין בו וייתן לו את המושכות?
אם תשאלו אותי, התשובה לכל השאלות הללו היא חיובית. אם אכן קבוצה כמו הפועל כפר-סבא מעוניינת במליקסון זו ההחלטה שהוא צריך לקבל.
הירוקים של אלי טביב יכולים להיות קרקע מצויינת לקשר מוכשר מסוגו של מאור, מה גם שנראה שאוחנה מאוד מעוניין בקשר אותו אימן עד לפני מספר חודשים.
הקבוצה המוכשרת של כפר-סבא תיתן למליקסון להוביל את הקישור הטכני והמוכשר של המועדון וכולנו ראינו את החיבור בין אוחנה לשחקניו בעונה החולפת.
אז מאור, למה לך להיות זנב לאריות של ארדילס או של רוני לוי? עדיף לך להיות ראש לשועלים של אוחנה. שועלים? לפי העונה האחרונה כבר מדובר בזאבים.
מה אתם אומרים? האם מאור הוא באמת "היהלום מהצפון" או סתם דריבלסיט שלא יתפתח? מה כדאי לו לעשות? לעבור לחיפה? לכפ"ס? או להשאר על הספסל בטדי? לדעתי תחת ארדילס שאוהב טכניקה וכדורגל התקפי הוא פשוט יפרח... הוא יקבל תמקום של פבריס פרננדז בהרכב... אם לא בית"ר אני ממליץ לו ללכת לאוחנה... שם הוא יהיה כוכב... סוף סוף הוא לא יהיה שחקן ספסל/רוטציה אלה כוכב אמיתי...

ציטוט ההודעה