שאלה: מה התועלת בתפילתי, אם אני רואה שהיא לא מתקבלת?
תשובה: קודם כל התפילה עצמה היא זכות ומצווה גדולה והיא מדבקת אותנו בבורא ודבר שני צריך לדעת שקבלת התפיחה תלויה במאזן של הזכויות והחובות שלנו וכל תפילה גורמת לעוד זכויות להתווסף לנו וכך ככל שנרבה להתפלל אנו מגבירים את סיכויינו לקבלת התפילה.
ועוד נקודה שלפעמים דווקא לובתינו לא מתקבלת התפילה כרגע כי יתכן שקבלת מה שביקשנו תהיה לרעתינו, אדם שמבקש לזכות בלוטו האם הוא יודע מה תגרום לו הזכיה, אדם שכרגע חילוני שמבקש זיווג, אז יתכן שזה לרעתו אם ימצא כרגע זיווג עם חילונית כי אם ירצה להתקדם במצוות יתכן ולא תתן לו, ואולי מחכים משמים שיתקדם בשמירת מצוות כדי להביא בת זוג שומרת מצוות (יתכן גם להיפך שבת זוג חילונית מבקשת בן זוג וכו')
-----------------------------------------------------------------------------------------
שאלה: מהן המעשים והכוונות לעשות כדי שיתקבלו תפילותי?
תשובה:
א. תפילה בכוונה כמובן ולעשות תחבולות כיצד להצליח לכוון.
ב. להרבות בתפילות אישיות, תפילה אישית שיוצאת מהלב יותר קל לכוון בה
ג. לתת צדקה לפני התפילה (אפשר גם להדליק נר לעילוי נשמה של צדיק)
ד. להרבות בתפילה, כי לעולם לא נדע את מכסת התפילות והזכויות שצריך כדי שתפילתנו תתקבל.
ה. להתפלל על אחרים, כמו שכתוב בגמרא: ''המתפלל על חבירו הוא נענה תחילה.
-----------------------------------------------------------------------
שאלה: אני מרגיש מלוכלך בחטאים אז אני מתייאש מלהתפלל כי איך מצד אחד לחטוא ומצד שני להתפלל?
תשובה : זו שאלה בכל נושא קיום המצוות, תפיסת ''הכל או לא כלום'' אינה נכונה ביהדות.
אלא כל מעשה הכי קטן יש לו ערך בפני עצמו, אין אלוקים מקפח שכר של כל בריה, דמיין לעצמך שמתגלה לך מכרה זהב, האם מפני שאינך יכול לאסוף את כל המכרה, תימנע מלאסוף את חלקו? ולהיפך, דווקא בזכות התפילה, וההתאמצות הכי קטנה לגבור על הרע, נוכל לקבל כוחות רוחניים עצומים להתקדם הלאה.
וכותב רבי נחמן שככל שהאדם היותר רחוק מתקרב, כך מתגבר הכבוד לבורא עולם שגם הרחוק ביותר מתקרב שאז נעשה מזה רעש גדול ושמחה בשמים.
אז ככה שאין לחשוש ואין להתייאש ובכל מצב כדאי וחשוב להתפלל.
-----------------------------------------------------------------------
שאלה: למה אנחנו מתפללים הרי השם יודע מה אנחנו צריכים אז מה אני צריך להודיע לו דבר שהוא יודע?
תשובה. התפילה היא לא למען בורא עולם אלא למעננו, כאשר אנו מתפללים ומבקשים מאלוקים, אנו בעצם מחזקים את אמונתינו שהכל ממנו יתברך.
ושרק הוא יכול למלא את חסרונינו. כאשר אבא רוצה שבנו יהיה מנומס ויאמר לו ''תודה'' על מה שהוא מביא לו, זה לא למען האבא אלא למען מידותיו הטובות של הבן, כאשר האבא רוצה שבנו יבקש ממנו, זה למען הילד כדי שלא יתרגל שהכל בא בקלות ויפול לגאוה שהיא המידה הכי הרסנית לאדם.

ציטוט ההודעה

בובית יש רק אחת