בכוונה לא שמתי את זה בנעוץ,כי לא יודע עד כמה הדיון הזה יצליח,
מאחר שבזמן שנשאר ל 2006,לא יצאו משחקים טובים,
אז אפשר כבר להתחיל לסכם אותה.
הדיון ילך ככה,איך לדעתם הייתה השנה הזאתי?
ואיזה משחק לדעתכם היה הכי טוב?
שיהיה לנו דיון נעים.
בכוונה לא שמתי את זה בנעוץ,כי לא יודע עד כמה הדיון הזה יצליח,
מאחר שבזמן שנשאר ל 2006,לא יצאו משחקים טובים,
אז אפשר כבר להתחיל לסכם אותה.
הדיון ילך ככה,איך לדעתם הייתה השנה הזאתי?
ואיזה משחק לדעתכם היה הכי טוב?
שיהיה לנו דיון נעים.
|
|
ככה, לדעתי זו לא הייתה שנה ממש טובה מבחינת משחקי המחשב, ההישגים היו בעיקר טכניים (גרפיקה בעיקר) ופחות היישגים מבחינת תוכן רוב המשחקים שיצאו הם משחקים שכיף לשחק בהם ולעבור אותם פעם אחת אבל לא יותר, לדעתי זה קורה בגלל שאכשיו מתחילים להיכנס בכל העניין של DX10 ו SM4.0 וחלונות ויסטה, אז בטח חברות המשחקים מתכוננות למהפך כלשהו ומתחילות להשקיע בפיתוח מנועים ומשחקים שיצאו בתקופה שיבואו כל החידושים שהזכרתי לפני כן.
יצאו השנה 2 משחקים שאני ממש ציפיתי להם TES4 Oblivion ו Medieval II Total War שאני כמעריץ הארדקור של הסדרות התאכזבתי מהם בצורה מסויימת כי המפתחים התמקדו בגראפיקה בעיקר ופחות בלספק את התוכן שהשחקנים הרציניים ציפו לו אז צריך לחכות למודים של הקהילה ומודים טובים לוקחים די הרבה זמן עד שהם מגיעים בגרסאות טובות.
היה גם את Prey שהפתיע מבחינת הגימיק שלו עם כל הקטע עם שינוי כוח הכבידה, הליכה על קירות ותקרות ודברים נחמדים כאלה ושימוש יפה במנוע של Doom 3 אבל עדיין רוב ההישג היה טכני והתוכן היה קצר יחסית וחוזר על עצמו למרות שהיה דווקא כיף, קצת חבל בשביל כמעט 10 שנות פיתוח.
ה NFS החדש שיצא כמו כל שנה בערך בנובמבר התחיל להימאס אבל EA עשו עבודה נחמדה בזה שקיצרו אותו ועשו אותו פחות חופר כמו המשחק הקודם (Most Wanted) והוסיפו סוגים חדשים של מוכוניות שלא נראו מזמן בסדרה (Muscle Cars).
היתה גם חבילת ההרחבה ל F.E.A.R שניסתה לעשות עבודה מבחינת עלילה אבל בגלל שהיא הייתה קצרה היא לא הספיקה להאיר הרבה, היה גם את Splinter Cell החדש שיצא לפני כמה זמן, לא יצא לי לשחקבו אבל הוא נראה ממש מבטיח.
חבילת ההרחבה ל HL2 ה Episode One לדעתי הייתה גם טובה כי עשתה את העבודה מבחינת עלילה כי המפתחים יביאו לנו בכל חבילת הרחבה כזאת חלק מהעלילה שישאיר אותנו במתח עד שיגיע ההמשך וגם מבחינה טכנית הם עשו עבודה טובה בזה שהם הוסיפו HDR לאופציות הגראפקיה, אהבתי את הרעיון הזה שלהם ואני מקווה שב2007 החבילה השנייה תהייה עוד יותר טובה.
עוד משחק שלדעתי היה טוב הוא F.E.A.R Combat שזה בעצם מצב האונליין של F.E.A.R אבל שהוצע בחינם לכל מי שרצה והביא הרבה הנאה.
את שנת המשחקים הזו לא אפיין ז'אנר מסויים כמו שהיה בשנים כמו 2004 ו 2005, נקווה ששנה הבאה בשילוב עם חידושים כמו ויסטה, DX10 ו SM4.0 תביא פירות טובים גם מבחינה טכנולוגית וגם מבחינת תוכן.
קשה לי להגיד מה לדעתי היה המשחק של 2006, כרגע אני חושב על Medieval II Total War כי למרות חסרונותיו בתוכן הוא יותר טוב מקודמיו והביא לקהילה של המעריצים בסיס טכני טוב כדי לעשות עליו מודים רציינים.
נערך לאחרונה על ידי Medvednic; 04-12-2006 בשעה 23:13.
מסכים איתך אחי היתה שנה לא משהוא
כל שנה אומרים שהשנה לא הייתה משהו, השקיעו רק בגראפיקה וכל השטויות האלה... וואלה אני לא גיימר רציני אבל אם יש משחק שנהניתי ממנו זה PREY שהיה ממש טוב והצליח לגרום לי לאהוב אותו אף על פי ששנאתי את הגיבור האנטיפט(ככה כותבים נכון?) של המשחק(בחייאת ראבאק לא בא לכם לדפוק לבחור מכות לכל אורך המשחק?!)...
למה, לדעתי השלוש שנים הקודמות היו סוסות לדעתי, יצאו משחקים מצויינים שאני עד היום משחק בהם מדי פעם.
Medvednic פשוט מסכים איתך מילה במילה.. ב 2 ההודעות שלך.. אתה בנאדם שמבין עניין..
בקשר אליי.. אני עד היום משחק לפעמים ב Splinter Cell Chaos Theory שהוא נחמד.. וב Need For Speed Most Wanted.. ספלינטר סל 4 החדש.. גם נחמד אבל לא הרשים אותי אחושילינג.. שיחקתי רק בכמה שלבים אצל חבר.. (כי הכרטיס אצלי לא תומך SM3).. והוא כמו המשחקים הקודמים.. נחמד ומהנה.. אני אישית יותר אהבתי תמשחקים הקודמים כי מאוד אהבתי את השלבים בחוץ ביערות וכל זה.. זה הלהיב אותי במיוחד.. במשחקים החדשים של ספלינטר סל.. (Chaos Theory ו Double Agent יש כמה חיסרונות שאני לא אפרט עליהם עכשיו..אבל סך הכל משחקים טובים..
PREY היה משחק מדהים! אהבתי אותו מאוד וסיימתי אותו וממש אני מחכה להמשך אם יצא.. משחק פצצה שמאוד נהנתי ממנו.
ההרחבה של HL2 - Episode 1 היה פשוט מדהים.. נהנתי מכל רגע.. משחק פשוט אדיר! העלילה, האקשן המתח.. איך שבנו את המשחק ותיכננו הכל מראש.. פשוט מדהים.. זה המשחק הכי אהוב עליי (בינתיים) ואני מחכה כבר ל Episode Two שיצא בקרוב.. שאומרים שהוא יהיה עוצר נשימה מכל מני בחינות.. מחכה לשחק בו בקוצר רוח..
ב- F.E.A.R - Extraction Point (ההרחבה של FEAR) לא ממש שיחקתי.. אבל חבר שלי אמר לי שהוא ממש טוב.. אני מחכה לקנות מחשב חדש ולבדוק את המשחקים האלה ולשחק בהם בחרישה במחשב שלי =] כמו שאני יודע לעשות ועושה טוב מאוד.. וזהו =]
לטעמי השנה הכעי טובה
GOTFATHER SCARFACE MADEMAN
NFS ,
Siete