הממשלה תדון היום במסגרת ועדת שרים לחקיקה בהצעת חוק שתקבע את פניהם של שירותי הרפואה המונעת בישראל, שנחשבים מהטובים בעולם. הצעת החוק תאסור על הממשלה להפריט את טיפות החלב ושירותי הבריאות לתלמיד.
בפברואר השנה הבטיח ראש הממשלה אהוד אולמרט כי יבלום ניסיונות שנעשים בשנים האחרונות להעביר את טיפות החלב לקופות החולים ולגופים חוץ-ממשלתיים אחרים. אולם באוצר נחושים לבצע ניסוי באספקת השירותים על ידי קופות החולים, מהלך שמתנגדיו רואים בו כיסוי שקוף לתהליך בלתי הפיך של הפרטה.
האוצר מבקש להעביר את השירות לקופות החולים במסגרת מדיניות של צמצום השירות הממשלתי בכל התחומים. לטענת האוצר, המהלך ימנע כפילויות בכ-11 יישובים שבהם קופות החולים מספקות אף הן שירותי טיפת חלב, ויבטיח רצף טיפולי באם ובילד מההריון ודרך הטיפול הרפואי בילד. מנגד, מתנגדי הרעיון חוששים שאמהות לא יבואו עם תינוקות בריאים לקבל חיסון או מעקב במרפאה, שעיקר ייעודה טיפול בילדים חולים. מתנגדי הרעיון מזהירים שתקציבי הרפואה המונעת ייבלעו בתקציבים השוטפים של הקופות.
"משרד האוצר ממשיך בניסיונותיו הבלתי נלאים להפריט שירותים אלה... אין מנוס מחקיקה שתגביל אותו", כתב בשבוע שעבר ד"ר יורם בלשר יו"ר ההסתדרות הרפואית, לשר הבריאות יעקב בן יזרי. בלשר ביקש מבן יזרי שיתמוך בהצעת החוק, שיזמו הח"כים דב חנין (חדש), רן כהן (מרצ) ושלי יחימוביץ (עבודה). על ההצעה חתומים 64 חברי כנסת, תמיכה רחבה שמשקפת את ההתנגדות הגורפת בקרב גורמים מקצועיים להפרטה




ציטוט ההודעה

