הקדמה לעלי הבצק- ה"אלוורקא"..
סיגרים, פסטלים ושאר מיני מאפה העשויים מעלי בצק "אל וורקא", הינם מאכלים שלשבתות וחגים בדרך כלל שכן מצריכים הרבה עבודה.
הבצק עצמו עשוי מקמח מלח ומיםוהכנתו מתבצעת על מחבת הפוכה- דרושה מיומנות מיוחדת לצריבת הבצק ויצירת רקיק דקשל עלה. סבתי ז"ל היתה מומחית וידועה כאשת הוורקא.
עלי בצק אלה משמשים כבסיסלסוגים רבים של חטיפים ובמגוון טעמים-מתוקים, חריפים ומלוחים.
כיום ניתן למצואעלים קפואים מוכנים ובמקומות מסוימים יש עדיין אנשים המכינים עלים אלה בביתומוכרים.
לעלים אלה יש צורת קיפול שונה ממאכל למאכל.
שיטת הקיפול הקלאסיתהיא של הסיגר כשמה כן היא - מתקבל פשוט מקלון באורך אצבע או פסטל המקופל בצורתמשולש. זה נעשה משתי סיבות: אסטתיקה ולהבדיל בטעמים.
להלן אחת האפשרויות להכנתפסטלים בעלים:
החומרים הדרושים
4 תפוחי אדמה מבושלים ומקולפים
6 שיני שום כתושים
1/2 צרור כוסברה קצוץפלפל ומלח לפי טעם
2 כפות שמןמעט מאודכורכוםחבילת עלים של סיגרים.
שמן עמוק לטיגון
אופן ההכנה
מבשלים את תפוחי האדמה ומכינים מחית כמו לפירהמקפיציםקלות את השום בשמן ( להיזהר זה נישרף מהר) ולהוסיף למחית. להוסיף את שאר החומריםוליצור עיסה הומוגנית. לקחת את עלי הסיגר לקפל את הקצוות מימין ומשמאל מעטעד ליצירת פס ארוך. להניח למטה בחלק הקרוב אלייך כף מהמחית ולקפ לימין ולשמאלליצירת משולש.
אם זה מסובך מדי אפשר לגלגל אותו בשיטת האגרול הסיני זה עדייןיהיה אותו הטעם .
אם מגלגלים אז מכינים "דבק" מקצת קמח ומים ומדביקים אתהרצועה האחרונה ואם מכינים משולש אז מכניסים את שארית העלה בפנים כדי למנוע בריחתמחית בטיגון.
לאחר שכולם מוכנים מטגנים אותם בשמן עמוק ומגישים חם
בתאבון