אוקיי אני עכשיו כיתה י"א
אבל רק בן 15
ואני מעוניין להתקבל לשייטת 13
התחלתי להתאמן לפני שבועיים ברצינות (3 אימונים בשבוע)
אני גם גולש ולוקח את זה ברצינותתת
עכשיו השאלה אם כדי לי ללכת לגדנ"ע צוללן או ליום סיירות ?
אוקיי אני עכשיו כיתה י"א
אבל רק בן 15
ואני מעוניין להתקבל לשייטת 13
התחלתי להתאמן לפני שבועיים ברצינות (3 אימונים בשבוע)
אני גם גולש ולוקח את זה ברצינותתת
עכשיו השאלה אם כדי לי ללכת לגדנ"ע צוללן או ליום סיירות ?
קרא חוקים
|
|
יום סיירות אם אתה רוצה שייטת טתה חייב
אני אישית ממליץ לך ללכת לגדנ"עת צלילה זה הכנה נפלאה ואם תעבור תהיה בשייטת אם לא זהיכין אותך
אם אני עובר גנד"ע צלילה אני לא צריך לעבור יום סירות כדי להיות בשייטת ?
קרא חוקים
אם אתה עובר גדנ"ע (והסיכוי שלא תעבור הוא נמוך) שייטת אתה עובד מבדקים רפואיים במר"י ואז אתה בגיבוש שייטת, במידה ואתה נכשל בגיבוש אתה יכול לגשת ליום סיירות ולנסות להתקבל שוב, במידה ונכנסת לגיבוש שייטת השני שלך, אתה חייב להצטיין בגיבוש בכדי לעבור
אממ תיקון
אם הוא עובר גדנ"ע לאחר כמה מבדקים באותו שבוע הוא עושה גיבוש גדנ"G שמעטים מאוד עוברים אם הוא יעבור הוא בשייטת אפילו אם הוא לא עשה צו ראשון
ממש לא נכון,גיבוש שייטת לעוברי גדנ"עת שייטת הוא רק חודש וחצי אפילו חודשיים לאחר הגדנ"ע...
שינו את זה אביב,פעם זה היה ככה שיש את הגדנ"ע ולאחר מכן גיבוש שייטת של 4 ימים..נכון!אך זה שונה..
עקב בעיות התייבשות וסיבוכים למינהם שינו את זה והגדנ"ע היא בקיץ ואז לעוברי הגדנ"ע ,הגיבוש הוא באוקטובר..
ולשאלה שלך,עם אתה מורעל שייטת תנסה כל דרך אפשרית...אני מציע לך ללכת לגדנ"ע הסיכויים לעבור אותה הם גבוהים מאוד,גם סתם עם לא עברת זה אחלה רעל לשייטת!!!
שיהיה בהצלחה..
כמה שטויות בטופיק אחד ! .
אני אסביר הכל מההתחלה .
בכיתה יא' ניתנת האפשרות לבקש מיונים לגדנע צלילה, לאחר שמקבלים זימון ( ניגשים למבחנים עיונים ואם עוברים אותם יש בדיקות רפואיות במרי).
לאחר שעברתם את כל המיונים אתם מקבלים זימון לגדנע .
זה שבוע של כיף !!!
הדבר היחיד שהוא פיזי בגדנע זה ריצת 2000 ) מי שלא יורד את ה 10 דקות ב 2000 לא יוכל לקבל זימון לגיבוש לאחר הגדנע.
ביום האחרון של הגדנע מקבלים זימון לגיבוש ומועדים ( פעם הגיבוש היה שבוע או שבועיים אחרי הגדנע, כיום בעקבות האירועים של שנה שעברה הגיבוש נעשה בסוכות ובתקופות החגים.
אוקי כמה הבהרות :
1. רוב החיילים שמשרתים ביחידה (שייטת13 ) הם גדנעים .
2. גיבוש שבא אחרי הגדנע לא שונה ברמת הקושי שלו מאשר גיבוש שנעשה לאחר היום סיירות .
3. בגיבוש שלאחר הגדנע עוברים פי 5 אנשים מאשר בגיבוש שלאחר יום סיירות .
slickskter@gmail.com
למה אתה מדבר שטויות סתם?
יש לך שתי אופציות להגיע לגיבוש שייטת:
1.יום סיירות
2.גדנ"ע צלילה
בשביל להגיע לגדנע צלילה אתה שולח בקשה לזימון באתר חיל הים..הולכות למבחנים פסיכוטכניים וכד'..אם עברת אתה מקבל זימון לבדיקות רפואיות במרי חיפה.
במידה ועברת קיבלת זימון לגדנע צלילה. חמישה ימים של צלילות סינג'ורים ופנאן..שהרוב שם עוברים.
תקופה קצרה לפני הגיבוש אתה מקבל זימון עם פרטים על הגיבוש..
יום סיירות זה דרך שונה..
חברה חברה דיייי
מה זה הרעש הזה?
סדר:
שתי דרגים לקבל גיבוש שייטת:
1) מיונים לגדנ"ע צלילה שכוללת קורסים והיא די קלה הרוב עוברים אותה לאחר מכן קבלה של זימון לגיבוש שייטת שמתקיים ע"פ המועדים של הגיבושים פעמיים בשנה.. אחד בנובמבר ואחד בסוף מרץ תחילת אפריל
2) יום סיירות אם עוברים והמפקדים ממיינים אותך לגיבוש שייטת..
קפיש?
הגיבוש של הגדנעיסטים והימי סירותיסטים זה ביחד הם מתגבשים ביחד, או ככה לפחות זה היה עד לפני חצי שנה
מפתאוםםםםםם!!! בגיבוש של יום סיירות יש רק כאלה שהתקבלו דרך יום סיירות וגם חיילים שהגישו טופס 55 וויצאו לגיבוש, בגיבוש של הגדנ"ע שנעשה אחרי שבועיים בערך יש רק גדנעיסטם וגם חיילים שהצרפו, לא יכול להיות מצב שכאלה מגדנע היו אם כאלה מיום סיירות בגלל שהגיבושים של הגדנע הם במהלך חודש יולי אוג ושל ימי סיירות הם במרץ ונוב ומי שלא יודע חאלס להתווכח סתם