מאת: דורעם גונט, הארץ

מצרכים

חומרים ל-4 מנות:

לבלינצ'ס:
3 ביצים
1/4 1 כוסות חלב
1/4 1 כוסות קמח תופח
קורט מלח
1 כף סוכר
חמאה לטיגון

לקרם מסקרפונה לימון:

250 גרם גבינת מסקרפונה
3 כפות סוכר
3 כפות מיץ ליים או לימון
קליפה מגוררת מליים או מלימון אחד
1 כוס אוכמניות טריות

אופן ההכנה
1. במכשיר חשמלי או במטרף ידני טורפים היטב את הביצים, החלב, הקמח, המלח והסוכר, עד שמתקבלת בלילה חלקה. מניחים בצד למנוחה בזמן שמכינים את הקרם.

2. מערבבים בקערית את המסקרפונה, הסוכר, המיץ וקליפת הליים או הלימון, עד שמתקבל קרם חלק. טועמים ומוסיפים עוד סוכר או מיץ לימון, לפי הטעם.

3. מחממים מחבת טפלון גדולה, וכשהיא חמה מאוד ממיסים בה כחצי כפית חמאה. מפזרים את החמאה על פני המחבת כולה. יוצקים למרכז המחבת כף מהבלילה, ומטים את המחבת במהירות כך ששכבה דקה של הבלילה תכסה את כל פני המחבת. מטגנים את הבלינצ'ס עד שחלקו התחתון ישחים קלות, ואז הופכים ומטגנים כמה שניות מהצד השני. מוציאים לצלחת, מוסיפים עוד מעט חמאה למחבת וממשיכים לטגן כך את כל הבלילה.

4. להגשה: מורחים בלינצ'ס בכף או שתיים מקרם המסקרפונה, מפזרים בנדיבות אוכמניות טריות, מגלגלים את הבלינצ'ס מעל המילוי ומגישים מיד.