שלום וברכה קיבלתי זימון למיונים של פרוייקט גאמא
אשמח לדעת במה מדובר(קראתי באתר האינטרנט שזה תוכנה וחומרה במחשב,
נימצא בתוך מודיעין)
אשמח לדעת את סגנון השאלות ששואלים, איזה שאלות בתחום התוכנה ואיזה בחומרה?
תודה רבה, שנה טובה , אור!
שלום וברכה קיבלתי זימון למיונים של פרוייקט גאמא
אשמח לדעת במה מדובר(קראתי באתר האינטרנט שזה תוכנה וחומרה במחשב,
נימצא בתוך מודיעין)
אשמח לדעת את סגנון השאלות ששואלים, איזה שאלות בתחום התוכנה ואיזה בחומרה?
תודה רבה, שנה טובה , אור!
|
|
פרויקט גמא הוא פרויקט גבוה בחיל המודיעין שכולל מבחנים פסיכוטכניים קשים מאוד עם שאלות הגיון מתטמתיקה ידע והבנה..
הפרוייקט כולל לימוד של נושאים הכוללים מחשבים אלקטרוניקה רובוטיקה פיזיקה ועוד במסגרת של מוסד להשכלה גבוהה ולאחר מכן עבודה וניהול פרויקטים ועבודות מתאם חיל המודיעין...
זה פרויקט מעולה אחי ומאוד קשה להתקבל אליו.. הוא נחשב יוקרתי ומוערך ומסדר אותך מאוד טוב בחיים
בהצלחה
פרוייקט גאמ"א כמו שאמרו לך פה זה מסלול מאוד יוקרתי ,
אני מויינתי אליו וחתמתי ויתור בהמשלך לטובת המשך שרות קרבי .
הפרוייקט נשלח למי שלמד בד"כ מחשבים בבהי"ס .
מסלול לימודים ארוך של מחשבים על חובש ותוכנה אם למדת בביה"ס מחשבים אתה תבין קצת יותר
[אסמבלר תכנות רשתות וכמובן גם חומרה]
המיונים קשים מאוד בהמשך ויש כמות נופלים גדולה מאוד ,בהמשך במידה ותכנס תעבור תחקיר ביטחוני [ארוך]
ויכול להיות במידה ולא בדיוק בטוחים גם פוליגרף .
יש כמה מסלולים במידה ונכנסת לגאמ"א [אם אני לא טועה אר"מ מס"מ משהו כזה].
בגאמ"א במידה ונכנסת חותים קבע כמעט כולם .
שווה בדיקה כדאי לך לנסות ותבוא עם ראש פתוח :]
בהצלחה .
__________________________________________________"עַיִן בְּמַר בּוֹכָה וְלֵב שָׂמֵחָ:"__________________________________________________בובית יש רק אחת
שווה ללכת זה מקום בנזונה ... אבל אם אתה לא תותח מחשבים הסיכוי שלך אפסי...
אני התמיינתי לשם והם שואלים שאלות מה זה מופלצות .. כיאלו לאן שהגעתי שזה היה לקראת הסוף שאלו שאלות שלא ידעתי להוציא מילה ... הבאסה שם קראתי שמגיעים לשם מגה חנונים בוא נאמר יש לי שתי ילדים מהשכבה שהגיעו לשם וזה אמר לי הכל הם אכן תותחי על אבל גם חנוני על אתה יודע כאלה שמחשבים זה הכל בחיים שלהם אם תספר להם משו שקרה לך עם חברה שלך הוא יגיד לך שלא נמצא אצלו כזה דבר בדטא בייס
אתה מגיע ליום מבחנים די ארוך, ומקבל שאלון ראשון שאם אני לא טועה יש לך שעה וחצי או שעתיים לפתור אותו,
השאלון הזה מתחלק בצורה הבאה - שאלון ראשון ישנן שאלות על C++ \ C בשאלון השני ישנן שאלות על C#\ VB אחרי 2 השאלונים הללו יש לך בחירה של 2 מתוך 4 שאלונים נוספים, בנושאים כמו אסמבלר, מסדי נתונים חומרה ורשתות ועוד נושא שברח לי, אחרי זה יש שאלון על מערכות הפעלה (לינוקס \ ווינדואס ) ושאלון ידע כללי עם שאלות כמו מה זה Page Rank bluetooth ועוד דברים כלליים בעולם המחשבים, אסור לפרט על תוכן השאלונים הללו, רק ידוע שכל השאלונים במבחן הזה הם מבחנים אמריקאים עם 4 תשובות.
אחרי המבחן הזה אתה מקבל הפסקה קטנה ואז מקבל עוד מבחן עם 5 שאלות בתכנות, שמה אתה צריך להפגין ידע בתכנות נטו, התרגילים מסודרים מהקל לקשה , 5 שאלות כשהחמישית ממש קשה, בשאלון הזה אתה יכול לענות בכל שפה שתבחר (C \ C++ \ PASCAL \ C# וכו' )..
בעיקרון הם לא מצפים בכלל שתדע את כל הנושאים, פשוט תנסה להצטיין בשאלון אחד במיוחד, זה מה שהם רוצים, הם מחפשים אנשים עם ראש , תראה להם שיש לך ידע בנושאים כלליים ובכלל בתכנות ושפות תכנות.
אם תעבור את המבחנים הללו תזומן לריאיון שימיין אותך לאחד ממסלולי גאמ"א -גאונים, אר"מ , ממ"ס ואיתור.
בהצלחה.
אני אנצל במה זו ,
לא הבנתי איך אפשר לשאול שאלות אמריקיות על שפת C .
דוגמא ממש תעזור !
יכולים לשאול אותך איזה קטע קוד עונה על השאלה, יכולים לשאול אותך על משתנים, איזה קטע קוד הוא נכון,
על תקינות בכתיבה בC וכו'.. ההבדלים בין C++ ל C וכדומה
היו כבר מבחנים?!
תודה רבה!
אני לא גאון במחשבים וכדומה, אני לומד בבית ספר מחשבים(הבאסה זה שעדיין מלמדים אצלנו PASCAL)
יש לי ידע ועבר בתחום השרתים כי הייתי עוסק בזה אבל לא ידע רציני כאילו הכל ברמה בסיסית, ווינדוס אני שולט
מושגים בעולם המחשבים אני דיי מכיר, לגבי אסמבלר וכל זה אני לא הגעתי לזה כאילו אין לי מושג אפילו
עוד שאלה זה כל השאלונים זה שאלונים אמרקאים? אין שאלות פתוחות נכון?
Yellow Slider כמו שאתה אומר בשאלון הראשו ןוהשני שזה C וכו' אין לי ידע אני יודע יותר PASCAL, אני יודע שזה דומה רק עם פקודות אחרות אני אנסה לאלתר, אבל אני ישר ניפסל אם אני לא עובר את החלקים האלה?
אתה לא נפסל בכלל, כמו שאמרתי לא מצפים ממך לפתור את כל השאלונים.
אני מכיר ילדים שפתרו כמה תרגילים בקטע של התכנות ואת השאלון של האסמבלר וקיבלו זימון לריאיון לאר"מ.
הם לא ידעו C+C# רק פסקל ואסמבלר..
המבחן הראשון שמחולק לכל התתי נושאים, הוא כולו אמריקאי.
והמבחן השני של התכנות עם ה5 שאלות הוא תכנות נטו, אין שום דבר אמריקאי, אם אני לא טועה להערכתי מי שפותר בצורה טובה את ה5 שאלות האלו יזומן לממ"ס , ושוב הממוצעים של המבחנים הללו נמוכים, אף אחד לא מצפה מכם לדעת את כל שפות התכנות.
ד"א בגאמ"א יש מסלול של סיסטם אדמיניסטרייטור, שזה בעיקרון תפעול והרצת שרתים בעיקר, Roje זה יכול להתאים לך, יש שאלות על לינוקס \ ווינדואס ורשתות במבחן הראשון אני מאמיןשזה מה שממיין אנשים למסלול של הסיסטם אדמין.
אוקיי תודה
שאתה אומר לינוקס/ווינדוס
אתה מתכוון ל ווינדוס סרבר או לווינדוס חלונות ?
כנ"ל לגבי לינוקס.
השאלות לגבי PASCAL , C וכו' זה שאלות מעמיקות או מהרמות הבסיסיות של השפה?
כשאני אהיה במבחנים אני אעלה סיקור מלא על כל מה שיהיה , יש לי מבחנים בקרוב מאוד אם אני לא טועה היו בווינדואס גם שאלות על הרגי'סטרי, מושגים כמו סיסטםרוט (משתנה) וכו' ווהשאלות האמריקאיות על C הן לא פשוטות תמיד.. ויש גם שאלות על C++, בתכנות עצמו ברמה עצמה עולה לפי מס' השאלה, כשיש שאלות שהן קצת מעל רמת בגרות, ואל תשכח שיש לך סה"כ שעה וחצי לתכנת 5 שאלות לא הכי קלות..
- כל הידע שיש לי הוא מאחרים שנבחנו..
נערך לאחרונה על ידי אור; 13-09-2007 בשעה 14:01.
אוקיי אחי מתי אתה ניבחן אם תוכל להגיד?
האם ב20 לחודש?
כן.. גם אתה :]?
נערך לאחרונה על ידי אור; 13-09-2007 בשעה 21:20.
שיהיה לשניכם בהצלחה , אני נבחן אחריכם !
אור , אני אשמח לשוחח איתך לאחר המבחנים.
ולא מי שפותר את כל 5 השאלות מקבל ממ"ס , מי שמראה חשיבה מאוד טובה מקבל ממ"ס .
ואר"מ זה קשור לתכנות או רשתות ?
עוד דבר .. אחרי ששלחתם את השאלון , הוא אמור להמחק ? [סטטוס "שלחת אך ניתן לשנות"].
או שאני אמור לדאוג ?
נערך לאחרונה על ידי ABCF; 15-09-2007 בשעה 23:27.