יענטו ה cpu usage
שלהפעיל כמה שיותר דברים
כיאלו איך יודעים תנפח שלו
זה ה cache?
יענטו ה cpu usage
שלהפעיל כמה שיותר דברים
כיאלו איך יודעים תנפח שלו
זה ה cache?
[18:15:21] <@orcho> orcho - עכשיו תעלה תמונה שלך
[18:15:27] <@FLASH> לא אחי אני מכוער
|
|
מה אתה מתכוון הCAHACH הוא זכרון המטמון (נחסוך הסברים חיפוש קטן בגוגל יעזור) מה שאתה מתכוון נראה לי זה התדר אבל כמות העומס וסגי המשחקים שיכולים לרוץ בדר"כ נקבעים ע"פ התדר אמנם הCHACH חשוב לא פחות גם למשחקים גם לגרפיקה ובעצם להכל( ונסיים בבדיחה קצרה על חשבון מעבדי CELERONחח לCELRON של דור קודם מ2003 יש זיכרון CHACH כמו לפנטיום 3)
נערך לאחרונה על ידי החתיך.; 18-11-2007 בשעה 20:21.
אז כמה שיותר cach יותר דברים שפועלים ביחד?
[18:15:21] <@orcho> orcho - עכשיו תעלה תמונה שלך
[18:15:27] <@FLASH> לא אחי אני מכוער
לא יש לך טעות CACHE זה לא RAM זה זכרון מטמון של המעבד כלומר:
מטמון L0: זיכרון מהיר במיוחד, המשמש לאחסון פקודות המיועדות לביצוע. במקום לפנות בכל פעם לזיכרון הכללי, פעולה הדורשת זמן רב, מאחסנים במטמון L0 את אוסף הפקודות הבאות בתור לביצוע.
מטמון L1: זיכרון מהיר המשמש לצורך זירוז העבודה עם הזיכרון הראשי לצורך כתיבת נתונים. זיכרון זה מאחסן את האזורים האחרונים בזיכרון בהם השתמשו לצורך כתיבה או קריאה. במעבד פנטיום 4 לדוגמה, גודל מטמון זה הוא 64 קילו-בייט.
מטמון L2: זיכרון מעט איטי יותר מ-L1 אבל עדיין מהיר בהרבה מהזיכרון החיצוני. בעבר מטמון זה ישב בשבב נפרד מחוץ למעבד, אבל כאשר ניתן היה להכניס מספיק טרנזיסטורים בשבב אחד, הוכנס גם מטמון זה אל תוך המעבד. גודלו של מטמון L2 מגיע ל־2 מגה-בייט במעבדי פנטיום 4 חדשים.
מטמון L3: זיכרון איטי מה־L2 אך גדול ממנו. זיכרון L3 קיים במעבדים מסוימים, אך רוב המעבדים לא כוללים זיכרון כזה.
הנה זה מוויקיפדיה יותר טוב ממה שאני יסביר לך בעיקרון CACHE זה מטמון ששומר את כל הפקודות שפקדו על המעבד לעשות
מה שמשפיע, זה היכולת של המעבד.
יכולתו מושפעת (ע"פ סדר) ממספר ליבות, תדר, התחממות, ובדברים ספציפיים ביותר - גם זכרון מטמון.
[חנצ'וווק] *מכין לחנצ'י שוקו* > :] <
D:
כן זה ברור HYDRO אני קצת העמקתי