קודם כל כרדיט לGAMER וגם הרבה הוספות שלי
עידכונים בדיון (למי שכבר קרא את הדיון):- השרת השני
- הסבר לגבי המוד Protect Prime Minister (ברשימת המודים)
- תמונות שולטות (אני עף!)
- הערות לגבי הדרגות, הלוגין, ושאלות נאביות אחרות. (ב-"שאלות ותשובות")
- עידכון רשימת האדמינים (סוף סוף)
- תמונת stat (ב-"פרטי השרת")
- לינקייה (kaya!)
אני רוצה להזכיר לכולכם, אם מישהו שואל בדיון שאלה שיש עליה תשובה כאן, אנא הפנו אותו לדיון ואל תענו על השאלה.
כמו כן, ראש הדיון יהווה מקום שבו יופיעו עידכונים לגבי השרת (בעיקר שינויים במודים או בסקריפטים)
באנים - שימו לב: כלדבר שקשור לבאנים, לפנות אלי בהודעה פרטית (ואם ידוע האדמין שנתן את הבאן,עדיף לפנות אליו קודם) או לבוא לערוץ במירק (עדיפות למירק), בצירוף כתובתה-IP שלכם והניק במשחק.
תלונות לגבי באנים על דפי הדיון הזה, לא יזכו למענה / יחס / תשובה / תשומת לב / בייביסיטר / נקניקיות.
אני עכשיו יכול לראות מי נתן לכם את הבאן ולמה, דבר שמאוד מקל עלי.
תוכן עניינים
-על SA-MP
--התקנה
--הוראות כלליות
--שאלות ותשובות
-על השרת הישראלי
--פרטי השרת
--חוקים
--אדמינים
--ערוץ מירק
--סקריפטים
--מודים
-שונות
--שרת נוסף
--לינקים
-fun stuff
על SA-MP
לתוכנת המולטיפלייר קוראים SA-MP, ראשי תיבות של San Andreas MultiPlayer. לאתר הרשמי
האיזורים שבהם אפשר לשחק וסגנונות המשחק משתנים, בהתאם ל-gamemode שרץ באותו רגע בשרת. רשימה של מודים אפשר למצוא בהמשך הדיון.
כל אחד בעל רקע בתיכנות, יכול ללמוד להכין מודים בעזרת שפת ה-PAWN. הורידו את הקבצים הנחוצים לפתיחת שרת (מכאן), כנסו לתיקייה PAWNO, והריצו את הקובץ PAWNO.exe .
התקנת SA-MP
להורדת התוכנה לחצו כאן
התקינו את התוכנה בתיקיית המשחק שלכם והפעילו את הקובץ sa-mp.exe ו(!no shit)
כדילהוסיף את השרת הישראלי למועדפים, בחרו ב- Servers (בצד שמאל למעלה) ואזב-AddServer, והדביקו את כתובת ה-IP של השרת כולל הפורט (7777).
אם אתם נוהגים לפתוח שרת על המחשב שלכם, הוסיפו למועדפים גם את הכתובת הבאה: 127.0.0.1:7777
הוראות כלליות על SA-MP
כשאתם משחקים, לחצו F1 כדי לראות כמה מקשים שימושיים.
כדי לנסוע כטרמפיסט, לחצו G.
כדי לצלם תמונה (שנשמרת אוטומטית בתיקיית המשחק) לחצו F8.
במוד LV+MG+LandGrab נסו לכתוב:
commands/
gangcommands/
במשחק אפשר לכתוב בעברית:
א) החליפו את השפה לעברית ע"י alt+shift.
ב) לחצו על F6 כדי לכתוב (T לא עובד אם אתם על עברית).
ג) לחצו קודם רווח, וכתבו כרגיל. אם לא תכתבו רווח בתחילת המשפט, יצא לכם ג'יבריש.
שאלות ותשובות
ש: אני פותח את הקובץ sa-mp.exe ומקבל מליון הודעות שגיאה!!!!1111אחדאחדאחד
ת: אין צורך להיבהל. תירגע עם סימני הקריאה האלה. כנס לכאן והורד את הקובץ שמתקן את הבעיה (להחליף בקובץ המקורי). r.x אומר שמפסיק להשאיר את האנטר לחוץ כמה שניות, ושלא צריך את קובץ התיקון.
ש: קניתיאתהמשחק (מקורי מקזחסטן נשבע!!!) אבל הדיסק נשרט ומזל שצרבתי והכנתי לוגיבוי! אקיצר, האם אני אוכל לשחק SA-MP בעזרת הדיסק הצרוב שלי?
ת: כן.
ש: אני נכנס לשרת ויש לי רק 20 נקודות חיים!!!!!!
ת: אתה צריך להירשם או להתחבר. כדי להירשם לשרת בפעם הראשונה, כתוב register pass/ כשאת pass תחליף בסיסמה הרצויה. כדי להתחבר כתוב login pass/ כשאת pass תחליף בסיסמה שאיתה נרשמת.
ש: יוווו אחי מה זה הדרגות האלה? איך אני עולה דרגה?!
ת: הדרגותקשורות לסקריפט שנקרא "Mabako's Admin Script". דרגה 0 היא למשתמשים לאמחוברים, כאלה שמשחקים עם 20 HP בלבד. דרגה 1 היא למשתמשים רשומים. דרגות2 עד 6 הן לאדמינים בלבד.
ש: מה עושים במשחק? כאילו מה צריך להרוג וכאלה?
ת: תלוי במוד, ראה רשימת מודים בהמשך. יש משחקי קבוצות, משחקי DM רגילים, מירוצים, ומודים שבהם לא צריך להרוג אף אחד.
על השרת הישראלי
פרטי השרת
Host Name: www.pcgames.co.il <Israel>
Address: 80.179.153.13:7777
הערה: שמות השרתים עלולים להשתנות
חוקים (תקפים לגבי 2 השרתים)(לא, אין צורך בעוד אדמינים. leave me the fuck alone.ו)yellowblood - אדמין ראשי (היחיד שיש לו גישה לקבצי השרת)
כל סוג של צ'יטים מוביל לבאן. לגבי השאר(הצפות, קללות וכו') אתם נתונים לחסדיהם של האדמינים ושיקול דעתם.
קיבלתם באן? שלחו לי את כתובת ה-IP שלכם, את הניק שלכם במשחק, ואולי הבאן ירד.
אדמינים של השרת הראשון:
KongoIL
Bgob
BluepiN
X_RAVEN_X
Shir
r.x
mArsIL
Niena
BlindSpot
אדמינים של השרת השני:
SuperBamba - אדמין ראשי
Bluz[T.N.C]
Dark
Amir
Koolk
XPH
Ghost
Needle
Shahar
STrooper
ערוץ מירק
irc://irc.quakenet.org/sa-mp.il
(תודה ל-Nudu החתול הסומראי המאיים על פתיחת הערוץ ואחזקתו)
- הוספתי "בוט" (טוב זה לא ממש בוט) בשם yellowbot, והוא שולט.
להורדת מירק לחצו כאן
סקריפטים
כרגע בשרת רצים שני סקריפטים: Mabako's Admin Script ו- Y Message
Mabako's Admin Script:
הסקריפט נותן המון אפשרויות לניהול השרת. בין האפשרויות:
כלא, הקפאת שחקנים, הצגת הודעות גדולות, ספירה לאחור (שימושי במירוצים) ועוד.
כמו כן, הסקריפט הזה הוא גם אחראי על עניין ה- Login וה- Register. אם לא התחברתם, יהיו לכם 20 HP בלבד.
כדי להירשם (בפעם הראשונה בלבד):
register password/
כאשר את password יש להחליף בכל סיסמה שתרצו.
כד להתחבר (בכל הפעמים האחרות):
login password/
עניין ההרשמות יכול לעצבן מעט, אבל הוא בהחלט עוזר להפטר מצ'יטרים.
Y Message:
סקריפט שגורם להופעת הודעה לאחר כל זמן מסוים. ההודעה שמופיעה בשרת כל חמש דקות היא:
You're playing in www.pcgames.co.il server -
Admins: yellowblood, KongoIL, X_RAVEN_X, Bgob, mArsIL, BluepiN, Shir, Niena, BlindSpot
IRC Channel: #sa-mp.il on Quakenet ( irc://irc.quakenet.org/sa-mp.il )
-- NOTE: Cheats of any kind will get you banned
מסיבה לא ברורה, הסקריפט משתגע כל יום בסביבות 00:20. זה עובר אחרי כמה דקות.
רשימת מודים
רשימת מודים זמינים בשרת:
LVDM+MG+LG
המוד המשופר של Las Venturas, בין השאר עם יכולת לקנות נכסים, להרוויח כסף באמצעות שהייה בספינת הפיראטים, ושימוש בבנק.
תוספות שהוספתי למוד:
א) האנטר (מסוק צבאי), ושתי הידרות (מטוס צבאי). נכתבת הודעה כשמישהו לוקח אחד מהם.
ב) הכסף בבנק שלך נשמר, כל עוד והשרת נשאר על אותו מוד ולא קרס. (זה אומר שאפשר לצאת ולחזור אחרי שעה, כל עוד הכסף בבנק)
ג)מספר מכוניות Infernous, וצ'קפוינט שמראה לך איפה נמצא המקום הקבוע שבומארגנים מירוצים. מערכת מירוצים שכוללת צ'קפוינטס וכסף לשלושת הזוכיםהראשונים.
ד) מכוניות מירוץ בשדה התעופה, מטוס shamal, טנק, טרקטורון, אופניים, רחפות, מטוס נוואדה.
ה) סקריפט קטן שמעיף סוג מסוים של צ'יטרים. אני מעדיף לא לכתוב איך הוא פועל.
ו) הודעות לאנשים שנכלאים, רישום אוטומטי, בקובץ הבאנים, של סיבת הבאן ונותן הבאן.
Protect Prime Minister
מוד נהדר שכולל 4 קבוצות, בנוסף לראש הממשלה: שומרי ראש, שוטרים, טרוריסטים, ופיסכופטים.
הסבר לכל קבוצה (הצבעים מסמלים את צבע השחקנים שבאותה קבוצה):
שומרי ראש: תפקידם להידבק לעכוז של ראש הממשלה ופשוט לשמור עליו. עדיף שראש הממשלה יהיה נוסע ולא נהג, כדי ששומר הראש יוכל להשתמש ב- Drive By המהיר.
שוטרים: תפקידם להרוג ולצוד טרוריסטים, ובכך להגן על ראש הממשלה.
טרוריסטים: להרוג את ראש הממשלה.
פסיכופטים: להרוג כל אחד שאתה רואה, אפילו אם הוא פסיכופט כמוך.
(תודה ל- Holy Shit, aka Shahar, שהמליץ על המוד)
Aircraft Carrier DM
מוד שהכנתי (המוד הראשון והיחיד שלי, נכון לעכשיו). המוד הופך את נושאת המטוסים למפת DM סטייל UT.
הספינה מלאה בסוגים שונים של נשקים, החל ממסור חשמלי וכלה ב-Flamethrower.
בסוף כל סיבוב רואים את שלושת המנצחים.
LocalYokel-המודשל "Capture The Truck": קבוצה של ירוקים מול קבוצה של כחולים,כלקבוצהצריכה לגנוב את המשאית של היריב ולהביא אותה לבסיס שלה.
Rivershell - אותו דבר כמו Local Yokel רק עם סירות.
Area51-התוקפיםצריכים לצנוח ממטוס, לחדור לתוך הבסיס הצבאי ולהגיע עד לחדר האחרון עמוקעמוק בתוך הבסיס (החדר שבו אמור היה להיות ג'ט פאק). המגנים צריכים למנועאת זה.
Freighter - דומה ל-Area51, רק שהפעם התוקפים צריכים לחדור לתוך ספינה, באמצעות סירות מהירות והליקופטרים.
Minigun Madness - משחק DeathMatch בתוך הבסיס הצבאי שבצפון Las Venturas, עם מיני-גאן בלבד.
SFTDM - מלחמת כנופיות בסאן פיירו.
CS-מודשאמור להיות כמו CS. קבוצת טרוריסטים מול קבוצת אנטי-טרוריסטים (pffff).הטרוריסטים צריכים להשתיל פצצה, ואז להגן עליה. האנטי טרוריסטים צריכיםלמנוע מהפצצה להתפוצץ.
Monster - מוד הזוי. כולם מתחילים בשדההתעופה הנטוש במדבר, בלי שום נשק. שדה התעופה מלא באופניים, ג'יפים(מונסטר טראק), ואפילו מטוס Andromanda אחד.
Parachute-ls- עוד מודהזוי. כולם מתחילים בבניין הכי גבוה ב-LS, בלי נשקים. יש על הבניין 2מסוקים, ועוד מסוקים על הגגות של גורדי השחקים הסמוכים, שבהם אפשר למצואגם מצנחים.
שונות
לינקים:
SA-MP אתר רשמי
פורומים של SA-MP
הורדת חבילה לפתיחת שרת משלכם (כולל כל מה שדרוש כדי להכין מודים, בתיקיית ה- PAWNO)
זהו.
Fun Stuff
Headless Bug
Sini Impossible
מישהו לקח ברצינות את עניין הכנופיות:
נודו עורך מירוץ:
מכות בבית של CJ
![]()

)

ציטוט ההודעה