לחם כהה ללא שמרים
המצרכים
2 כוסות קמח מלא
2 כפיות אבקת סודה
רבע כפית מלח
1 כף סוכר חום
2 כוסות ריוויון
רבע כוס שמן
רבע כוס גרעיני חמניה
רבע כוס שומשום
רבע כוס אגוזי מלך שבורים גס
אופן ההכנה
בקערה אחת מערבבים קמח, מלח, אבקת סודה וסוכר חום
בקערה שניה טורפים יחד את הריוויון והשמן
שופכים את הנוזלים לקערת היבשים, מערבבים היטב
מוסיפים את גרעיני החמניה, השומשום והאגוזים
כשהתערובת אחידה, מעבירים אותה לתוך תבנית מאורכת - יש לשמן אותה לפני כן, אלא אם כן היא מצופה טפלון.
אפשר תבנית חד פעמית של אינגליש קייק.
מחממים תנור ל - 180 מעלות ואופים בין 50 ל - 60 דקות. צריך לנסות לתקוע קיסם ולוודא שהוא יוצא יבש.
מוציאים מהתנור ומקררים על רשת.
הלחם נשמר עד שבוע ימים במקרר, או לזמן ארוך בהקפאה.
תהנו ובתאבון@![]()






ציטוט ההודעה