אני עכשיו יוצא מהמכללה הטכנולוגית של חיל אוויר באר שבע (טכני), עקב בעיות משמעת ציונים וכו.... עכשיו כעיקרון עם הייתי מסיים יב' הייתי ממשיך לחיל האוויר עם סיימית בכיתה י' אני לא יהיה בחיל האוויר נכון?
|
|
אני יודע שאם אתה נכנס אליהם אתה חותם על הסכם שאתה תהיה בחיל האוויר..אז אני מניח שאם אתה עוזב אותם ההסכם הזה לא תקף יותר ואתה לא חייב להם כלום (תאמין לי טוב שיצאת\הוציאו אותך)
עדיין יכול להיות שתמצא את עצמך בחיל אוויר...בין אם בקרבי(טייס,שלדג,669,נ"מ)
או פרוייקטים למיניהם(שחקים,תלפיות,חבצלות) או מבצעים(פקח טיסה) או מודיעין( פיענוח תצ"א) ועוד...יש מגוון תפקידים בחיל האוויר שהם פתוחים לא רק למי שסיים בטכני של חיל האוויר.
אם אתה לא רוצה לשרת בחיל האוויר יש כל מיני שאלונים שאתה ממלא מהצו הראשון ובהמשך המיונים שכוללים שאלות על רצון לשרת בחיל טכנולוגי(לדוג' חיל האוויר) ואתה יכול לבקש שלא להיות שם , כמובן שהצבא לא פועל רק לפי רצונותיך.
בהצלחה.
נערך לאחרונה על ידי nnir; 04-01-2008 בשעה 14:05.
באמת תלוי מה אתה רוצה להיות....
אני במקומך הייתי עושה מסיבה אם זה באמת נכון שיצאת מחיל אוויר..
אבל שוב כמו שהקודם אמר...תלוי מה התפקיד שאתה מעוניין בו
יש בחיל אוויר תפקידים טובים והתנאים בבסיסים הכי טובים מכל שאר החיילות...אבל זה בגלל שבקושי יוצאים הביתה חחח
לדעתי (לא בטוח שזה הולך ככה) ברגע שיצאת מהטכני, אתה לא מחויב ללכת לחיל האוויר..אתה יכול ללכת לחיל האוויר מרצונך החופשי אבל אף אחד לא יכריח אותך..לעומת תלמידים אחרים בטכני אתה עכשיו תוכל ללכת גם ליחידות חי"ר, ג'ובניק וכו'...ולא רק לצאת מהבצפר כטכנאי מטוסים..
בדיוק...
אם תהיה בחיל האוויר אז רוב הסיכויים הם שזה יהיה מבחירה ולא מתוך חיוב למרות שהצבא קודם כל מעוניין בצרכיו האישיים ורק אז ברצונותיך...
בקיצור - אתה כבר לא מחויב לשרת בחיל האוויר.אבל עדיין יכול להיות שתמצא את עצמך שם.
בהצלחה,
והאמת אני לא מבין אותכם "תהיה שמח שיצאת מחיל האוויר" או תעשה מסיבה..
אין זה התפקיד שלנו או בידע שלנו מהם הצרכים של הצבא מכל חיל ומכל יחידה מכאן שאין פה מקום לרדת ולזלזל ביחידות במיוחד לא בחילות שלמים ובמיוחד לא בחיל מפואר שמעניק תנאים מצויינים ומתקיימות בו היחידות והפרוייקטים מהמובחרים ביותר בצה"ל, מדובר בחיל עטור שבחים שממלא חלק עצום במערך ובטקטיקת הלחימה המערבית של הצבא-השגת עליונות אווירית במלחמה פירושה ניצחון במלחמה.(אני מדבר על מלחמה בין חיל לחיל מדינה למדינה ולא כמו המלחמה האחרונה בלבנון)
נערך לאחרונה על ידי nnir; 05-01-2008 בשעה 12:29.