קודם כל, אני ממש שמח שפתחת דיון על ההשתמטות.
לגבי אנשים שמעודדים להשתמטות (הוכחה לכך שמשהו לא טוב קורה לנו בישראל בתור חברה, זה שתנועת "פרופיל חדש" שמדריכה צעירים מהצו הראשון ועד יום הגיוס איך להשתמט משירות בצה"ל- עדיין קיימת), זה נחשב עבירה על החוק ופגיעה בביטחון מדינת ישראל.
הנה הנתונים הכל כך מדאיגים שהתפרסמו בפורום לשוויון בנטל:
בשנת 2007, 34% מכלל צעירי הציבור היהודי- בנים ובנות - לא התגייסו לצה"ל!
לגבי המילואים- למי שלא יודע, רוב כוח האדם של צה"ל הוא במילואים, ורק גבר אחד מ-22 משרת במילואים מעל 4 ימים בשנה!
אני חושב שמשהו לא טוב קורה פה.
ניתן לצמצם משמעותית את את ההשתמטות- להקשות על חיי המשתמטים לאחר שקיבלו את הפטור.
ראשית, הם לוקים בנפשם לטענתם, ולא מסוגלים לתפקד במסגרת הצבאית- אז למה שיהיה להם רישיון נהיגה?
רוב המשתמטים נהנים מהשכלה גבוה: בעוד שחייל שהשתחרר לאחר שירות מלא של 3 שנים מתחיל ללמוד באוניברסיטה בערך בגיל 22, משתמט מתחיל את הלימודים שלו כבר בגיל 18/19! זה מצב שלא יכול להמשך - חובה להגביל את הכניסה לאוניברסיטה לכל המשתמטים שהוציאו פטור משירות.
עושה רושם שבני 18 שעומדים לפני גיוס מרגישים שהם פריירים שהם מתגייסים, שלא נדבר על להתגייס למערך הלוחם בצה"ל.
הרבה פעמים מתרצים את זה ב"לא הציעו לי תפקידים מעניינים", זה באמת תירוץ שאני לא מצפה מאף אחד לקנות. יש בצה"ל כל כך הרבה אפשרויות ותפקידים... רק לבחור!
אני מקווה מאד שבאגף משאבי אנוש יתחילו לנקוט בצעדים רציניים יותר כדי למגר את תופעת ההשתמטות, אחרת- אבדנו!