"סייפרס היל", מהרכבי הראפ הוותיקים והמצליחים יגיע לישראל להופעה חד-פעמית, ב-30/6, גני התערוכה, תל-אביב.
"סייפרס היל" נוסדה בשנת 1986, תחת השם DVX, על ידי אחים הידועים בכינויים, "סן-דוג" ו"מלו מן אייס", שצירפו אליהם את די.ג'יי מוגס ובי-איל. לאחר ש"מלו מאן אייס" עזב את הלהקה, החליטו לשנות את שמה ל"סייפרס היל" (גבעת הברושים), על-שם השדרה המרכזית בשכונת מגוריהם.
"סייפרס היל", הם הראשונים ממוצא לטיני שזכו למעמד פלטיניום ומולטי פלטיניום. כבר מאלבום הבכורה שלהם, שנושא את שמם, היה ברור שמדובר בהרכב גאוני, כאשר הצליח להביא בשורה חדשה ולהחדיר הארדקור ראפ. מהר מאוד הלהקה שנהגה להשתעשע בהטפות לעישון מריחואנה, הפכה לחלוצה ומצליחה בתחומה.
אחרי אלבום בכורה שזכה בפלטיניום כפול, כבר היה ל"סייפרס היל" הכל בשביל להמשיך ולרכב על הגל. שנה מאוחר יותר, הוציאה את "בלק סאנדיי", שנחשב לאלבום המוצלח ביותר שלה וכולל את הלהיט ההיסטרי "אינסיין אין דה בריין". מאוחר יותר באותה שנה, הצטרפו לסיבוב הופעות של "רייג' אגיינסט דה משין" בארה"ב (גם בשנה שעברה הופיעו יחד בפסטיבל הראפ "רוק דה בלס"). אם עד עכשיו הקהל של "סייפרס" היה ממוצא לטיני ברובו, אז ההופעות המשותפות חשפו אותם בפני קהל רחב (לבן) יותר. בתקופה זו הם הוציאו את פסקול הסרט "ג'דג'מנט נייט", שם ביצעו דואטים עם סוניק יות' ופרל ג'אם.
ב-1995 הלהקה נבחרה להרכב הראפ המצטיין, על ידי קוראי ומבקרי מגזין ה"רולינג סטונס". באותה שנה יצא אלבומה השלישי, שעשה שינוי משמעותי בצליל והפך לאיטי, כבד ושחור יותר. לאחר שיצא האלבום החליט "סן דוג" לעזוב את הלהקה לטובת הרכב פאנק-מטאל שהקים SX10, אבל הוא יחזור מאוחר יותר, במקומו נכנס די.ג'יי סקנדלוס.
בשנים האחרונות הם שמרו על פאסון הראפרים הקשוחים, ונשארו בתודעת הקהל אך לא שיחזרו את שיאי העבר הגאוניים. אחת הדוגמאות הטובות היא אלבומם "סטונד ריידרס" (2001), שלא היה מבריק, אך היה הבלחה של הלהקה לשמור על מקומה המכובד בז'אנר.




ציטוט ההודעה



