מי שראה את סוף הסרט הראשון בוודאי מבין ויודע כי לארי מאושר: לארי הפסיק לעבוד כשומר לילה במוזאון בניו-יורק, יש לו כסף, מערכת יחסים די רצינית ויש לו אפשרות לבקר את בנו בכל עת. משהו גורם ללארי ללכת ולבקר במוזיאון שנהג לעבוד בו. כשמגיע, מגלה להפתעתו כי המוזיאון מחליט לעבור שינוי רציני בכך שיהפוך להיות מוזיאון וירטואלי ומדומה כביכול, אשר עשוי למשוך יותר מבקרים. עובדה זו מהווה מפתח לעלילה המפתיעה הצפויה בהמשך.
דה ז'ה-וו? בן סטילר במוזיאון הסמית'סוניאן.
לארי מודאג ואינו יודע מה עלה בגורל חבריו, כל זה עד שמקבל שיחת טלפון מפתיעה מג'דאדיה סמית', הקאובוי המיניאטורי (אוון וילסון) אשר מסביר לו כי מעבירים את כל פריטי המוזיאון למקום חדש - מוזיאון הסמית'סוניאן שנמצא בוושינגטון, בירת ארה"ב.
מג'דאדיה ולארי דיילי. הודיע לו על המעבר.
מסתבר ש"החבר'ה החדשים" העירו משנתם הארוכה את המוצגים הוותיקים של המוזיאון החדש, ונראה כי קאמונרה, השליט האימתני של 7 הפירמידות המיצריות; אל קאפונה, הגאנגסטר האמריקאי של שנות ה-20; נפוליאון בונפרטה, קיסר צרפת ואיוון האיום; שליט רוסיה, מתכננים לשחרר את הצבא האפל ולצאת לכבוש את העולם. לארי מתלבט אך בוחר לעזור לחבריו ומחליט לנסוע היישר אל המוזיאון המדובר. האם הוא יצליח במשימתו? מה שבטוח - יהיה מעניין.
לארי, יחד עם חבריו הוותיקים והחדשים (שביניהם: טדי רוזוולט (רובין ויליאמס), אוקטבוויוס (סטיב קוגן), אטילה ההוני (פטריק גלנגר), אלברט איינשטיין (יוג'ין לוי), אברהם לינקולן ואמיליה ארהארט (איימי אדמס)) ינסו לעצור את ארבעת הרשעים משיחרור צבא האופל ומכיבוש העולם. בהחלט דמויות מעניינות ולכל אחת אופי ו"תפקיד" שונים אשר ישפיעו על התפתחות העלילה. נגלה לכם גם שאמיליה ארהארט, אותה מגלמת איימי אדמס, תתאהב בלארי לקראת סיום הסרט.
לארי וטדי רוזוולט. חברים ישנים וחדשים.
הסרט יצא לאקרנים בישראל בתאריך 21/05/2009 וכבר זכה לביקורות טובות ושבחים רבים. במאי הסרט היה שון לוי, הבמאי היהודי המעולה, אותו אחד שביים גם את הסרט הראשון. אורכו של הסרט הוא 105 דקות, תקציבו עומד על כ-150 מיליון דולר והכנסותיו כיום (4 ימים לאחר יציאתו) עומדות על כ-53,500,000 דולר.
בהחלט סרט קומדיה מומלץ לילדים, אני הייתי ממליץ אפילו לכל המשפחה. צוות השחקנים מאוד רחב, מרשים ואיכותי, העלילה בנוייה בצורה טובה ואפילו משעשעת. הסרט מעורר עניין רב ואני אישית די נהנתי לצפות בו. דרך הסרט ניתן ללמוד בדרך מהנה ומצחיקה גם קצת פרטים על ההיסטוריה.

ציטוט ההודעה