ערוץ 10 יפצה ב-60 אלף שקל אשה שכונתה שמנה בשידור
זאת לאחר שלצד תמונה של האשה הולכת ברחוב תיארה מיקי חיימוביץ את הסכנות שב"מגפת ההשמנה". ערוץ 10: "שמנה" אינו כינוי גנאי

ערוץ 10 ישלם 60 אלף שקל לאישה שכונתה "שמנה" בשידור על ידי מיקי חיימוביץ'. כך קבע בית המשפט המחוזי בתל אביב בתחילת השבוע.

צילום של התובעת הופיע בכתבה ששודרה בערוץ לקראת סדרת תעודה של מגישת הערוץ הבכירה בשם "על המשקל", שעסקה בתופעת ההשמנה. לצד הקטע שבו צולמה ללא ידיעתה מהלכת ברחוב, תיארה חיימוביץ' את הסכנה שב"מגפת ההשמנה". בהמשך גם הופיעו עשרות פעמים קדימונים, ובהם נראתה התובעת.

בית המשפט המחוזי הפך למעשה החלטה מוקדמת יותר של בית משפט השלום, שקבע כי אין במקרה זה לשון הרע, ולמעשה קבע תקדים שלפיו "שמנה" הוא כינוי גנאי. בפסק הדין קבע השופט בצורה חד משמעית, כי הכינוי שמנה עלול להוות פגיעה בשמו הטוב של אדם.

"פסק דין תקדימי זה חשוב ביותר בשמירה על פרטיותנו ושמנו, גם כאשר אנו שוהים לתומנו במקומות ציבוריים", אמר עורך דינה של התובעת, רון לווינטל. גם לאחר שהוגשה התביעה המשיכו בערוץ 10 להשתמש בתמונתה במקרים נוספים שבהם דובר על תופעת ההשמנה, והיא הפכה, למעשה, לברירת המחדל של הערוץ בכל הנוגע לצילומי אילוסטרציה הקשורים בהשמנה. כל הצילומים שודרו בפנים גלויות.

ערוץ 10 טען בבית המשפט כי המילה "שמנה" אינה כינוי גנאי, וכי האישה צולמה באקראי כשהיא מטיילת ברחוב ציבורי. בערוץ בוחנים הגשת ערעור.

קישורים:
מקור : nrg