מדענים רצו לבדוק, האם באמת ישנה הפשפעה לאנרגיה על עולם החומר. כידוע, מים מאוד רגישים להשפעה אנרגטית - חל בהם שינוי ברמה מולקולרית, וכתוצאה מכך התכונות הפיזיות גם משתנות.

עשו ניסוי - חיברו למעגל חשמלי כלים עם מים, מדדו במכשירים מאוד רגישים את עוצמת הזרם, המתח, מוליכות חשמלית. אחרי זה בקשו מאנשים שעוסקים בעבודה עם אנרגיה להשפיע בצורות שונות על המים, לטעון אותם באנרגיות שונות. כשהם עשו זאת - השתנתה המוליכות החשמלית של המים (והמתח במעגל), מה שמעיד בצורה חד משמעית על שינוי פיזי.

מדען אחר חקר את המבנה המולקולרי של המים והגיע למסקנה, שהוא משתנה עקב השפעות אנרגטיות - המים אפילו מושפעים מהאנרגיה של החדר עצמו (העבירו אותם מחדר לחדר).

מכשיר לדיאגנוזה לפי פול, שמשרת מקצוענים שעוסקים ברפואה משלימה, מבוסס על דיקור סיני -מחברים אלקטרודות לנקודות מסוימות בגוף ומקבלים מידע על מצבו האנרגטי של כל איבר ואיבר.
כאשר המכשיר חובר לאנשים, העוסקים במאגיה - הם היו מסוגלים לשנות מרצונם את הנתונים שהראה המכשיר (ע"י איזון אנרגטי של הגוף) בזמן אמת . עוד מקרה מענין של מדידה אמפירית של אנרגיה.

במאה הקודמת יצרו משיר, שמצלם הילה. כאשר לקחו עלה של עץ, קראו אותו לשניים וצילמו את אחד החלקים - בצילום נראה עלה שלם.

תורות רבות במזרח הרחוק מדברות על 2 מרכזים אנרגטיים עיקרים בגופו של האדם - אחד באזור הלב (מאחורי צאקרת הלב בערך) ואחד - באזור הבטן התחתונה. באזורים אלה ישנם גם ריכוזים של תאי מוח (דרך אגב, עד לבואם של הארופאים ליפן היפנים היו משוכנעים, שהם חושבים מהבטן).

יוג אחד (מנטאקה ציאה) השתתף בניסוי מאוד מעניין - הרופאים הרדימו את המוח שלו (האנצפלוגרמות הוכיחו זאת), ומהמצב הזה הוא החל לדבר איתם. כאשר שאלו אותו כיצד הוא מצליח לתפקד, כאשר המוח שלו רדום - הוא אמר שהוא מדבר מהראש ומהבטן.

תגובה של מאגר:
מה שאפשר למדוד מדדו, למרות שיש הרבה דברים שאי אפשר למדוד כרגע, אבל למרות זאת אנשים עוצמים את העניים...למרות שהבחנתי בהתעניינות גוברת בנושא במדיומים השונים.

ואם כול הרמאות שיש שם בחוץ, אני לא מאשים את מי שלא מאמין.
הזכרת לי נושא מסוים שקשור ל"מדע ומגיה" לצערי גם כאן יש לי כמה סיפורים על ניצול של כוח לרעה...אבל אני מניח שזו לא במה לזה.