חטיפי פירות מוקפאים



רשימת מצרכים:
הרבה פירות (לפי בחירתך, לא לתת ענבים)
מיץ פירות ללא סוכר
יוגורט דל שומן
דבש
קינמון

אופן ההכנה:
מכניסים לבלנדר פרי לבחירתך. תותים, אבטיח, תפוחי עץ, אפרסקים או בננות הם בחירה טובה.
מוסיפים קצת מיץ ללא סוכר (לבחירתך – מומלץ אננס).
מוסיפים קצת יוגורט דל שומן, דבש למתיקות ו- ½ כפית קינמון.
מערבבים בבלנדר עד קבלת מרקם אחיד וחלק.
מקפיאים בכוסות קטנות, או בתבנית לקרח.



_____________________________________________

עוף צ'או צ'או




רשימת מצרכים:
2 חתיכות עוף (מומלץ חזה)
3 גזרים מקולפים וחתוכים לחצי
1 ענף של סלרי חתוך לקוביות
2 תפוחי אדמה קטנים מקולפים וחתוכים לקוביות
2 כוסות אורז לא מבושל

אופן ההכנה:
יש לשים את חתיכות העוף בסיר גדול, לכסות עם מים קרים (5 – 6 כוסות), להוסיף את הגזר, סלרי ותפוחי האדמה.
אפשר להוסיף מלח עם רוצים. יש לכסות ולבשל באש קטנה במשך שעתיים עד שהעוף נהיה עסיסי.
מוסיפים את האורז, מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך עוד חצי שעה עד שהאורז מוכן ורוב הנוזלים נספגים. מסירים את המרק מהאש.
אם שמתם עוף עם עצמות יש להסיר אותם ולזרוק (עצמות יכולות לגרום לחסימות או קרע במעי). מחזירים את העוף מערבים היטב ומסננים.
אפשר לשמור במקרר או להקפיא.

___________________________________________

ארוחת כלב שמיימית



רשימת מצרכים:
250 בשר טחון (או הודו/עוף/כבש)
¼ כוס אורז מבושל
1תפוח אדמה קטן
½ גזר
¼ כוס שעועית ירוקה
¼ כפית אבקת שום

אופן ההכנה:
מטגנים את הבשר במחבת עד שמשחים, מסננים את השומן ומערבבים יחד עם האורז, מניחים בצד.
חותכים את תפוח האדמה, הגזר והשעועית לחתיכות קטנות, שמים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה.
מבשלים עד שהירקות רכים (בערך 15 - 20 דקות).
מסננים ומוסיפים את הירקות לתערובת של הבשר והאורז מוסיפים את אבקת השום ומקפיצים הכול ביחד על אש קטנה.
יש לתת לארוחה להתקרר היטב כדי למנוע כוויה!

_________________________________
ארוחת כבש כובשת




רשימת מצרכים:
2 כוסות כבש טחון
1 כוס אורז (חום או לבן מבושל)
½ גזר גדול, מגורד
½ כוס יוגורט
1 שן שום מעוכה
1 כף זרעי פשתה טחונים
½2 כוסות מים

אופן ההכנה:
מבשלים את הבשר במים רותחים עם השום, על אש קטנה, מכוסה, עד שהבשר מתרכך.
מבשלים את האורז במים בהם הבשר בושל לפי ההוראות על האריזה.
מערבבים את הכבש, גזר וזרעי פשתה עם האורז המבושל.
מוסיפים את היוגורט ומערבבים.
מגישים לאחר שמתקרר.

_____________________________________________
מאפינס גבינה וגזר




רשימת מצרכים:
1 כוס קמח רגיל
1 כוס קמח חיטה מלאה
1 כף אבקת אפיה
2 כוסות גבינה צ'אדר מגורד
2 כוסות גזר מגורד
2 ביצים גודולות
1 כוס חלב
¼ כוס שמן צמחי
תבנית למאפינס


אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל- 180 מעלות, משמנים את התבנית (ניתן גם לשים מנצ'טים במקום).
מערבבים את הקמח יחד עם אבקת האפייה, מוסיפים את הגבינה והגזר, ובעזרת הידיים מערבבים את הגזר והגבינה אל תוך התערובת של הקמח עד שמפוזר בצורה שווה.
בקערה נפרדת יש לטרוף את הביצים, יש להוסיף את החלב ובסוף את השמן, את הנוזלים יש להוסיף לתערובת היבשה ולערבב עד קבלת תערובת אחידה.
יש למלא עד שלושה רבעים מהתערובת בגובה המנצ'ט או הכוסות.
לאפות במשך 20 – 25 דקות או עד שהמאפינס מרגישים אוריריים.
יש לקרר היטב לפני שנותנים לכלב.
(לכלב גדול או בינוני מאפין אחד יהיה צ'ופר מצוין, לכלב קטן חצי מאפין)
______________________________________

עוגת יום הולדת




רשימת מצרכים:
1 כוס קמח
1 כפית סודה לשתיה
¼ כוס חמאת בוטנים
¼ כוס שמן צימחי
1 כוס גזר מגורד
1כפית תמצית וניל
? כוס דבש
1 ביצה

אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח עם הסודה לשתיה ומוסיפים את יתר המוצרים.
מעבירים לתבנית אפייה בקוטר 20 ס"מ ומכניסים לתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 30 דקות.
לאחר מכן נותנים לעוגה להתקרר.

בינתיים בבלנדר שמים גבינת קוטג' ומורחים על העוגה.
למראה משובב ניתן לקשט עם גזר וחמאת בוטנים.
בתיאבון !
__________________________________
עוגיות גורים



רשימת מצרכים:
2 צנצנות אוכל תינוקות בטעם בקר מסונן (100 גרם)
¼ כוס אבקת חלב
½ כוס נבטי חיטה

אופן ההכנה:
מערבבים את כל המצרכים בקערה.
מגלגלים לכדורים קטנים ומניחים בתבנית משומנת.
משטחים את הכדורים באמצעות תחתית של כוס.
אופים ב- 175 מעלות עד שמזהיבים
____________________________________

ארטיק לימים החמים



רשימת מצרכים:
2 קוביות מרק אינסטנט עוף/בקר
פיסות חזה עוף מבושל
2כוסות מים

אופן ההכנה:
יש להמיס את קוביות המרק במים, למזוג לתבנית קוביות קרח ולהניח בכל קוביה מספר פיסות עוף/בקר. להקפיא במשך כ-12 שעות.
נפלא לימים חמים!

__________________________________


עוגיות כבד



רשימת מצרכים:
500 גרם כבד בקר
½1 כוסות קמח חיטה מלאה
1 כוס קמח תירס
1 ביצה טרופה קלות
1 כף שום קצוץ

אופן ההכנה:
מרתיחים את הכבד בסיר עד שהוא נהיה רך (כ- 15 עד 20 דקות).
מורידים מהאש וקוצצים היטב במעבד מזון. מוסיפים את שאר החומרים, וכן מים לפי הצורך לקבלת בצק המתאים לרידוד.
פורסים את הבצק על מגש משומן ואופים ב- 175 מעלות למשך 20 עד 30 דקות.
תוך כדי שהבצק מתקרר, חותכים לריבועים קטנים. לקרר ולהגיש.
לאחסן במיכל אטום במקרר.

____________________________________

הסוף עוד בקרוב.....