אני רוצה להתחיל עם אהוד ברק, שר הביטחון של מדינת ישראל, הוא יצא גדול בכל הפעולה הזאת.
הוא קיבל ביקורות מכל מקום והציבור התקיף אותו בשביל שצה"ל יכנס לעזה, אהוד קיבל הכל והחזיר בתשובה שצה"ל יתקיף בזמן המתאים לו.
צה"ל בעצם גרם להפתעה ענקית ובכלל בפעם הראשונה שהדרג המדיני פועל בצורה טובה, זה נראה שלמדנו ממלחמת לבנון השנייה.
הקבינט נתן אור ירוק כבר ביום רביעי, אבל ההודעה בתקשורת היתה שרק מחר יהיה החלטה סופית לבסוף צה"ל תקף היום ובשיא הכוח.
העם הערבי מבין דבר אחד וזה כוח, כמו כל מדינה שפויה תקפנו היום ובחוזקה.
בנינו את התקפה הזאת בצורה מאוד נכונה, ממש לפי הספר.
המדינה הראתה שהיא רוצה שהרגיעה תמשך, העברנו הספקה לעזה והראנו נכונות להמשך הרגיעה, מה גם שמשרד החוץ הסביר לעולם שישראל חייבת לעשות משהו בנידון, ישראל בנתה את התקפה בצורה נכונה וזה הביא היום תוצאות.
מבצע "עופרת יצוקה" הוא מבצע הקשה ביותר שהופעל כנגד עזה.
במשך ימים כל תושבי המדינה דרשו תגובה כנגד הפעולה.
התמונות של הילדים בוכים ומפוחדים נראו בתקשורת הישראלית, התמונות הכעיסו בכל צורה שהיא את הציבור הישראלי, ובאותו הזמן נראה שהמדינה כמו כל מלחמותיה בעבר מתאחדת נגד האויב שלנו.
אני שומע תגובות של תושבי הדרום שהם תומכים בצבא ועל הדיבור של מאוחדות העם, ואני בטוח שכמו כל רוב העם תומך בצה"ל ואנחנו צריכים להתאחד כנגד העולם הערבי.
החמאס מתח את החבל יותר מדי, אני פשוט לא מבין מה החמאס חשב לעצמו, הוא חשב שישראל תעמוד ולא תעשה כלום? שאנחנו נסבול את המצב הקיים? שהוא יכול לאיים עלינו בדרך שהיא?
החמאס טעה כמו חזבאללה, לאחר מלחמת לבנון השנייה נסראללה אמר שאם היה יודע בעוד מועד שזאת תיהיה התוצאה הוא לא היה מנסה לעשות את החטיפה של החיילים.
היום החמאס יבין על גופו מה הרגיש נסראללה, שיודע היטב שמלחמת לבנון השנייה היתה כשלון מצדו, כמו שאמר סגנו של בן לאדן, הוא אמר על איזה ניצחון מדבר נסראללה האנשים שלו נסוגו יותר מ30 ק"מ מן הגבול.
מה שמצחיק ומכעיס בו הזמן זה תגובות של מנהיגי החמאס שקוראים להתקפה שואה, ושזה טבח בעולם הערבי.
הם מאשימים את כולם, את ישראל (כמובן) את מלך ירדן עבדללה, ואת מוברק נשיא מצרים.
אני לא מצפה מהם להרבה, אני מצפה מתושבי עזה שיעשו חושבים לגבי המצב, אבל הבעיה היא שאנשים אלו לא ממש חכמים מי יודע מה.
הם הביאו את זה על עצמם, אנחנו הינו חייבים לעשות מעשה כנגד הקאסמים ועשינו זאת.
החמאס מפחד והוא תמיד פחד, הם רצו לראות עד איפה אפשר למתוח את החבל עם ישראל והיום הם קיבלו תשובה ברורה בנושא.
הנייה הוציא תגובות נגד התקיפה ואמר "נכרע ברך רק בפני אללה", הנייה מדבר הרבה והוא בנתיים מסתתר בדמשק, זה מראה לכם משהו על הנהגה של חמאס.
ישראל צריכה להמשיך ולהרחיב את התקפות במסדרון הקיים כעת, וישראל צריכה גם להראות לעולם שהמצב הקיים לא יכול להמשך וגם הלחץ שיפעל עלינו לא יעזור, עד שלא יפסק המצב הקיים ושגלעד שליט יהיה איתנו פה (מה שכנראה לא יקרה).
הבעיה שחמאס יודע איזה תמונות להראות לעולם, מה גם שהם מכניסים את נושא הילדים לכל תמונה וגם מזייפים תמונות של ילדים מתים או פצועים.
הרגיעה הבאה צריכה להיות לפי תנאים שתכתיב ישראל ולא החמאס, ושהפעם נקבל רגיעה אמיתית וארוכה.
דבר אחרון, ליבי עם תושבי הדרום, תיהיו חזקים עם ישראל איתכם ואנחנו צריכים להיות מאוחדים כנגד האויב.
בבר וקנין ז"ל
יהי זכרו ברוך
ההרוג מנתיבות היום.
עזה בוערת
![]()

ציטוט ההודעה

גשם של עופרת יצוקה.

.