קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה


אשכולות דומים

  1. [בקשה] מישהו יכול להכין לי חתימה?
    על ידי Troy בפורום חתימות וסמלים
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 11-10-2011, 19:53
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

[בקשה]-נ"מ

  1. #1
    משתמש מתחיל
    תאריך הצטרפות
    06/2009
    הודעות
    211
    לייקים
    0
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    כי לא נולד הבנזונה שיעצור את ישראל
    מין: זכר

    ברירת מחדל [בקשה]-נ"מ

    האם מישהו יכול לתת לי מידע על יחידת הנ"מ
    בהרחבה..(לא ויקפידיה)..על מהלך השירות..תנאים..
    האם זה נחשב ליחידה קרבית או לא?
    מה בדיוק עושים?
    מה זה הינמ"מ?<
    גדודים...או פלגות אני לא יודע מה בדיוק הולך שם..והאם
    שווה לדעתכם לשרת שם?

  2. קישורים ממומנים

  3. #2
    משתמש מניאק האוואטר של mister ZooM
    תאריך הצטרפות
    07/2008
    גיל
    34
    הודעות
    2,174
    לייקים
    2
    נקודות
    21
    משפט מחץ
    STFU SIR!
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    שבוז
    כללי: רוצים להיות בחיל האוויר בלי לטוס? להיות קרביים בלי לרוץ בג"בלאות? לשרת עם בנות בלי להיות ג"ובניקים? ליהנות מכל העולמות? בקיצור – רוצים נ"מ?
    תפקיד היחידה במלחמה: הנ"מ (נגד מטוסים) הוא המערך שאחראי להגן על שמי המדינה מפני מטוסים וטילים. הם מתמודדים למעשה מול מי שנחשב לכוח האיכותי ביותר של צבא האויב (הטייס), ומול הכלי המובחר שלו (המטוס). וזו התמודדות כל כך קצרה, שמוכרעת בהינד עפעף, ואין רגע לנמנם. דריכות שיא, מיומנות שיא, ביצועי שיא – זה מה שנדרש מלוחם הנ"מ. הכוננות היא השגרה, וזה לא פשוט כמו שזה נשמע. המערך מורכב ממערך נייד (מתנייע) וממערך נייח (טק"א – טילי קרקע אוויר). בנייד שלוש מערכות נשק עיקריות: ה"ברקן" ("סטינגר"), מערכת טילי כתף קצרי טווח (טיל כבד, לבנויים היטב, מסלול כמעט חי"רניקי); ה"מחבט", נגמ"ש ועליו תותח "וולקן" וארבעה טילי "סטינגר"; וה"רמית", מכ"ם נייד המגדיל את טווח הגילוי של ה"מחבט". במערך הנייח, שנועד לספק הגנה לטווחים ארוכים יותר, נמצא את ה"הוק", מערכת טילים מתבייתים עם היסטוריה ארוכה של הפלות בצה"ל; "יהלום" ("פטריוט"), מערכת הטק"א הראשונה שהצליחה ליירט טילים בליסטיים במידה מסוימת של הצלחה; וה"חץ", מערכת ראשונה מסוגה בעולם, שנועדה ליירט טילי קרקע-קרקע. מבחינה ארגונית המערך בנוי בדומה לחיל התותחנים, עם מספר אגדי נ"מ הפרושים ברחבי הארץ.


    תנאי קבלה ליחידה: פרופיל 72-97.


    טירונות:
    רובאי 03. חודשיים בביסנ"מ (בית הספר לנ"מ), במהלכם יוכשר החייל בהכרת הנשק, שדאות, אימון צוות ותכנים בסיסיים אחרים.


    התנאים ללוחמים: טובים למדי. חיל אוויר זה חיל אוויר, כך שלפחות האוכל ברמה.

    מסלול: לאחר הטירונות עובר לוחם הנ"מ הכשרה בסיסית בבה"ד, לפי היעוד שלו. קורס "ברקן" – 7 שבועות; "מחבט" – 8 שבועות; "רמית" – 6 שבועות; "הוק" ו"יהלום" – 9 שבועות; "חץ" – לוחמים ממערכות הנשק השונות שסיימו קורס פיקודי יעברו הסבה של כשלושה חודשים. בתום ההכשרה במערכת הנשק משובץ הלוחם בסוללה מבצעית ומשתלב באימונים ובפעילות המבצעית. לאחר כ-8 חודשים יצאו המתאימים לקורס מפקדים בביסנ"מ, שאורכו כחודשיים וחצי, ובמהלכו יוכשרו החניכים לתפקידי פיקוד וראשי צוותים בסוללות. לאחר הקורס יוכלו להמשיך לקורס קציני יבשה של שלושה חודשים בביה"ס לקצינים ולהשלמה חילית בת 4 חודשים כקציני נ"מ בביה"ס לנ"מ, בסופה יוכשרו כמפקדי פלוגת "ברקן" או "מחבט" או מפקדי מחלקת "יהלום" או "הוק".


    כושר גופני נדרש: במהלך התפקיד, בעיקר במערך המתנייע, נדרשים הלוחמים לכושר ולחוסן פיזי טובים, אך המסלול מאפשר לכל אחד לבנות את כושרו בהדרגה ובהתאם לתפקיד.


    הבסיסים:
    ביסנ"מ נמצא ליד קיבוץ משאבי שדה (20 דקות מבאר שבע). הסוללות פזורות ברחבי הארץ, בעיקר לאורך גבול הצפון.


    יציאות: משתנות מאוד בין השלבים ובין הבסיסים. מתחיל בסופ"ש פעם בשבועיים ואפילו שלושה, ומגיע עד לחמשושים קבועים.


    מה אומרים על הנ"מ: אומרים שהנ"מ אלו החבר"ה שנפלו מקורס טיס ואמרו: "אם אני לא טס – אף אחד לא טס". אמרו וקיימו. אלו חבר"ה ברמה גבוהה, עם משימה ראשונה בחשיבותה, וטכנולוגיות מהעילית של התעשיות הביטחוניות. יש אתגר, יש עניין – מי בכלל רוצה להיות טייס?


    קישורים:
    מערך הנ"מ באתר חיל האוויר
    יחידה
    http://www.yehida.co.il/index.php?op...d=39&Itemid=31

    "שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד


  4. #3
    משתמש מתחיל
    תאריך הצטרפות
    06/2009
    הודעות
    211
    לייקים
    0
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    כי לא נולד הבנזונה שיעצור את ישראל
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    תודה רבה אחי...עוד תגובות

+ תגובה לנושא


תגיות בנושא זה

הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך


כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 01:52.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect