קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה


אשכולות דומים

  1. תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 16-11-2009, 17:33
  2. תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 16-11-2009, 17:19
  3. [קונה] יותר נכון מעוניין לקבל הצעה, פרטים בפנים
    על ידי EriK בפורום עשינו עסק - ארכיון
    תגובות: 21
    הודעה אחרונה: 25-11-2007, 13:54
  4. תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 22-01-2007, 20:51
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

מעוניין לקבל מידע על נ"מ ועצות בכללי

  1. #1

    ברירת מחדל מעוניין לקבל מידע על נ"מ ועצות בכללי

    שלום לכולם,
    קוראים לי איתן, אני מלש"ב ומתגייס ב-8.3.10.
    תראו, לפני שאני מתחיל לספר את הסיפור האישי שלי לפני הגיוס, על המצב שלי ובאיזו גישה אני מגיע לצבא.. חשוב שתדעו שאני לא פשוט רוצה "להיפטר" מעבודה מלוכלכת או לא לתרום מעצמי למדינה ולהיות סתם ג'ובניק.

    בהתחלה שאפתי להגיע לגל"צ. זה היה סוג של חלום, פנטזיה, או איך שתרצו לקרוא לזה. אני מאוד אוהב לכתוב ולעסוק בתקשורת, אני כותב כבר עכשיו באתר חדשות ספורט באינטרנט ומתכנן ללמוד עיתונות ספורט אחרי הצבא.

    בכל מקרה, גם אותי כמו את רוב אלה שרוצים גל"צ, לא ספרו. אמנם יש לי קב"א גבוהה יחסית (54), אבל גם יש לי נתונים מושלמים עבור חייל קרבי. באמת. פרופיל 97, בנוי מצויין 1.87 גובה, ולמרות שהצהרתי שאני מעוניין לשרת את המדינה בתפקיד שהוא לא קרבי, קיבלתי מנילה קרבית.

    שוב, אני רוצה להדגיש - אני ממש לא רוצה להיות סתם ג'ובניק, להעביר 3 שנים בשיעמום וזהו, אבל עם זאת - אני מעדיף שלא לשרת ביחידה קרבית. פשוט להתרחק לזה ולא להתעסק עם זה. ולא אני לא עצלן ולא אחד שמעדיף חיים קלים. אני פשוט מכיר את עצמי. אמנם מבחינה פיזית כמו שתיארתי אני "תפור" על יחידה קרבית, אבל מנטלית זה לא זה. אני לא אסתדר - לא אני ארוויח ובטח שלא הצבא, במידה ואכן אהיה חייל קרבי.

    התקווה היחידה שלי מהמנילה שקיבלתי הייתה קצונה ייעודית - קצין שלישות לבעלי פרופיל קרבי. הלכתי למיונים, הלכו לי לא בדיוק טוב בלשון המעטה, הראיון היה גרוע למרות שהתכוננתי אליו מראש ובאמת באתי עם מקסימום מוטיבציה. כנראה שלא עברתי כי שלחו לי שוב מנילה הביתה + מכתב שבו הצבא מודיע שהוא מאפשר לי לדרג מחדש את המנילה (בקודמת סימנתי 5 לקצונה וכל הקרבי 1 כולל רצון לשרת כחייל קרבי).

    ברגע שקיבלתי את המנילה השנייה שלמעשה ממנה הבנתי שלא התקבלתי לקצונה הייעודית, הבנתי שאין מה לעשות - אני אהיה חייל קרבי, בין אם אני אוהב את זה או לא. אני בשלבים של השלמה עם זה שאני הולך לשרת כחייל קרבי בשלוש השנים הקרובות.

    ובכל זאת, כדי אולי "להמתיק" את הגלולה המרה (חס וחלילה לא מתכוון ששירות קרבי הוא רע - אני הכי מעריך בעולם את החיילים הקרביים), החלטתי לנסות לברר מהי היחידה הקרבית הכי פחות קרבית, אם אפשר לקרוא לזה ככה. כל מי ששאלתי אותו את השאלה ענה פה אחד - נ"מ.

    אשמח לקבל פרטים על השירות בנ"מ.. כמה קרבי זה, למה בדיוק זה פחות קרבי מהשאר.. ובכלל תגובות על הסיפור שלי ואולי גם עצות כיצד לנהוג. איך שאני רואה את זה כרגע - זה או קרבי או כלא, ואני אפשר להגיד ילד טוב מבית טוב, בטח שלא אחד שיישב בכלא. גם לא כלא צבאי.

    תודה רבה, אשמח לקבל תגובות, תשובות ועצות!!!!

    איתן.

  2. קישורים ממומנים

  3. #2
    בעלים
    תאריך הצטרפות
    08/2004
    גיל
    36
    הודעות
    14,445
    לייקים
    233
    נקודות
    1,090
    משפט מחץ
    אם אין אני לי, מי לי.
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    היי איתן,

    סתם שלא תרגיש רע עם עצמך, כדי להתקבל לשירות בגל"צ, אתה צריך להיות מקומבן רצח, אחד מ10000 מגיע לשם.

    בקשר לקרבי, אני חושב שאתה לא תתחרט, היו לא הרבה מאוד חברים שלא רצו בשום אופן ללכת לקרבי, והיום הם חושבים אחרת לגמרי, הם ממש נהנים מהשירות ושמחים שהם תורמים.

    ברמת העיקרון בכל זמן שאין מלחמה, נ"מ כמעט ולא עושים כלום, מדי פעם הם עושים תרגילים וזה הכל, במהלך מלחמה הם תופסים חלק חשוב מאוד ומאיישים את כל מערך הנ"מ שפרוס בכל רחבי המדינה.
    במהלך השירות הסדיר מה שתעשה לרוב זה שמירות בבסיס, לא יותר מזה, אין הרבה מה לעשות חוץ מלתחזק את הכלים, לשמור בבסיס ולאייש עמדות מכ"מ, שוב כל זה תלוי באמת לאן תגיע במערך הנ"מ שהוא רחב ביותר.

    סה"כ אופי השירות תלוי במצב ובמקום שאליו תגיע במערך הנ"מ, אם אתה כבר הולך לקרבי, תשאף לדעתי ליותר, בסופו של דבר אתה הולך לתת 3 שנים מהחיים שלך, ואתה הולך לסגור בתנאים לא קלים ברוב הזמן, לך לגולני או גבעתי, או שתנסה להגיע לאחת הסיירות, תאמין לי שלא תתחרט ותרגיש גאווה.

    לעוד מידע,
    http://www.aka.idf.il/giyus/general/...67&DocID=31510
    http://www.iaf.org.il/Templates/Befo...bfolderID=1495

  4. #3
    משתמש מתקדם
    תאריך הצטרפות
    01/2009
    גיל
    37
    הודעות
    633
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    זמן זה כסף וכסף אין לי
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    נ"מ תופסים קווים יחד אם גולני.... תלוי איפה תיהיה

+ תגובה לנושא


הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך


כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 22:10.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,505,535 | הודעות: 8,206,128 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect