כדי ליהנות מהטכנולוגיה החדשה של מיקרוסופט לא צריך לקנות חלונות 7 - גם ויסטה תספיק
כשמיקרוסופט השיקה לפני כשלוש שנים את DirectX 10, נקטה החברה בתרגיל מעט מלוכלך: הטכנולוגיה נותרה בלעדית לגיימרים שיועילו לרכוש את מערכת ההפעלה החדשה דאז חלונות ויסטה, ולא הוצעה להורדה עבור אלו שהעדיפו לשמור אמונים לחלונות XP הוותיקה. האם המהלך הזה השתלם? עצם העובדה שזמן כה רב אחרי ההשקה DirectX 10 עדיין לא נחשבת כסטנדרט מקובל בתעשיית המשחקים מעידה בדיוק כמה ההחלטה הזו הייתה חכמה.
כנראה שבמיקרוסופט הפיקו לקחים, שכן החל מסוף השבוע הנוכחי יכולים בעלי חלונות ויסטה להוריד עדכון שיאפשר להם להריץ משחקי DirectX 11 גם אם לא יבחרו לרכוש את מערכת ההפעלה חלונות 7 (שמגיעה עם הגרסה העדכנית של DirectX מובנת במערכת). בעלי חלונות XP שוב מקופחים, אבל תמיכה של דור אחד לאחור היא כבר התקדמות... את העדכון ניתן להוריד בקלות דרך שירות Windows Update.
כמובן שנכון לרגע זה מדובר בשדרוג מיותר למדי: אין הרבה משחקים שתומכים ב-DirectX 11, ואת כמות כרטיסי המסך התומכים בטכנולוגיה ניתן לספור על כף יד אחת. אבל אם אתם נהנים להרגיש הכי מעודכנים שיש - רוצו להוריד.
[גיימר]
ויסטה לא מספיק לכלום יש לי אותה על המחשב הנייד והיה לי אותה על המחשב שלי
ובשתיהם אני מאוד מאוד מאוכזב ממנה
אבל יפה שמייקרוסופט חשבו גם לשים תמיכה של DX11 בויסטה

ציטוט ההודעה