קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה


אשכולות דומים

  1. תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 21-07-2011, 03:04
  2. תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 18-07-2011, 22:14
  3. [הורדה] teamviewer|לשלוט במחשב מכול מקום
    על ידי assaf12123 בפורום תוכנות להורדה
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 22-02-2011, 15:16
  4. [פרסום] לשלוט במחשב בלי עכבר
    על ידי CryTom בפורום משחקים כללי
    תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 12-11-2008, 18:23
  5. לשלוט במחשב בלי עכבר
    על ידי Eyalnet בפורום דיבורים
    תגובות: 19
    הודעה אחרונה: 11-11-2008, 18:08
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 1 מתוך 1

לשלוט במחשב בכוח המחשבה | ת' 26.11.09

  1. #1
    משתמש כבוד האוואטר של Someone Awesome
    שם פרטי
    עידו
    תאריך הצטרפות
    09/2008
    הודעות
    11,867
    לייקים
    3
    נקודות
    806
    משפט מחץ
    Software is like sex, it's better when it's free. - Linus Torvalds
    מין: זכר

    ברירת מחדל לשלוט במחשב בכוח המחשבה | ת' 26.11.09

    סופם של המקלדת ושל העכבר מתקרב: האם בעוד מספר שנים ניתן יהיה לתפעל מחשב באמצעות גלי המוח בלבד?

    חוקרים בחברת אינטל הודיעו כי הם מפתחים טכנולוגיה חדשנית, שתאפשר שליטה במחשבים באמצעות גלי המוח בלבד. בכך, גלי המוח יחליפו לחלוטין את אמצעי השליטה הקיימים: שלטי הטלווזיה, המקלדות והעכברים. ניתן יהיה לפתוח מסמכים, לגלוש באינטרנט ולבצע פעולות המתבצעות כיום באמצעות הציוד ההיקפי המוכר לנו, רק ע"י המחשבה על כך. מזכיר סרט מדע בדיוני? באינטל מבטיחים לנו שלא.
    מפתחי הטכנולוגיה - שמפותחת במעבדה בארה"ב - עובדים במרץ על מנת למצוא דרכים לגרום למעבדי מחשבים, מכשירי טלווזיה וטלפונים סלולאריים להגיב לגלי מוח אנושיים. בכדי שהמכשירים האלקטרוניים יוכלו לקלוט את גלי המוח, יהיה צורך בהשתלת חיישנים מיוחדים בעלי יכולת שידור, המפותחים ע"י אינטל, בתוך מוחם של בני אדם. עד כמה שהדבר נשמע הזוי, המפתחים דווקא בטוחים שאנשים רבים ימהרו לבצע את ההשתלה כאשר היא תהפוך לבטוחה ומאושרת ע"י מגוון הגורמים המוסמכים - זאת על מנת לשלוט במכשירים אלקטרוניים באמצעות מוחם בלבד.
    דבר זה כמובן יהפוך לאפשרי רק כאשר יפותחו מחשבים המסוגלים לקלוט גלים שכאלו מלכתחילה, כלומר לפענח את גלי המוח המשודרים למידע אותו ניתן לעבד ולפעול לפיו (מה שצפוי לקרות בסביבות שנת 2020 לפי ההערכות).
    "אם לפני 20 שנה אנשים לא האמינו שבעתיד הם יסתובבו עם מחשבים בתיקים ועם מחשבי כף-יד בכיסים, עכשיו הדבר הפך לדרך חיים" אמר מנהל המחקר העתידי של אינטל, אנדרו צ'יין, והוסיף כי "למרות שישנה עוד עבודה קשה של מחקר ופיתוח, השתלת שבבים במוחותיהם של אנשים בהחלט תהיה אפשרית בעתיד".
    באינטל מתבססים על ההנחה לפיה לאנשים יימאס בעוד מספר שנים מהממשק הנוכחי המתיישן של תפעול המחשבים - מה שיגרור מציאת תחליף יעיל וקל יותר, שלא ידרוש אפילו את הפעלת קצות האצבעות.
    התחליף המדובר, אותו אינטל רוצה להפוך למציאותי, הופך לאפשרי יותר ויותר עם התפתחותה של הרפואה ושל תחום חקר המוח האנושי. המדענים, בשיתוף עם רופאים, משתמשים במכשירי FMRI (ר"ת Functional Magnetic Resonance Imaging) על מנת לזהות את שינויי זרימת הדם באיזורים שונים במוח, כאשר אדם חושב על מילה או אות מסויימת. זאת לאחר חשיפת תגלית רפואית לאחרונה, לפיה כל האנשים מפעילים את אותו האיזור במוח כאשר חושבים על אותה תמונה, וכל תמונה שונה מפעילה איזור שונה במוח. דוגמא נוספת לכך היא ניסוי שנעשה לפני שנתיים במוח של קופים, במסגרתו רובוט שתוכנן להגיב לגלי מוח הגיב לפעילות מוחם של הקופים.
    מטרתם של חוקרי אינטל הינה לפתח שבבים מיניאטוריים שישדרו את גלי המוח אל המכשירים האלקטרוניים, ואלו יקלטו את גלי המוח האנושיים כפקודות. לאור ההתפתחות הבלתי פוסקת של הטכנולוגיה, נראה כי דיווחים כגון אלו, שעד עתה היוו תסריטים לסרטי מדע-בדיוני בלבד, הופכים לבעלי משמעות מעשית יותר ויותר עם חלוף הזמן. האם כולנו נעבור ניתוחי מוח להשתלת שבבים בעתיד? רק ימים יגידו.
    קרדיט ל HWZONE.
    מקורות:
    httphttp://www.tomshardware.com/news/intel-chip-brain-implants-control,9131.html
    http://www.tomshardware.com/news/int...trol,9131.html
    http://www.fudzilla.com/content/view/16531/38
    /
    http://hwzone.co.il/news/132776
    נערך לאחרונה על ידי Someone Awesome; 26-11-2009 בשעה 08:21.

    ציטוט נכתב במקור על ידי Michael. צפיה בהודעה
    אם היא דלוקה עלייך אז היא גם נמשכת אלייך >.<"



    Amd Phenom 2 X2 550 3.1GHZ @ 3.5GHZ
    Gigabyte MA770-UD3
    Powercolor Ati Raedon HD 4870 512Mb
    A-data 4 Gb (2x2) 800MHZ vitesta
    Samsung 500GB
    Antec two hundred
    Seasonic ss500-ET

  2. קישורים ממומנים

+ תגובה לנושא


הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך


כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 14:34.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,734 | הודעות: 8,150,316 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect