אתם יודעים, כבר הרבה זמן שאני משחק רק ב-GTA IV, אבל לפני שבוע פתחתי את המגרה והתחלתי לשחק ב-Liberty City .
הלכתי לפורום וראיתי שלא עשינו סקירה למשחק ! אז בבקשה :
מאז San Andreas, לא ראינו כותרים מעניינים ל PS2, אך ה GTA החדש מבית RockStar מגיע אלינו והוא מביא איתו את Liberty City Sories, בו אנו נפגוש כמה דמויות מרתקות, ארסנל נשקים גדול, ומשחקיות לא כל כך מצוינת עדיין.
חצי אם לא יותר מהאפשרויות של San Andreas הוצאו מהמשחק ואין אפשרות לרסס גראפיטי,לטוס במטוס ועוד דברים אחרים....
עדיין זה לא מונע מ-LCS להיות משחק בסיסי, טוב,סולידי ומהנה לגיימר הממוצע אשר כיום בעל PS2 ישנה.
בואו נתחיל מ-א' עד ת':
המשחק מתחיל לספר לנו את סיפורו של Tonni Cipriani ומעורבותו בעולם התחתון,עולם הסמים ועולם שבו פשוט אין לו אלוהים.
כל קרובי המשפחה שיש לו זו אימו שבין כו ובין כו לא כל כך מחבבת אותו ויש לנו את מר Slvatore Leone, שמייחס אליו יחס מאוד מאוד מיוחד כאב אל בן, אך כTonni שלנו היה חסר תקופה (בעקבות רצח), Salvatore הנכבד מצד לו יד ימין חדשה, אולם לא טובה כמו הישנה, אך עדיין טובה.
קוראים לו Vincenzo Cilli, בחור איטלקי בעייתי, אשר מקנא קשות בTonni ובחזרתו אל Liberty City ומטיל עליו עונשים של משרת.
Salvatore כמובן מצווה על טוני שלנו המסכן להיות המשרת שלו אולם עדיין הוא יוכל (Tonni) לבקש מווינצ'נזו כסף או טובות אך זה לא נראה לי יקרה.
במשך המשחק נכיר את JD'Otool, בחור עם בעיית משקל ועוד כל מיני בעיות אחרות (ראה: Liberty City Stories-דמויות להבין יותר), נלמד להכיר גם את אישתו הזונה של Salvatore, מריה עם בעיית סמים קשה ועם בעיית הזדהות עצמית קשה ועוד דמויות מעניינות אחרות שמקדמות את העלילה, הן באופן ישיר והן באופן עקיף.
בגלל שהשנה כרגע במשחק היא 1998 ולא 2000 כמו ב GTA3, אנו נראה כי הגשר שמפריד בין Portland ל Staunton Island בכלל לא גמור וכי הגשר בין Staunton Island ל Shorside Vale גם כן נפסקה עבודתו עקב שביתה של עובדים עצבניים.
אפרופו גשרים, אנו נפגוש את ג'יין הופר, אישה עם בעיות סקסואליות ויותר מכך, בעיות עם Salvatore.
המשחק מציג לנו את המנוע החדש של המשחקיות. מה שהפריע לי במשחקיות של המשחק זה הנעילה האוטומטית שלא עובדת כראוי ואני אומר זאת בנימה מצערת. כאשר עומד מולי אויב, הכוונת האוטומטית ננעלת על עובר אורח מסכן ותמים שלא היה יורק לעברי.
מה שעוד הפריע לי בכוונת האוטומטית זה שאני לא יכול לזוז כשאני נעול על מישהו ולכן כשהוא יירה עלי, אני אהיה חסר הגנה.
למרות זאת עם ארסנל נשקים גדול מאוד ואף גדול יותר משל San Andreas, קל יותר לירות על אנשים וגם אויבים.
למרות זאת הדמות לא תוכל למות מרעב, אין לה סקס אפל וכל שאר הדברים שהיו ב-San Andreas אך מד ה Stamina שלכם יהייה. ז"א הדמות שלכם תתעיף ככל שתרוצו יותר.
למשחק נוספו גם רכבים חדשים, הן מצד המכוניות והן מצד האופנועים שיש במשחק.
תוכלו לומר שלום לאופנוע הטוסטוס הנחמד שנושא את השם Faggio או את האופנוע הנורמלי ששמו Sanchez. אבל אם תרצו באמת להתפרע קחו את ה PCJ-600 שלוקח אתכם לחוויה לא נורמלית על כבישי Liberty City.
הקטע הגראפי סובל מבעיות קשות. וכשאני אומר בעיות קשות זה אומר שהגראפיקה פשוט לא יפה. היא מכוערת. אם תשימו לב הגראפיקה אינה השתנתה מאז GTA3 והכל נראה אותו דבר.
אולי על מסך ה PSP זה נראה טוב מכיוון שלא רואים זאת בגדול אך ב PS2 רואים את הפשלה לפרטי פרטים.
הדמויות נראו כמו ב GTA3 ואף יותר גרוע. כשאחת מהדמויות שילבה ידיים ראו יד חדה שבאה מן הגוף.
בקיצור אנו רואים שיש המון באגים במשחק ובמיוחד במשימות הקשות של המשחק(ותאמינו לי יש הרבה) זה פשוט הורס.
אגב עוד משהו ששכחתי לציין זה הקטע שאי אפשר לשחות.
כש-Tonni מגיע לים הוא פשוט טובע ומת, ותאמינו לי שהרבה פעמים זה הרס משימות.
בקול המשחק מאוד מגוון, הקולות של השחקנים נשמעים טוב, התסריט מגוון והקולות שנשמעים במשחק טובים מאוד.
חלקכם ששיחק ב GTA 3 יזהה באופן מיידי את פס הקול המוכר מהמשחק. כיום השירים אינם העדכניים ביותר והשירים שנוספו, לא יהייו מוכרים לחלקנו.
למרות זאת כיף לשמוע את הפרסומות המצחיקות בין השירים וזה משאיר את פס הקול בציון סביר.
משהו שהפריע לי בקטעי המעבר הוא חוסר התנועה המוחלט ברוב המשימות.
רוב קטעי המעבר של המשימות פשוט הראו לי רובוטים שבקושי זזים על המסך וחוסר תנועות מוחלט.
לעומת זאת ישנם הרבה קטעים(טוב לא הרבה) אבל יש בהם תנועות וזה עוד מסתדר אך אל תצפו לזה בתחילת המשחק.
לסיכום אני רוצה לומר שהתאכזבתי. התאכזבתי שהיו רק כמה משימות מגוונות במשחק ורוב המשימות בעצם חוזרות על עצמן או שהן כוללות: אסוף את מספר X לפני השעה XX:XX או הרוג את X לפני השעה XX:XX וזה מה שעצבן אותי במשחק.
לעומת המשימות הללו, יש כיף גדול בשאר המשימות שרוקסטאר הביאו לנו.
אז לקנות או לא?
תראו המחיר של המשחק כיום בחנויות סביר, ובאמת כדי להעביר את הזמן אמליץ עליו אך ורק בגלל מחירו הנמוך.
הבאגים המעצבנים שנתקעו במשחק והגראפיקה המכוערת לא כל כך שווה את זה אבל רק בגלל שהוא נושא את השם GTA ורק בגלל שקו העלילה באמת יפה כמו כל שאר ה GTA'ים, אני אתן לו ציון עובר ..
המלצה:
אם חיפשתם משחק להעביר את הזמן, קחו את זה.
הציון שלי: 80 - לא הרגשתי שינויים מיוחדים באזור, המשחקיות והגראפיקה ב-PSP מכפה על ה-PS2 ואיתה גם העלילה המצויינת ..
מחכה לשמוע דעות שלכם בנושא

ציטוט ההודעה