קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה


אשכולות דומים

  1. תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 11-04-2009, 18:55
  2. [שאלה] לגבי אנטיביוטיקה
    על ידי WeedMe בפורום רפואה ובריאות
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 16-01-2009, 01:28
  3. תגובות: 22
    הודעה אחרונה: 04-10-2008, 18:30
  4. מה קורה שמערבבים אנטיביוטיקה עם אלכוהל?
    על ידי orcho בפורום מתבגרים ומתגברים
    תגובות: 14
    הודעה אחרונה: 02-01-2007, 22:57
  5. אם יש לי שיעול משוגע ואני לוקח אנטיביוטיקה.. מותר לי לעשן?
    על ידי משתמש אנונימי בפורום מתבגרים ומתגברים
    תגובות: 14
    הודעה אחרונה: 24-11-2006, 18:58
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

אנטיביוטיקה

  1. #1
    משתמש משקיע
    שם פרטי
    אילן
    תאריך הצטרפות
    11/2009
    גיל
    30
    הודעות
    4,165
    לייקים
    0
    נקודות
    247
    מין: זכר

    ברירת מחדל אנטיביוטיקה


    אנטיביוטיקה

    אנטיביוטיקה היא קבוצת תרכובות אורגניות הגורמות למותם או להפסקת גדילתם של חיידקים.
    רוב האנטיביוטיקות מיוצרות באופן טבעי על ידי פטריות, חיידקים ויצורים אחרים. בעבר התייחס המונח לחומרים טבעיים בלבד; כיום קיימות גם אנטיביוטיקות סינתטיות (מלאכותיות).
    אנטיביוטיקה היא קבוצת תרופות המסוגלות לקטול או לעכב צמיחה של מיקרואורגניזמים. הן משמשות לטיפול בזיהומים שנגרמים ע"י מיקרואורגניזמים הרגישים להם, בדרך כלל חיידקים או פטריות. תרופות אנטיביוטיות עלולות לשנות את הסביבה המיקרוביאלית התקינה של הגוף על- ידי קטילת קבוצות של אורגניזמים לא מזיקים, ובכך עלול לגרום לזיהומים בגלל צמיחת יתר של אורגניזמים עמידים. תופעה זו נצפית יותר עם תרופות אנטיביוטיות בעלות טווח פעולה רחב כלומר, פעילות נגד מגוון רחב של אורגניזמים. כמו כן עלולה להתפתח עמידות של מיקרואורגניזמים לאנטיביוטיקה. במקור הופקו תרופות אנטיביוטיות ממיקרואורגניזמים, אך כיום רובן מיוצרות באופן סינתטי.

    היסטורית האנטיביוטיקה :
    החומר האנטיביוטי הראשון, הפניצילין נתגלה בשנת 1928 ע"י אלכסנדר פלמינג כמעט במקרה: תרביות של חיידקים הגורמים פצעים מוגלתיים הזדהמו בפטריות הפנציליום, עובש רגיל של הלחם שגדל במקרה על הצלחת. להפתעתו של פלמינג השמידו הפטריות את החיידקים. 10 שנים לאחר מכן הצליחו החוקרים פלורי וצ'יין לבודד את החומר, פנציליום. בימי מלחה"ע ה-2 הגביר המדע את החיפוש אחר תרופות יעילות יותר. אז נזכרו בתיאור של פלמינג על הפנציליום, מדענים אנגליים המשיכו במחקרו של פלמינג וגילו כי הפנציליום הוא חומר פעיל העשוי לחסל סוגים רבים של חיידקים מסוכנים. בתחילה ניתן הפניצילין רק לחיילים שנפצעו במלחמה, אך לאחר מכן הותר החומר גם לאנשים ה"פשוטים". תגלית זו הצילה את חייהם של אנשים רבים. אחר כך חיפשו מדענים חומרים אנטיביוטיים נוספים. דוגמאות של עפר מכל העולם נבחנו כדי לראות אם הן מכילות מיני עובש העשויים לייצר חומרים שבכוחם להדביר חיידקים גורמי מחלות. כתוצאה מכך אנו משתמשים כיום בשורה ארוכה של חומרים אנטיביוטיים.

    שימושי באנטיביוטיקה :
    היות שבדרך כלל אנטיביוטיקות אינן מזיקות לבעלי חיים ולאדם, נעשה בהן שימוש נרחב ביותר כתרופות. מרבית התרופות המיוצרות כיום (2009) בעולם הן אנטיביוטיות.
    האנטיביוטיקה הידועה ביותר היא פניצילין- זוהי האנטיביוטיקה הראשונה שהתגלתה . מגלה הפניצילין, אלכסנדר פלמינג, זכה בפרס נובל לרפואה על הישגו זה. התרופה האנטיביוטית הראשונה שנכנסה לשימוש מסחרי ורפואי היא הסולפה ב-1935. אחריה נעשה שימוש בפניצילין ב-1941 וסטרפטומיצין ב-1943.
    המונח 'אנטיביוטיקה' נטבע על ידי הביוכימאי והמיקרוביולוג היהודי-אמריקאי זלמן אברהם וקסמן.
    בטיפול רפואי בתרופות אנטיביוטיות יש לקבוע תחילה לאיזה חומר אנטיביוטי בדיוק רגיש החיידק המזהם. כדי לדעת זאת שמים תרבית חיידקים כגון מוגלה בצלחת מיוחדת, ולאותה צלחת מכניסים דיסקיות קטנות של נייר סופג רווי בחומר אנטיביוטי. כל דיסקית של נייר סופג מכיל חומר אנטיביוטי אחר. תוך זמן קצר חודר החומר האנטיביוטי מהנייר הסופג אל המוגלה או אל תרבית החיידקים שסביבו, וכאשר האנטיביוטיקה פעילה סביב הדיסקית נוצר אזור לבן, שבו הושמדו החיידקים. בשיטה זו אפשר לקבוע במעבדה אם החיידק רגיש או יציב לגבי תרופה אנטיביוטית מסוימת. החולה יקבל כמובן, אותה תרופה אנטיביוטית, שהחיידק רגיש לה ועתיד להישמד על ידיה.

    ההצלחה של האנטיביוטיקה :
    בזכות התרופות האנטיביוטיות לסוגיהן ירדה התמותה ממחלות חיידקיות ובהן: דלקת ריאות, שחפת ועגבת. ירדה התמותה הנובעת מזיהומים, הופחתה באופן דרסטי התחלואה במחלות כמו טטנוס ודיפתריה.

    קרדיט לאתר ויקיפדיה .
    נערך לאחרונה על ידי DarkDevil; 26-01-2010 בשעה 23:17.

  2. קישורים ממומנים

  3. #2
    משתמש כבוד האוואטר של Ofer.
    שם פרטי
    עופר
    תאריך הצטרפות
    04/2009
    הודעות
    6,742
    לייקים
    134
    נקודות
    644
    משפט מחץ
    WE ARE ALL GONNA MAKE IT BRAH!
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    תודה.
    אני לא יודע אם כל כך צריכים את זה אבל כל זאת תודה כי אם מישהו ישאל מה זה אנטיביוטיקה אז תרשום את זה.

+ תגובה לנושא


תגיות בנושא זה

הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך


כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 15:06.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,694 | הודעות: 8,151,276 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect