שלום לכולם!
אני מתגייס ב16.03 לחילוץ והצלה. רציתי לברר כמה שיותר פרטים על כך.
השירות עצמו, טירונות, המשך השירות, יציאות ובעצם כל פרט שניתן לדעת על היחידה הזאת ...
תודה לעוזרים
שלום לכולם!
אני מתגייס ב16.03 לחילוץ והצלה. רציתי לברר כמה שיותר פרטים על כך.
השירות עצמו, טירונות, המשך השירות, יציאות ובעצם כל פרט שניתן לדעת על היחידה הזאת ...
תודה לעוזרים
|
|
קוד במנילה לבנות: 3618
קוד במנילה לבנים: 6101
מה זה אומר? תפקיד לוחמי פלוגות החילוץ וההצלה (ה"פלחיסטים"), הינו הצלת חיים במגוון שיטות במצבי חירום קונבנציונאליים ובלתי קונבנציונאליים. כחלק מצוות חילוץ והצלה מחויבים הלוחמים לערכים כמו רעות, מקצועיות ושליחות שבה כולם מכוונים למטרה אחת - הצלת חיים כדרך חיים.
מסלול הפלוגה: אורכה של הטירונות היא 4 חודשים כאשר הקורס כלול בתוכו. בסוף הטירונותהלוחם מוכשר כרובאי 03 וכמחלץ 05. החודשיים הראשונים הם בשבטה, שם עושיםטירונות חי"ר רגילה בלי שום קשר לחילוץ, החודשיים שלאחר מכן הם בבה"ד 16 שבצריפין, שם עוברים קורס מאוד מעניין ובמקביל, שומרים על כושר גופני גבוה עם הרבה מדס"ים. את המסעות היותר רציניים עושים בזמן הקורס. לאחר סיום הטירונותוההכשרה עולים לפלוגות הוותיקות, עד עכשיו אתם שייכים לפלוגה שנקראת פלוגת שח"ר. ראשי התיבות שח"ר: שביט (פיקוד צפון), חץ (פיקוד מרכז), רותם (פיקוד דרום), אלה הןהפלוגות הותיקות לשם משתייכים לאחר ההכשרה.
כל פלוגה תופסת קווים מסויימיםשמתחלפים כל 2-3 חודשים, כך למשל לפלוגת רותם יש קווים כמו מחנה עופר (סמוךלרמאללה), הכור האטומי בדימונה, קציעות וכו'. הקו בקציעות הולך להיסגר, במקומוכנראה שיהיה קו בקלקיליה.
לאורך הקווים ישנם צוותי פריצה, הצוותי פריצה הםהחלק היותר קרבי בפלחה"צ, יוצאים חולייה של 4 חיילים שהמ"פ בוחר+ קצין ומצטרפיםליחידה מובחרת כדוגמת הפלס"ר. מבצעים מעצרים בשטחים, מאתרים סליקים וכל מה שקשורבזה. לכל לוחם בפלחה"צ יש פק"ל משלו + מסור דיסק וכדומה שבעזרתם פורצים דלתות, שוברים קירות וכו'. לאורך כל הפריצה מחסנית בהכנס, כדור בקנה, נצרהפתוחה. כל חודשיים יש אימון חילוץ.
כך מוכשר/ת ה"פלחיסט/ית" להיות חלק מכוח כוננות המיועד לטיפול באירועים בארץ ובחו"ל.
הערות: לבנות- התחייבות לאורך שירות חובה של 36 חודשים וכן שירות מילואים ככל חייל בצה"ל. התפקיד נחשב לקרבי. במקרה חילוץ - עבודה בכל הארץ לרבות במשלחות חילוץ בחו"ל.
טלפון לבירורים: 03-9575477
מיונים: לבנות- מיון שדה לוחמות, הכולל בדיקות רפואיות, בוחן כושר, מבחנים פסיכוטכניים שונים, הסברה על תפקידי הלחימה, מבחני מצב שונים, לינה בשטח וראיונות אישיים.
קרדיט לשבוז חיילים
פעם אחרונה שבדקתי, פלחצ עושים טירונות 03 בזיקים ומסלול בבהד 16 בצריפין...
שמע אני בפיקוד העורף ואני מכיר הרבה אנשים שברחו משם
אל תלך לזה זה חרא של ג'וב אתה סתם חושב שאתה קרבי אבל אתה לא עושה כלום באמת
אתה ג'ובניק עם יציאות של קרבי בעיקרון
אם אתה באמת רוצה קרבי לך לגולני או משהו לא לחילוץ והצלה חח
ואני יודע שבאיזה שלב יהיה לך אימון מתקדם בגבול ראשון נס ציונה בבסיס שלי חח