בחרתי בעדיפות:
1. נח"ל
2. שריון
3. הנדסה קרבית
הוא רמז לי שאין לי סיכוי להגיע לנח"ל, אם אני לא אתפנה הוא באמת יעשה לי כל כך הרבה בלאגן? ומתי מגיע השלב שלא מתפנים?
בחרתי בעדיפות:
1. נח"ל
2. שריון
3. הנדסה קרבית
הוא רמז לי שאין לי סיכוי להגיע לנח"ל, אם אני לא אתפנה הוא באמת יעשה לי כל כך הרבה בלאגן? ומתי מגיע השלב שלא מתפנים?
Something In The way she moves,"
Wha she moves like a whoe nigga!"
|
|
אם הוא "רמז" לך את זה, כנראה שזה מה שיקרה.
מה הפרופיל שלך?
אם לא תתפנה, תכנס למעצר בקו"ם, משם או שתגיע שוב לקצין מיון או שתכנס לכלא, ואז תחזור לקצין מיון.
השלב שלא מתפנים מגיע אחרי שרשרת החיול בבקו"ם, כשצריכים לעלות לאוטובוסים שמפנים לבסיסי הטירונות השונים.
מתי אתה מתגייס?
השלב שלא מתפנים מגיע ברגע שאומרים לך תעלה לאוטובוס לבסיס שאתה לא רוצה להשתבץ אליו.
ואז אתה לא מתפנה מהבקו"ם לטובת השיבוץ הזה.
כבר התגייסתי, הלכתי לקצין מיון הוא נתן לי אישור יציאה מהבסיס ולחזור מחר ב8, כנראה שאז אני אהיה נספח ואעשה עבודת רס"ר עד התאריך גיוס, לא? זה כל כך מטומטם שאתה צריך לשבת בכלא על הרצון שלך לשרת את המדינה בדרך אפקטיבית
Something In The way she moves,"
Wha she moves like a whoe nigga!"
אפקטיבי בשבילך.
בשביל צה"ל אתה אפקטיבי איפה שצה"ל צריך אותך.
אוקיי הנה מגיע המשפט המפורסם.
"כשאתה משתין על צה"ל הוא נרטב, כשצה"ל משתין עליך אתה טובע"
גם את צה"ל לא מעניין יותר מידי מה אתה רוצה.
צה"ל עובד לפי פקודות ולא דמוקרטיה, אתה תעשה מה שאומרים לך ואם לא אז תמצא את עצמך נותן את הדין.
כן נראה לי הגיוני- במבט שונה משלך (מכיר את המערכת, הייתי חלק מהמערכת ולא סתם חפ"ש).
תזרום ויהיה טוב.
אני מזמן אותך דחוף לקבן ד"ר עבד אל-תעבר'תי.
לדעתי מסקנותיו מהמפגש יהיו כדלקמן:
נעול.
אבל אלון, ברצינות.
אני לא אומר להיתחשב בכל גחמה של חיל. ובטח לא לשלוח בנאדם שלא יכול לשרת בקרבי לקרבי רק כי הוא רוצה.
אבל אם בנאדם רוצה נח"ל וראסמי יש מקום בנח"ל והוא לא רוצה בשום מצב שהוא שום דבר אחר.
חיל כזה אם תשים אותו בכוח במקום שהוא לא רוצה.. לא יתן מעצמו 100אחוז ובכלל לא יהיה חיל "טוב" בצה"ל.
לא עדיף להיתחשב יותר ברצונות של החילים ולהשיג צבא שמשרת (כמובן שצבא זה לא כיף חיים) בהנאה את השירות שלו?