סיקור
אחרי תהליך פיתוח יחסית קצר , ואחר שכלי האנטי וירוס הקודם שלה זכה לקיטונות של לעג וציונים נמוכים בכל ביקורת אפשרית למרות שלא היה ממש זול, שיחררה אתמול מיקרוסופט את הגרסה הרשמית והסופית (עד לעדכון חדש) של Microsoft Security Essentials. מדובר בכלי חינמי שניתן להורדה בקלילות וללא כל צורך בהרשמה מהאתר הזה. יש גרסאות לחלונות XP, חלונות ויסטה/7 וגם גרסת 64 ביט למי שמפעיל את מערכת ההפעלה שלו בהתאם.
קודם כל איך יודעים שזו הגרסה הסופית? קודם כל בגלל שמדובר באתר חדש שהחליף את אתר הבטא שעד לאחרונה סיפר לכולם שהוא שמח שאתם מתעניינים, אבל אי אפשר להוריד יותר את הגרסה המסוימת (מיקרוסופט אפשרו 75,000 הורדות וזהו, למרות שבאירועים שונים ומשונים חולקו בקלילות תקליטורים שמכילים את התוכנה לכל מי שרוצה). כל אחד יודע שאין כמו אתר חדש לסמן שמשהו השתנה, במיוחד עבור האנשים במיקרוסופט שצריכים כנראה לדאוג לעבודה לאלו שאחראים אצלהם על האתרים.
אבל בכל זאת יש עוד סימן חשוב. תסתכלו על התמונה. רואים את המספר ליד Microsoft Security Eseeantials Version? זו התשובה האמיתית. 1.0.1611.0, זה מספר הגרסה הסופית שמוכנה להורדה בחינם לכל האנשים ברחבי 19 מדינות שישראל היא אחת מהן.
אבל השאלה שאתם שואלים עכשיו היא האם להוריד או לא? ובכן נתחיל קודם כל בתשובה שקיבלתי מבחור בשם שי קריב, שהוא מנהל קבוצת מוצר של Microsoft Security Essentials במרכז המו"פ של מיקרוסופט בישראל (כן רבותי מדובר במוצר מיקרוסופטי אמנם שמגיע בסופו של דבר מרדמונד, אבל ההתחלה היא כאן בהרצליה שלנו). קריב אמר דרך היחצ" שלו כי: "מדובר במוצר למשתמשים פרטיים בלבד. מדובר בכלי מהשורה הראשונה של כלי ההגנה שקיימים בשוק, שנותן אבטחה מלאה למחשב האישי למשתמשים ביתיים. הדבר הוכח ונבדק באמצעות גופי ההסמכה המובילים בתעשייה".
אם להאמין לו צריך כמובן לרוץ ולהוריד עכשיו, מייד! מה זאת אומרת למה? כלי בחינם שעושה את העבודה. ובכן, אם אתם משתמשים ב-AVG או Avast או Avira (כלומר גרסאות החינם שלהן), אתם יכולים להאמין לו. אני באופן אישי, למרות כל הנטייה מסביב להתקיף את מיקרוסופט ולא משנה מה היא עושה, מעדיף תוכנית טובה ממנה מאשר מתחרים שמציעים אפשרות אחרת, כל עוד מבחינתי מדובר בתוכנית שעושה את העבודה וכמובן העלות שלה לא גבוהה יותר מאשר של המתחרים, לפחות לא באופן משמעותי. ולא, אני לא איש מיקרוסופט: הדפדפן שלי הוא בכלל Firefox ובמחשב שלי מותקנת בכבוד רב גם Ubuntu 9.04 בה אני משתמש לשלל ניסיונות אישיים והדואר הוובי שלי כבר מזמן שנים שייך ל-Gmail (גם אם לא רק לאור התקלות החוזרות ונשנות שמתרחשות שם לאחרונה).
אם מספיק לכם השילוב בין תוכנת אנטי וירוס חינמית לבין הפיירוול החינמי שמגיע עם חלונות מאז ימי ה-XP שלה, אתם בהחלט יכולים להסתפק ב-Security Essentials. מניסון אישי - אני הצלחתי להוריד אותה עוד במסגרת מגבלת ה-75,000 הורדות הראשונית - היא קלה, לא מכבידה על המחשב, והבעיה היחידה שלה היא שבסריקה מלאה של המערכת היא איטית. היא גם זוכה לעדכונים כמעט יום יומיים מבחינת חתימות, ובבחירה בינה לבין פתרונות חינמיים אחרים בחרתי בה. למעשה, בבחירה בינה לבין פתרונות שעולים הרבה כסף בכל שנה, אני חושב שאני נשאר איתה כל עוד היא תישאר חינמית.
מניסיון היא גם הצליחה לסדר לי "בעיות" במחשב, כולל חטיפת שורת הכתובת בדפדפנים לטובת מנוע חיפוש 'מניאק' שאני לא יודע מאיפה הוא צץ לי, והיא הצליחה לגלות וירוסים ושאר רושעות ונוזקות בקבצים מכווצים. לגבי דידי, ולגבי אתרים שבחנו והישוו אותה מול פתרונות אחרים, היא עושה את העבודה. במחיר שהיא מוצעת, אני ממליץ גם לכם.
הורדה
לינק לאתר הבית של התוכנה: http://www.microsoft.com/security_essentials/default.aspx

ציטוט ההודעה