כוכב הלוס אנג'לס לייקרס ונבחרת ספרד: "שיחקתי המון בשנים האחרונות. אני חושש להיפצע שוב אחרי שנפצעתי לראשונה בקריירה במהלך העונה המתישה ב-NBA". החמיץ רק את היורובאסקט ב-2005
5 שנים אחרי שהחמיץ את אליפות אירופה בסרביה בגלל פציעה, פאו גאסול שוב לא ישתתף בטורניר חשוב ויוקרתי. סנטר הלייקרס וכוכב אלופת העולם הודיע כי לא ישחק עם הנבחרת באליפות העולם הקרובה שתיפתח בסוף חודש אוגוסט בטורקיה.
גאסול שלח מכתב לאנשי הנבחרת, המאמן סרג'יו סקאריולו וראשי האיגוד בארצו, ובו כתב כי אחרי שנתיים עמוסות במשחקים עם הלייקרס, הוא מעוניין לנוח ולהכין עצמו לקראת העונה הבאה.
"אחרי פגישות עם רופאים, מאמני כושר ופיזיוטרפיסטיים – ספרדים ואמריקאים – הודעתי לנשיא איגוד הכדורסל הספרדי, חוסה לואיס סאאס, כי תחת הנסיבות הנוכחיות לא אוכל להשתתף בטורניר אליפות העולם", כתב גאסול, "הגענו למסקנה כי לאחר עונת NBA ארוכה ומתישה נוספת, יחד עם מעורבותי לאחרונה ברמה הגבוהה ביותר עם הקבוצה והנבחרת, יותירו נזק פיזי שימנע ממני לשחק.
סבלתי העונה משתי פציעות משמעותיות בשרירים, הראשונות בקריירה שלי, ואני מאמין שזה הזמן לנוח, הזמן הטוב ביותר לפני שהגוף יחליט בשבילי ברגע הלא נכון".
![]()

ציטוט ההודעה