חמשת הקבבים הטובים בישראל
דיאנא החדשה - נצרת
במיקומה החדש בעיצוב יפה ומודרני, עם חצר ירוקה יפהפייה ובריזה גלילית שמשכיחה קיץ לוהט ולח, דיאנה נוצצת מתמיד. דיאנא נחשבת למסעדה עם אוכל ערבי מצטיין, עם התמחות בגריל. הבונוס הוא מגע הזהב הנדיר של שף המסעדה, דוחול ספאדי. כאן תקבלו לא רק את הקבב הטוב בארץ, אלא אולי את הקבב הטוב בעולם. הבשר עשוי מטלה צעיר, שאין בו ניחוחות כבשיים מיותרים, ובאזור נצרת נמצאים הטלאים הטובים בארץ.
מהביס הראשון מרגישים על הלשון את איכות הבשר, המינון הנכון של השומן, המרקם והעשייה. בדיאנא מצאנו את הבשר הטוב והאיכותי ביותר בסיור הקולינרי שלנו. כמובן שהוא עשוי על גריל גחלים, ומגיע עם שוס קטן: קיצוץ הירק עם הבשר בסכין אימתנית. בדיאנא טוחנים וקוצצים את הבשר מספר פעמים ביום, מה שמוסיף לאיכות ולטריות. את הקבב תקבלו בצלחת, עם תפוחי אדמה ומג'דרה, וכן ערכת סלטים איכותית ובלתי נגמרת. אגב, בדיאנא העממית והוותיקה, ברחוב הראשי, תקבלו את אותה האיכות, בפיתה, ובמחיר זול בהרבה.
"דיאנא", מלון גרנד ניו, שכונת אל מוטראן, נצרת. טל' 077-5156168.
שעות פתיחה: א'-שבת 12:00-02:00.
מחיר: 75 שקל למנה שכוללת 3 שיפודים. 50 שקל למנה שכוללת 2 שיפודים.
"דיאנא העממית", פאולוס 51, נצרת. טל ' 04-6572919.
שעות פתיחה: ב'-ש' 09:00-20:00.
מחיר: 25 שקלים, לשני שיפודים בפיתה.
שמש – שוק הבשר, שכונת התקווה
מוסד ותיק וביתי שקיים למעלה מ-50 שנה, נחבא בסימטאות שוק התקווה (אגב, שוק התקווה מזמן עוד כמה הפתעות קולינריות). מדובר על קבב בסגנון עיראק, שעשוי מבשר בקר בלבד, עסיסי, מתובל היטב, עם יחס נכון של שומן לבשר. לקבב מרקם טוב והוא משופד על שיפוד מתכת לוהט. איכות הבשר גבוהה יותר מזו של כמה מוסדות המבורגר תל-אביביים ומחיר נמוך בחצי. המקום עצמו נקי ומבריק והחל משעות הערב המאוחרות ההגעה אליו נוחה מאוד ויש חנייה צמודה, בשוק התקווה עצמו, בצמוד לדוכני הירקות הריקים (משעה 20.00 ואילך). מדובר על חווית בשר נדירה באיכותה בתל אביב. המנה כוללת סלט ירקות, טחינה, עגבנייה ובצל צלויים על הגריל וצ'יפס שמוכן מתפוחי אדמה טריים עם ריח נהדר. המלצתי, נסו לאכול עם מינימום תוספות. תנו לבשר לדבר.
"שמש", התקווה 13 (בתוך שוק התקווה), שכונת התקווה, ת"א. טל' 03-6878608.
שעות פתיחה: א'-ה' 09.00-01.00. מוצ"ש מצאת השבת עד 01:00.
מחיר: 20 שקל לשיפוד בפיתה עבה או בלאפה.
שיפודי אולגה - גבעת אולגה
שיפודי אולגה היא שפודייה ותיקה (כ-30 שנה), שמהווה מוסד מקומי וארצי. בעלי המקום, סימו ודובי, מתפעלים אותו כשהילדים שלהם עזר כנגדם. למרות הפשטות הבסיסית של המקום, הבשר איכותי מאוד והשיפודים אימתניים בגודלם (השיפודים הנדיבים ביותר שנראו בסיור הקולינרי). ניכר במקום שבעליו מבין בבשר (כפי שהייתם מצפים לנצר ממשפחת קצבים).השפודים כה גדולים עד ששיפוד אחד מספיק למלא פיתה עבה. הקבב עצמו ריחני, עסיסי וטוב. סוד התיבול נמצא בתוספת של עמבה לעיסת הבשר. המנה טעימה, איכותית ומאוד משתלמת. בפיתה תוכלו לקבל בצל, עגבנייה ופלפל חריף צלויים על האש, סלט ירקות, סלט כרוב, טחינה, עמבה וצ'יפס.
"שיפודי אולגה", התנאים 6, מאחורי תחנת דלק "דלק" בכביש חיפה-ת"א (לכיוון ת"א), גבעת אולגה. טל' 04-6343384.
שעות פתיחה: א'-ה' 11.00-24.00.
מחיר: 18 שקל למנה.
בונוס: מלבד הקבב המצוין תוכלו למצוא כאן חלקי פנים מעניינים ועוד הפתעות.
סטפן בראון - תל-אביב
מסעדת גריל שיש לה גריל גחלים, עניין נדיר במסעדות מסוגה, שממוקמת בלב תל אביב וקיימת 12 שנה. אוהבי בשר אמיתיים שרוצים בשר טוב ומטופל היטב באווירה של מסעדה של ממש יקבלו מענה טוב באן. הקבב מוכן מתערובת שלבקר ושל טלה, חלקו טרי וחלקו הקטן קפוא. החלקים שמשמשים לטחינה משתנים מה שיתן לכם שינויים בטעם בתלות בסוג החלק. לקבב מרקם נכון שמעיד על טחינה טובה. המנה מגיעה בצלחת וכוללת 4 כדורי קבב עסיסיים ושמנים בתוספת ירקות.
"סטפן בראון", אלנבי 99, ת"א. טל' 03-5604725.
שעות פתיחה: א'-שבת 12:00 עד לקוח אחרון.
מחיר: הארוחה העסקית שמוגשת בכל שעות היום כוללת מנה ראשונה, לחם וחמאה, מנת קבב ושתייה קלה, במחיר של 71 שקלים. עסקה משתלמת במיוחד.
סמיר הקצב - בשמת טבעון
אחרון חביב, שיכול להתחרות בקלות על המקום המקום הראשון: הוא קבב שתוכלו לאכול ממנו רק בבית אחרי שתצלו בעצמכם. סמיר הוא קצב נדיר, דור שלישי למשפחת קצבים שאחראי על כל שרשרת המזון. סמיר מגדל עגלים וטלאים, מיישן את הבשר בעצמו ומוכר אותו יחד עם ארבעת בניו באטליז נקי ואסתטי. לסמיר קהל נאמן של לקוחות שמגיע אליו מכל רחבי הארץ. הקבב שמוכרים סמיר ובניו מוכן מתערובת של טלה ועגל והוא מתובל בתבלין סודי. הטעם נפלא והקבב המתקבל עסיסי במיוחד. הדובדבן שבקצפת הוא המחיר - 38 שקל לק"ג בלבד, מחיר שנמוך במחצית מזה שתשלמו באטלזים מובחרים אחרים.
טיפ: מלבד קבב מצוין תמצאו אצל סמיר גם אנטרקוט, פילה וסינטה מצויינים במחיר הכי הוגן בארץ. אם תזמינו מראש תוכלו לקבל אפילו פקניה (שפיץ צ'ך) שהוא חלק בשר מיוחד שאהוד מאוד על הברזילאים ומתאים לצלייה איטית על אש נמוכה (כמו אסאדו). לידיעה -.בשמת טבעון (צמודה לטבעון) נמצאת במרחק של כשלוש דקות נסיעה מצומת אלונים.
"סמיר", בשמת טבעון, מימין לכיכר. טל' 04-9830501.
שעות פתיחה: א'-שבת 08.00-18.00.
![]()
קרדיט לYnet.








ציטוט ההודעה


