פיל ג'קסון חוזר לסיבוב נוסף. המאמן המעוטר בהסטוריית ה-NBA הודיע כי יאמן את הלייקרס גם בעונה הבאה בה ינסה להשיג טבעת אליפות מספר 12 כמאמן ראשי, ולהגיע להישג שספק אם יישבר בעתיד הקרוב: 4 פעמים ת'ריפיט.
ג'קסון, שסובל בשנים האחרונות מבעיות רפואיות במותניו ובגבו, קיבל את תוצאות הבדיקות שעבר עם סיום העונה, והודיע כי ישוב לקווים. כבר בימים הקרובים יפתח הזן מאסטר במו"מ מול בעלי המועדון, ד"ר ג'רי באס, בנסיון להגיע לסיכום על חוזה חדש. שכרו של ג'קסון בעונה האחרונה עמד על 12 מיליון דולר ומענק אליפות של 2 מיליון דולר נוספים, אולם ד"ר באס כבר הודיע לג'קסון כי אין בכוונתו לשלם לו יותר מ-9 מיליון דולרים בעונה הקרובה.
"אני בפנים", אמר ג'קסון, "אחרי מספר שבועות ששקלתי את העניין, זה הזמן לחזור לאתגר של העמדת קבוצה שתגן על תארה ב-2010-2011. זו תהיה העונה האחרונה שלי, ואני מקווה שתהיה עונה ענקית".
ג'קסון בן ה-64 אוחז במאזן של 1098 נצחונות בעונה הסדירה – החמישי בטיבו בהסטוריה – ו-225 נצחונות בפלייאוף. במהלך שנות ה-90 הוביל ג'קסון את מייקל ג'ורדן ושיקגו ל-6 אליפויות, ובתחילת העשור הקודם לקח 3 פעמים ברציפות של התואר עם שאקיל אוניל, קובי בראיינט והלייקרס. בשנתיים האחרונות גברו הלייקרס על אורלנדו ובוסטון בגמר.
"אנו מאוד שמחים על החלטתו של פיל", אמר ג'נרל מנג'ר אל איי, מיץ' קופצ'אק, "אנו מחכים לראותו חוזר לעבודה. הוא חלק מאוד חשוב במועדון שלנו".
קרדיט לספורט 5
![]()

ציטוט ההודעה