מישוהו יכול להגיד לי בבקשה, מהם הם השלבים לקבלה לקורס טייס
ומה צריך להיות בכל שלב
וגם לפי מה הם מזמנים אותי לבחינות של הצוות האווירי(יאנו צו ראשון)
ועם אפשאר פירוט של המילים המקוצרות כגון ירפ"א קב"א וכו....
תודה
מישוהו יכול להגיד לי בבקשה, מהם הם השלבים לקבלה לקורס טייס
ומה צריך להיות בכל שלב
וגם לפי מה הם מזמנים אותי לבחינות של הצוות האווירי(יאנו צו ראשון)
ועם אפשאר פירוט של המילים המקוצרות כגון ירפ"א קב"א וכו....
תודה
|
|
צוות אוויר > ירפא א>ירפא ב>גיבוש>קורס
צריך כדי להתחיל את זה נתונים של קבא 54+
ועוד כמה נתונים שאני לא יודע אותם..
אגב..מישהו הזכיר איפשהו שיש גם ירפא ג ו-ד שזה כבר סודי..אם יש באמת..איפה זה נכנס?
בוא נתחיל עם ההגדרות:
ירפ"א - יחידת רפואה אווירית.
קב"א - קבוצאת איכות (או קב"ה - קבוצת האיכות).
קב"ה מורכבת מ50% דפ"ר (דירוג פסיכוטכני ראשוני - הציון על המבחנים בצו ראשון), 33% צד"כ (ציון על הראיון אישי), 17% צה"ר (ציון לפי שנות לימוד, כמות יחידות וכו...).
ציון הקב"ה נע בין 40-56. בשביל לקבל מבחנים לצוות אוויר צריך קב"ה 54+ (אם יהיה לך פחות תוכל לנסות לבקש זימון חריג).
אם הקב"ה שלך מתאימה והפרופיל שלך מתאים (82+ ללא סעיפים פוסלים) אתה מקבל זימון למבחנים לצ"א (צוות אוויר).
המבחנים של צ"א כוללים מבחנים במחשב (כמו בצו ראשון), מבחן קורדינציה ומבחן הרכבה של מכונה.
אם תעבור שלב זה תגיע לירפ"א א', שכולל סימולטור ומבחנים במחשב (קצת יותר קשים) ושאלון 300 במקרה שעברת.
לאחר מכן תזומן לירפ"א ב', שכולל פסיכולוג (הרבה נופלים שם :\) ובדיקות רפואיות מקיפות.
עברת את ירפ"א ב'? קיבלת זימון לגיבוש טיסעברת את הגיבוש? ברוך הבא לקורס טיס.
ישי התותח
הופהה תודה אחי תותח אבל מה זאת אומרת מבחן הרכבה של מכונה
ושאלון 300
והסימולטור זה סימולטור טיסה
ומה יש בגיבוש טייס
מה עושים בירפ"א ב' שכולם נופלים שם
ועם מישהו מהפורום הגיע לשלב כלשהו ויכול לספר לי
יותר במפורט אני ישמח מאוד!
ועם ההורים שלי לא רוצים שאני הייה קרבי הם לא מחליטים נכון
והגיבוש מה זה כאילו זה לא כושר גופני וזה?
גיבוש טיס נחשב לפחות פיזי, במיוחד לאחר ששני מתגבשים מתו.
כמובן שיש בו הרבה אקטים פיזיים וכמובן שכדאי להתכונן אליו מפכינה פיזית אבל הוא יחסית פחות פיזי משאר הגיבושים.
שאלון 300 אין מה להתכונן זה שאלון לגבי החיים שלך פשוט תבוא ותעשה אותו.
ההרכבת מכונה זה שיש לידך מכונה נותנים לך טיפה זמן לראות איך היא בנויה מבקשים ממך לפרק אותה ולהרכיב אותה (כמובן שמבלבלים את החלקים).
ישי התותח
אז ככה:
ההרכבה של המכונה זה החלק הקשה של הצוות אוויר אבל לא בהכרח הקובע...
מדובר במכונה שמורכבת מהמון קפיצים וברגים משונים שבהפעלתה היא מסובבת איזשהו דבר חשוב לשים לב לחיבורים של הקפיצים וכו'...
המבחני קורדינציה מדובר בעיפרון שמוחזק צמוד לדף שנמצא על משטח שאותו אתה מזיז תוך שימוש בשתי ידיות קדימה אחורה ימינה שמאלה... יש לך מין מבוך זיגזג שאתה צריך לעבור וללנסות כמה שפחות לצאת מהקוים בפעם הראשונה לא מודדים זמן בפעם השניה כן.
ירפ"א א- פירטו מספיק...הסימולטור הוא עם סטיק ומצערת...
ירפ"א ב- פסיכולוג ובדיקות ראייה מדוקדקות ובדיקות רפואיות.
הגיבוש כאמור מיום ראשון עד שישי -ידוע לשימצה בגלל שהזמן לאכול הוא מוקצב ולא ממש מספיק ושיש המון חומר ללמוד במאד קצת זמן אחד הטיפים החשובים לגיבוש הוא ללמוד כשאתה עושה שמירות בלילות(כן כן יש שמירות).
ירפ"א ג וד-לאחר הגיבוש ולאחר שהתקבלת כבר לקורס כך שהם לא ממיינות אבל כמובן יש בהן מבחני יכולת.
ובשביל לקבל זימון ראשוני לצוות אוויר קבא 54+ דפ"ר 60 ומעלה...
חריגים אפשר להשיג עם המון תעמולה אישית (פקסים וכו..).
בהצלחה.
נערך לאחרונה על ידי nnir; 03-01-2008 בשעה 17:53.
מצערת- זו בעצם ידית שאתה מושך קדימה ואחורה ומווסת את המהירות של המטוס(כמו הדוושה של הגז באוטו)...לא יודע כמה יעזור לך להתאמן על סימולטורים בבית זה סימולטור מסויים,סמוך על עצמך שאם תתאים ובאמת תרצה אתה תוכל להצליח במיונים האלו, דרך אגב הנה סיפור עידוד : קרוב משפחה שלי לא קיבל בזמנו את הזימון לצוות אוויר כי הנתונים שלו לא היו "גבוהים מספיק"(קב"א 53...דפ"ר 50) הוא התעקש כתב מכתבים ופקסים קיבל את הזימון והיום 3 שנים אחרי ... הוא במגמת טייסי קרב בקורס במרחק חצי שנה מלסיים -והוא מצטיין מגמה נכון לעכשיו. אז שתדעו כולם שהרבה פעמים נופלים בין הכיסאות הכי חשוב לא לוותר ולנסות בכל הכוח להילחם על מה שאתה רוצה.
עוד לא בקורס טיס,אבל מקווה שנתראה שם![]()
נערך לאחרונה על ידי nnir; 03-01-2008 בשעה 18:17.
כשמאיצים המהירות עולה...כשמאיטים המהירות יורדת...הלא כן? חחחחחחח סתם לפני שמישהו פה יקפוץ עליי ויצחק![]()
נערך לאחרונה על ידי nnir; 03-01-2008 בשעה 18:15.
אחלה תגובות
באמת הייתי צריך לשמוע את זה
אז אין דרך להתכונן למיונים האלו לקורס טייס בצורה ישירה ?
חחחחחחח אליחיות צודקאבל אנשים כותבים את זה בשתי הצורות ככה שהדגשתי סתם כדי שיידעו.
ישי התותח