רוסטביף של אנטרקוט על האש
מצרכים
נתח אנטרקוט (ורד הצלע מס' 1) במשקל 2 ק"ג טרי ומיושן היטב
3 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס גס
מלח גס (עדיף אטלנטי)
אופן הכנה
מושחים את נתח הבשר בשמן הזית ומתבלים אותו בפלפל שחור
בגריל:מדליקים את הגריל ומחכים עד שהלהבות דועכות והגחלים חמות מאוד.צולים את הנתח קרוב לגחלים כ 5 דקות מכל צד (סגירה בחום גבוהה).
מגביהים את הרשת הגריל לגובה של כ 15 ס"מ מעל הגחלים.מכסים את הבסר מלמעלה באופן רופף ביריעת אלומיניום (אם יש לכם גריל מכסה,אין בכך צורך). צולים בסבלנות כ 60 דקות.מדי פעם מסובבים את הנתח רבע סיבוב,כך שכולו יהיה חשוף לחום הגחלים.
בתנור:מחממים את התנור לטמפרטורה הגבוהה ביותר.מניחים את נתח הבשר על רשת הצלייה,מעל תבנית שבה מעט מים.צולים 10 דקות.מנמיכים את חום התנור ל 150 מעלות וצולים 35 דקות.מכבים את התנור ומשאירים את הבשר בתוכו 10 דקות נוספות.
אחרי הצלייה,בגריל או בתנור מניחים את הנתח על קרש חיתוך משהים אותו 5 דקות ואז פורסים אותו בסכין חדה לפרוסות עבות.זורים מלח גס ומגישים.מוממלץ להגיש עם תפוחי אדמה ברוזמרין.




ציטוט ההודעה