בגלל שעוד לא ראיתי תכני NLP ראויים (חוץ מאיזה דיון עלוב ולא ממצה בכלל על עוגנים, סליחה אם אני מעליב מישהו, אבל התוכן שאני הכנסתי היה דיי בסיסי, ואני חפרתי הכי הרבה..) החלטתי להעלות מידע על מה שנקרא בNLP
"הפיתוי של התוכן".
כל מי שהתעסק אי פעם בפיתוי, מכיר את ההרגשה שאנחנו מתחילים לדבר עם מישהי, ניגשנו תוך 3 שניות, יש לנו תוכנית בראש, האופנר שלנו תפס כמו שצריך, אבל אנחנו נכנסים לשיחה - ופתאום מרגישים "רגע, מה אני עושה?"
אנחנו נכנסים לתוכן של השיחה כל כך שבסופו של דבר, אנחנו שוכחים מה אנחנו מנסים להשיג, ומה מייחד אותנו מכל בחור אחר שמגיע לדבר עם הסט. (DHV, נגים, שפת גוף..)
הפיתרון לזה מתחלק לשניים, החלק הראשון הוא נסיון - אין מה לעשות, ככל שנתנסה יותר, נשים לב שאנחנו יכולים "לפצל" את המודעות שלנו ולעקוב אחרי השיחה, תו"כ שאנחנו מחפשים IOIים, מתאמים (Matching and Mirroring) וכו...
החלק השני הוא קביעת מטרות. אם נקבע את המטרות שלנו בצורה מסודרת יותר מ"לקחת מספר", "לקחת אותה הביתה", "לסגור נשיקה", יהיה לנו יותר קל לשים לב שהשגנו מטרה, ובאופן אסוציאטיבי (ככה המוח מסדר זיכרונות), נדע מה המטרה הבאה. (בגלל זה אנחנו מצליחים לשמור על האופנר שלנו ברוב המקרים, יש לנו מטרה ראשונה מוגדרת - לפתוח את הסט.)
בין אם דרך המיסטרי מת'וד, PUATraining, Speed Seduction וכל שיטה אחרת, כולם מנסים לעשות את אותו הדבר - "למכור" רגש. (טיפ קטן לכל מי שהולך להתעסק במכירות בעתיד: א'- תלמדו NLP. זה ישנה לכם את כל מה שאתם חושבים על תקשורת, ב'- אתם אף פעם לא מוכרים מוצר, אתם מוכרים רגש.)
אם נסדר לנו את הרגשות האלה בראש לדוגמא -
- למטרה אנחנו מנסים לגרום סקרנות, שעם הזמן תהפוך למשיכה.
(לבחורות יפות אפשר לגרום סקרנות ע"י הבעת חוסר עניין - למה הוא לא רוצה אותי כמו כולם?, לבחורות פחות יפות, הבעת עניין במידה - הוא רוצה אותי, או לא רוצה אותי? שני צעדים קדימה, צעד אחורה.)
- למכשולים אנחנו מנסים לגרום רגשות של עניין, שמחה, אמון, רצון לעזור - במילה אחת ראפור [Rapport].
(ראפור אפשר לבנות בכל מיני דרכים, מיסטרי עושה את זה דרך סיפורים ורוטינות מעניינות, בNLP משתמשים בהתאמה לתגובות תת-מודעות..)
יהיה לנו יותר קל לעקוב אחרי ההתקדמות שלנו, ו"לפצל" את המודעות שלנו כך שנוכל להשתמש בטכניקות שאנחנו יודעים, ועדיין להיות מעורבים בשיחה.
שוב, כמו כל דבר, זה דורש נסיון, אבל זה יותר קל שיודעים מה לחפש.
מקווה שיצא מזה משהו, מקסימום סתם חפירה.
בהצלחה!

ציטוט ההודעה