שלום כולם, אני רוצה לקחת רגע מכל האשכולות של השאלות, ולנהל דיון.
אני מבקש - מכל אחד ואחד ממכם, לכתוב פה:
א'- כמה זמן אתם מתעניינים באופן פעיל בתחום של משיכה ופיתוי (דהיינו פיקאפ)
ב'- מה לפי דעתכם, היא משיכה. מה גורם למשיכה?
רק חוק אחד:
אין שום משמעות למילה ערך. אם אתם רוצים לרשום את המילה ערך, אתם חייבים להגדיר, מה זה ערך.
אחרי שכולם יכתבו את דעתם, אני אערוך את ההודעה הזאת ואוסיף משהו משלי.
תהנו, מותר להגיב אחד לשני, אבל רק אם כבר הוספתם הודעה משלכם. (שלא יהיה מישהו שהתגובות היחידות שלו יהיו "לא נכון").
עריכה:
אז מה זה משיכה?
אני אדגים את זה בצורה שיהיה לכם הכי קל להתחבר אליה -
נניח שאתם צריכים להגיש עבודה. החלטתם שזה חשוב, עבדתם קשה במשך שבועיים וחצי, כתבתם עבודה ברמה טובה,
ואתם חושבים שתקבלו בין 85 ו100. עכשיו, בא חבר שלכם, ונותן לכם עבודה מוכנה, שאתם יודעים שאם תגישו אותה תקבלו
מאה. בטוח. מאה אחוז.
איזו עבודה תגישו? (מניח שכולכם עכשיו עושים "אההההההההה....") - ומי שלא חושב שהוא יגיש את העבודה שלו, לא עבד בשביל כלום בחיים שלו. אל תדאגו, אתם עוד ילדים, זה יגיע.
מצד שני, אם יגיע מישהו מהצד, הוא ייקח בוודאות את העבודה של המאה.
משיכה היא פונקציה של השקעה. ככל שאנחנו משקיעים במשהו אנחנו נמשכים אליו.
הייתי בגיל 16 בקשר עם מישהי מכוערת. תכלס? בהתחלה זה היה בגלל שהתלהבתי מזה שהיא נתנה לי. אבל מה קרה אחר"כ? העניין הוא כזה - כדי להגיע אליה הייתי צריך לסוע עד למרכז מהצפון. זה הרבה השקעה, גם כלכלית וגם של זמן.
יצאתי איתה לתקופה דיי ארוכה, ובמשך כל התקופה הזאת, חשבתי שהיא נראית רע. אבל היה לי קשה לוותר על הקשר,
כי כבר השקעתי בו כל כך הרבה.
זו גם הסיבה שבנות לוקחות סקס כל כך ברצינות (כן כן, גם בגילאים יותר מבוגרים זה ככה, רק בסרטים זה נעלם) - אם הן מרגישות שבעצם העובדה שהן
שוכבות עם מישהו הן משקיעות בו - הן מתחילות להקשר לבן אדם שהן שוכבות איתו. מה שמצחיק זה שאנחנו קוראים לאלה שלא מרגישות כאילו הן "נותנות", "שרמוטות" - למרות שבתכלס גם בנים לא מרגישים שהם משקיעים במישהי כשהם שוכבים איתה. הם מרגישים כאילו הם "מקבלים".
נחשוב על פיקאפ (ואני אקח כל מיני דוגמאות) -
עפ"י מיסטרי - A2 - אנחנו מרחיקים את המטרה מאיתנו, והיא צריכה להשקיע בשביל לקבל את התשומת לב שלנו.
A3 - המפתח הוא בRelease - כשאנחנו לוקחים את התשומת לב, והיא חייבת להשקיע בשביל להחזיר אותה. היא מתחילה
לנסות להרשים אותנו, להחזיר אותנו לשיחה, אולי לגעת בנו. היא חושבת על מה אנחנו נרצה לשמוע.
הDHVים לא יוצרים משיכה, זה הכל שטויות - בפועל עצם העובדה שהיא משקיעה בשביל לקבל את התשומת לב שלנו, היא זאת שגורמת לה לרצות אותנו יותר. (בגלל זה מה שתגידו בסיפור שלכם בכלל לא משנה, אתם יכולים להיות צוללנים מהקאריביים או טייסי קרב או תלמידי תיכון משועממים)
עוד דוגמה. Pre - Selection - הדשא של השכן ירוק יותר. כשהן רואות אותנו עם הרבה בנות, הן חושבות "מי הוא?".
הן מתעניינות בזה. הן מקנאות אולי. הן אפילו ישאלו אתכם לפעמים "מי אלה?". זו השקעה.
עוד דוגמה - אתגרים. כשבחורה חושבת שהיא צריכה להגיב בצורה מסויימת, והיא מנסה להרשים אותנו, היא בעצם משקיעה בשיחה. כשבחורה מתחילה לדבר כשאנחנו שותקים, היא בעצם משקיעה בשיחה. כשהיא מנסה לשאול אותנו שאלות ולדאוג לשיחה זורמת - היא משקיעה בנו.
אז המטרה שלנו בעצם, היא לגרום לה, להשקיע כמה שיותר בנו. בין אם זה להחזיק משהו בשבילנו, בין אם זה לשמור סוד,
בין אם זה לחשוב עלינו, בין אם זה לנסות לשמור על השיחה (מה שיקרה אם תשתקו כמה שניות אחרי שיחה מעניינת).
משיכה היא כמה אנחנו משקיעים במשהו. (מראש אנחנו ניגשנו אליה, מה שאומר שלפני שהיא השקיעה משהו בנו, אנחנו כבר חשבנו עליה, בגלל זה ה"ערך" שלנו יותר נמוך, והיא יכולה לנפנף אותנו, או להתעלם - היא לא השקיעה בנו עדיין, ואין לה שום העדפה אלינו מאשר לכל אחד אחר.)
בגלל זה אנחנו רוצים להיות יותר ליד אנשים שלא מקשיבים לנו (כי אנחנו צריכים להלחם על התשומת לב שלהם), ובגלל זה אנחנו תמיד נעדיף משהו שעבדנו בשבילו על משהו שקיבלנו בחינם, ובגלל זה כשמבלים מספיק זמן אחד עם השני, אנחנו נקשרים. כי אנחנו חייבים להשקיע.
אם נוסיף לזה אפקט מיני (קינו, קשר עין, כל הדברים האלה) - ונקבל בחורה שרוצה להיות ליידנו, רוצה להכיר אותנו, ורוצה אותנו מינית. במילה אחת - משיכה.![]()