חלק 6
הצבת אתגרים
לקח קצת זמן, אבל עוד חלק (כנראה האחרון לסדרה הזאת) של המאמר - הפעם אני אדבר קצת על איך אפשר לגרום למשיכה, דרך הצבת אתגרים.
אתגרים הם בעצם הדרך הטובה ביותר להראות שאתה בעל הערך הגבוה יותר בשיחה. רוב הבחורים בעצם יתנו לעצמם באופן אוטומטי להיות ה"מאותגרים", והרבה (בעיקר בהתחלת הדרך בפיקאפ) ינסו להתאים את עצמם למה שהם חושבים שהבחורה תרצה. זה קורה בעיקר בגלל אינר גיים דפוק, וכמובן חוסר ידע, כי המפתח לדינמיקה חברתית הוא לא לגשת לאנשים ולשעשע אותם, הוא לגשת לאנשים ושהם ישעשעו אותך.
לצורך העניין המשוואה פשוטה -
תשומת הלב שאני מקבל - המאמץ שאני משקיע = המשיכה שאני מייצר
זה אומר שאם אני מספר סיפורים, ועושה קסמים, ומדבר בלי סוף, למרות שאני אקבל דיי הרבה תשומת לב, השקעתי הרבה מאמץ - והמשיכה שאני אייצר לא תהיה כל כך רצינית.
כדי שבחורה תגיב לאתגרים צריך להגיע לנקודה בשיחה שהיא מקשיבה לך, ושלא סביר שהיא פשוט תלך. בדר"כ (ואם לא קראתם את החלקים הקודמים, לכו לקרוא עכשיו.) אחרי שתעלו על ת'רד שזורם כמו שצריך, אם היא משקיעה בשיחה - זו הנקודה.
המפתח להצבת אתגרים בצורה יעילה, הוא להציב אתגרים אמיתיים.
תעשו לעצמכם תרגיל קטן, קחו כמה דקות, ותכתבו לעצמכם איזה תכונות צריכות להיות לבחורה שאתם רוצים. היא ספורטיבית? מדברת הרבה או קצת בפלאפון? מה היא אוהבת לאכול? היא מעדיפה פאב, בית קפה או מועדון? היא חריפה או מתוקה? מעשנת או לא?
ואז אפשר לדחוף את האתגרים האלה תו"כ השיחה. ברגע שתכניסו אתגרים לשיחות שלכם, אתם תשימו לב לאיך הדינמיקה מתהפכת. איך במקום לנסות להתאים את עצמכם לדברים שהיא מעריכה, היא תנסה להתאים את עצמה לדברים שאתם מעריכים.
אם תתרגלו להכניס אתגרים לשיחה ולהיות אלה שבוחרים ולא אלה שנבחרים, המשיכה שתייצרו לא תהיה זמנית, בניגוד לנגים וקוקי פאני - בחורה שתגידו לה "לכי מפה את חופרת" ותדחפו אותה ממכם כל פעם, ואז תגידו לה בואי, תבוא, אבל אחרי שתקבלו אותה ותחבקו אותה, (זה בעצם לאשר לה שאוקיי, הכל חזר למצב הרגיל וכל מה שהיא תרצה היא תקבל) היא תלך, או תיתן לכם את המספר אבל לא תענה, וכו...
בנוסף...
אפשר לדחוף סוגסטיה פשוטה לאתגרים, ובעצם לנצל את הרגע הזה שאנחנו מערערים לה את הערך החברתי בשביל לתקשר קצת עם התת-מודע שלה.
דברים כמו "היית אומרת שאת יודעת מה את רוצה (להצביע על עצמכם) מעצמך? או שאת כזאת שתזרמי (להדגיש ולהצביע עליכם ועליה) עם החיים?"
הטכניקה היא דיי פשוטה, צריכים לדבר לאט ובהפסקות וקצת לשנות את הטון כשנותנים פקודה לתת מודע (כדי שהוא יבדיל בין השיחה המונוטונית לבין הסוגסטיה)
אל תנסו את זה בפעם הראשונה על מישהי ותצעקו עליה "תזרמי!!!". תנסו קצת בבית ואם אתם לא בטוחים בעצמכם, תחכו עם הסוגסטיה, זה יכול לצאת מצחיק ולא נעים.
אוקיי, עד כמה שאני רואה הסדרה הזאת של המאמרים הגיעה לסוף, הטכניקות שיש פה (ביחד עם התרגילים) הם טכניקות לכל דבר ועניין , וכדי שהן יגיעו לרמה גבוהה, צריכים לתרגל אותן. מה שיפה זה שבניגוד לסיפורי DHV ובניגוד לרוטינות, אתם יכולים לתרגל כישורי שיחה על האנשים מהמעגלים החברתיים שלכם, הורים, משפחה, חברים, אתם תשימו לב שאתם בעצם נותנים יותר ערך לשיחה ומקבלים תגובות יותר טובות.
בהצלחה בהמשך, אם מישהו מנסה את הטכניקות ורוצה לדווח איך הולך לו, מוזמן..

.
ציטוט ההודעה

תודה אחי באמת שעזרת מאוד ! הייתי שמח אם הייתה יכול לתת דוגמא לשיחה זורמת או מתנהלת טוב כי לא כלכך הבנתי , וגם עדו שאלה : שאנחנו מנהלים את השיחה אנחנו רוצים שגם לאותה אישה יהיה להביע דעה לא ? אחרת אנחנו מדברים בלי סוף ויוצא לנו קצת הרגשה של :אנחנו חפרנים . איזה שאלות אפשר לשאול שלאישה יהיה הבעת דעה (ולא איזה רוטינה ) כאילו באמת שאלה שיכולה לעניין אותה..