1) עבור על כל אותם פוסטים שבהם דיברת על הבעיות שלך, בדוק האם הן חוזרות, יכול להיות שיש קשר יסודי בין כולן?
דבר אחד שאם תפתור אותו שאר הבעיות שדיברת עליהן יפתרו מעצמן? לרוב זה ככה.
2) האם אתה יודע בכלל איזו מגמת שיפור אתה רוצה? כיצד היא תבוא לידי ביטוי אם היא תקרה? הגדר לי בבקשה (או לפחות לעצמך).
3) אילו כלים אתה מכיר?
4) לדעתי כדאי לך כרגע להשקיעה בעצמך, לעזוב לרגע את האחרים. האם אתה גם רב עם עצמך בראש לעיתים קרובות?
לא מעט אנשים מאמינים שריבים עם אחרים נוצרים אך ורק בגלל שאתה רב עם עצמך, האם יש לך סתירות בין אמונות? האם אתה מרגיש מבולבל? יכול להיות פשוט שהמצב הפנימי לא מתפקד כשורה בזמן האחרון?
5) הייתי ממליץ לך לשים דגש ולעבוד על דברים כלליים יותר שבעקיפין ובמיישרין ישפיעו על התפקוד היום-יומי שלך, על היחסים שלך עם אחרי ועל ההרגשה הכללית שלך:
- אתה הולך לישון בשעות נורמליות? תשתדל לשמור על שבע שעות שינה.
- אתה שותה מספיק ואוכל ארוחות קבועות?
- אתה נוהג להתעמל? אם לא, אתה תמיד יכול לרדת למטה ולעשות סיבוב הליכה, ריצה או אופניים מסביב הבית שלך, גם מרגיע, עם עוזר לגוף והכי חשוב - מקנה לך זמן להיות עם עצמך ולחשוב!
- מה דעתך לצחוק קצת?
- תתחיל להירגע קצת.. לא משנה אם זה ע"י צחוקים, חברים או הרפיות.
6) תשתדל לא להרבות במחשבות מהסוג הזה, הן סתם יפריעו לך.
7) היה איזה אדם אחד שפעם נהג לתת טיפ לאחרים שאומר - "בכל פעם שאתה פותח בשיחה עם בן אדם, תומר לו בליבך 'אני אוהב אותך' ותדמיין שאתה נותן לו חיבוק בחוזקה!", יכול להיות שזה נשמע מפגר, אבל אני מאמין שזה בהחלט יכול לשפר את הייחס שלך כלפי אחרים.
8) אני שמח שאתה חושב ככה, אבל את הצעד הראשון והאחרון למען שיפור מצבך רק אתה תוכל לצעוד, בלי פורום, בלי תמיכה ובלי כל אותם "תותחים" למיניהם.
אשמח שתעדכן האם יש שיפור בהמשך או במידה ויש לך עוד שאלות, אתה מוזמן לשאול אותן!
בהצלחה ידידי