נכתב במקור על ידי
Daniel
על האביוגניזה לא שמעתי מעולם, על האבולוציה שמעתי לא פעם.
אני חולק עליך, האבולוציה לא סותרת את התורה בשום דרך, סיפור הבריאה כמו שאמרתי הוא לא בא להעביר מבחינה מדעית איך נברא העולם.
המטרה בסיפור הבריאה היא בעיקר לספר שכל העולם הזה שייך לה' ושה' ברא את העולם, שהאדם נברא בצלם ה', בשום אופן לא בא לספר על הפאן המדעי בדבר.
במאמר מוסגר, שמעתי ככ הרבה שאלות על הבריאה בתורה מאנשים פה בפורום שמוכיחה שאין בה אמת מדעית, יש שאלה אחת שחיכיתי לשמוע ואף אחד לא העלה אותה, אם ביום השני נבראה הארץ, ורק ביום הרביעי הכוכבים, יוצא שהארץ שלנו היא בכלל לא כוכב, והרי ברור שהארץ שלנו גם היא כוכב, אז איך היא נבראה לפני הכוכבים?
אבל כמו שכבר אמרתי, אין שום עניין בתורה ללמד על הדרך שבה התפתח היקום שלנו, זה לא מה שהתורה עוסקת, התורה עוסקת בללמד דרך חיים לאדם.
אם אני מאמין באבולוציה זה לא משנה בכלל, כי זו רק תיאוריה, אני יכול לבחור אם להאמין לזה או לא.
אם אתה שואל אותי, יכול להיות שזה נכון, האמת שזה לא ככ תחום עניין שלי אז אני לא חושב על זה יותר מידי, אני מניח שיש בזה אמת מסויימת.
בכל מקרה, התורה לא סותרת בתכלית את המדע בשום צורה או דרך, כל תיאוריה מדעית שתביא לי אני אוכל לטעון שהיא נעשתה בהשגחה של הבורא.