נכתב במקור על ידי
ShmuelAvera
אני נולדתי ליהדות.
ומבדיקה מעמיקה של שלושת הדתות, הדת הנוצרית היא הדת שהכי מקלה, והיא נראית לי די שטותית.
ומבדיקה של המצוות שלהם לעומת המצוות של שתי הדתות האחרות, הדת הנוצרית היא הכי מקלה משמע יותר נוח להיות לבחור בדת הזאת. האדם מטבעו רוצה נוחיות, והדתות באות לבחון את האנשים בעולם ע"י מצוות שנוגדות את הנוחיות, מצוות שאפילו אם לא יהיה לך נוח או לא יהיה לך מתאים, תחוייב לעשות אותם מרצונך, ככה מודדים את האדם, וכשהוא מגיע למעלה על פי המעשים שלו שולחים אותו לאן שצריך. הנצרות מציעה נוחיות ולא דורשת הרבה, עם הנצרות מודדת את האדם שאין לו בעיות לעשות אותם, אז מה השגת בזה?
זה כמו שתבחן IQ של אדם כלשהו ע"י סטנדרטים שרק איתם הוא מסתדר, בחיים לא תגלה אותו, ולא תלמד על החוכמה שלו.
אני בא בגישה שאתה באת, חיפוש היגיון, וכשאני בא בגישה שלך שהכל הגיוני בעולם, פתאום אתה לא מסכים, כי זה נוגד את הדעה?
אבל זה שהרבה אנשים טוענים למשהו שראו, משהו שלא מתאים לעולם שלנו, עצם זה שהרבה אנשים טוענים את אותה טענה צריכה לעורר אצלך משהו, ולחושב שאולי זה נכון, הרי מיליון איש לא ישקרו שקר ויטענו את אותה טענה. אלא אם הם מקבץ של משוגעים מכל העולם? אז זה אומר שכל היהודים הם צאצאים של אנשים משוגעים.
היהודים מתאפיינים בחוכמה שלהם, לאורך כל ההיסטוריה האנשים הכי חכמים היו יהודים, ההמצאות הכי גדולות שייכים ליהודים, היהודים הכי הצליחו לאורך כל הדורות, שהגיעו למקום מסויים התאקלמו שם ועקפו את התושבים המקומיים מבחינה כלכלית וכו'. אומרים שמאחורי ההנהגה בארה"ב עומדים יהודים, תעשיית הבידור בהוליווד נשלטת על ידי יהודים, הבנקאות הכי גדולה שייכת ליהודים, נראה לך כי אנשים כאלו שבאים עם חוכמה ישקרו ויהזו דברים, ויחשבו שהשתגעו?
באותו מקום שיציאת מצרים התרחשה נמצאו כרכראות, ועצמות של חיילים מאותה תקופה של יציאת מצרים, נראה לך שזה סתם? עיר דוד שהתגלתה, ועוד הוכחות רבות.
אם הייתי שם לא הייתי כאן עכשיו, ומנהל את הדיון הזה איתך, השורה האחרונה שלך מראה שאין לך כבר מה להגיד!