היי : ) כמו שראיתם אני בת 13 והתחיל לי המחזור לפני כחצי שנה.. אבל עכשיו כבר חודשיים הוא לא מתקיים.. רציתי לדעת אם זה דבר נורמאלי לגילי כי חלק אומרים שזה נורמאלי וחלק אומרים שאני צריכה ללכת לבדיקות.. אז זה נורמאלי? והוא יחזור..?
היי : ) כמו שראיתם אני בת 13 והתחיל לי המחזור לפני כחצי שנה.. אבל עכשיו כבר חודשיים הוא לא מתקיים.. רציתי לדעת אם זה דבר נורמאלי לגילי כי חלק אומרים שזה נורמאלי וחלק אומרים שאני צריכה ללכת לבדיקות.. אז זה נורמאלי? והוא יחזור..?
|
|
בגילאים האלה הוא לא תמיד סדיר, ויכול לקרות שחודשיים לא יהיה לך ואחרי שלושה שבועות יהיה לך שוב...זה קורה
מעצב גראפי לכל מטרה.
מחזור לא סדיר הוא מצב שכיח אצל נערות מתבגרות, ומתרחש בדרך כלל בשנתיים הראשונות לקבלת הווסת.
גורם נוסף לכך יכול להיות שינויים תזונתיים. אם את עושה דיאטה יכול להיות שאת לא מספקת לגופך את החומרים הדרושים לו ולכן המחזור מתעכב.
אם את לא עושה דיאטה אז אין לך מה לדאוג, ככל הנראה המחזור יסתדר בעצמו.
נערך לאחרונה על ידי _יעל_; 20-05-2011 בשעה 00:05.
אם את לא על גלולות זה נורמלי...בהתחלה באמת המחזור לא סדיר בעליל עם כל השינויים ההורמונליים.
אין לך מה לחשוש, במיוחד אם לא קיימת יחסי מין =)
בגיל שלך המחזור הוא לא סדיר בגלל כול מיני שינויים הורמונליים
אין לך מה לפחד במיוחד עם עוד לא קייימת יחסי מין
זה בסדר שבגילך המחזור עדיין לא סדיר, כמו שכבר ציינו לפני בגלל שינוי הורמונליים הגוף שלך קצת "מתשגע"
עם הזמן הכל יסתדר, במידה ובאמת תרגישי כי מדובר במשהו יותר רציני, אם יהיו לך כאבים לא מוסברים או המחזור לא יחזור בעוד מספר חודשים שתפי את אימך בכך, אני בטוחה שהיא תעזור בכל הנושא.