אין רגש בבית המשפט, אתם בוודאי מכירים את זה.
באשכול הקודם ("לעשות בן אדם") כתבתי על למצוא בעצמכם נקודה טובה וקצת מלדון את עצמכם לכף זכות.
וכמו שהמלצתי לקרוא את תורה רפ"ב בליקוטי מוהר"ן, שמה כתוב שמי שדן את עצמו לכף זכות - הוא באמת יוצא מכף חובה לכף זכות.
זאת אומרת זה לא סתם "תחשוב טוב יהיה טוב" או כל סיסמה אחרת. זה ממש משנה את הכל!
והכל מכוח המחשבה, שידוע היום לכל העולם וגם ללא יהודים מה הכוח שלה. רבי נחמן גם עליה דיבר בנפרד, ואמר בתורה קצ"ג "דע שהמחשבה יש לה תוקף גדול, ואם יחזק ויגבר מחשבתו על איזה דבר שבעולם, יוכל לפעול שיהיה כך".
זאת אומרת שע"י המחשבה אפשר להגיע להכל!!!!! עיינו שם לעוד מידע.
בכל מקרה, אני רוצה פשוט להגיד שתדונו את עצמכם לכף זכות - אתם צריכים את זה.
אני מקווה שבעתיד אכתוב על זה יותר בפירוט, עד אז - קראו את תורה רפ"ב. אפשר למצוא אותה באינטרנט אפילו.
שאנחנו דנים את עצמו לכף זכות, ובפרט מוצאים נקודה טובה. צריך לשאול מה הפלא?
הרי מה שאנחנו עושים זה מדגישים את הנקודה טובה שלנו, ואז גם בשמיים מדגישים אותה ואומרים "וואו.. יש בו נקודה טובה!".
אבל יודעים על זה בשמיים כבר,
יודעים שיש לו את הנקודה הטובה הזאת אז למה רק מתי שהוא נזכר למצוא את הנקודה הזאת בעצמו, בשמיים גם שמים לב סתם ככה פתאום?
התשובה נמצאת בכותרת - "מליצה". [מליצה מלשון 'מליץ'. מליץ הוא אחד שאומר את הזכויות של האדם בבית דין]
מליצה זה דבר ענק שראוי לשבח עצום,
יש בה כל כך הרבה כוח שהיא גם מעוררת את אדם וגם מעוררת עליו רחמים בשמיים.
בוא ניקח דוגמה שתראה את שתיהם.
אם ל"ע אדם נפטר, והולכים ומודיעים לאדם ברחוב בדיוק ככה: "פלוני מת".
זה לא יזיז לו אפילו! הוא יחשוב שזה מתיחה, שיתברר שזה לא - יתעצב.
אבל אם יבואו אליו ויגידו "פלוני, כמה נאה מעשיו ואיזה אדם גדול, נפטר מהעולמנו בצער וכאב", זה יעורר לב!
זה מעורר את האדם ומעורר את הלב!
אני יודע שחלקכם ואולי רובכם רוצים לקיים את זה כי מבינים פחות או יותר את הכוח, אז איך עושים את זה?
עושים את זה פשוט על ידי שאומרים לעצמנו, זה יכול להיות בתפילה, שבח על הנקודה הטובה שלנו.
ולא, זה לא גאווה.
גאווה: יש בי נקודה טובה, אבל ה' לא עזר לי, הגעתי לזה לבדי בכוחי ועוצם ידי!
ענווה גדולה: יש בי אלפיי נקודות טובות שאף אחד לא מתקרב לרמה שלהן! אבל ה' עזר לי
אז תעשו את זה, תיישמו! וכך תראו בשמיים שוואלה, אתם כן שווים. ותשמחו בעצמכם, זה כל מה שחשוב.

ציטוט ההודעה