בס"ד
(לקוח מהעלון "מיכאל שר ישראל")
סיפר הרב משה חי מזרחי שליט"א מבת ים:"בהיותי בחור למדתי בישיבת חברון ועימנו למד אדם זקן שהיה כבד ראיה.יום אחד כשהלכו הבחורים לחתונה,הרים הזקן את קולו "האם יש מישהו שיקחני הביתה?" הצעתי לו את עזרתי ובהיותנו בדרך אמר לי הזקן: "ברצוני ללמדך דבר חשוב,בצעירותי אמרו לי חברי תלמד תורה אך לא רציתי ואמרתי להם כשאתחתן ואתיישב בדעתי אלמד תורה,אחרי שהתחתנתי רציתי ללכת ללמוד ,אז אמרה לי אשתי : "מה תשאיר אותי לבד בבית?"
חשבתי לעצמי טוב,כשיהיו לנו ילדים ,היא כבר לא תהיה לבד ואז ודאי אוכל ללכת וללמוד תורה אך כשנולדו לנו ילדים היא אמרה : "מה,הילדים שלי או שלנו? תעזור לי!"
אמרתי: כשהילדים יגדלו אוכל ללמוד בשלוה,ועתה זקנתי והמוח נאטם ואין ביכולתי ללמוד.דע לנצל את הזמן בכל רגע ואל תחכה לימי הזקנה".
כל יהודי מחוייב בקביעת עיתים לתורה בכל יום,ואל יתרץ עצמו בתירוצים של דוחק הפרנסה וגידול ילדים אלא כפי שלכל אחד יש זמן לצרכיו הגשמים כך צריך הוא לדאוג לנשמתו - ולמלא את המצברים הרוחניים וללמוד את התורה הקדושה,המדריכה איך לחיות חיים טובים טובים יותר.ואל יחשוב כי רק אחרי שישיג את כל אשר תאבה נפשו דירה נאה,כלים נאים,פרנסה טובה יהיה פנוי לעסוק בתורה,לא ולא!!!
כי זו עצת היצר הרע שכל תפקידו להפיל את האדם לעברי פי פחת ולטורדו מן העולם ללא שכר מצוות בידו.
והחכם עיניו בראשו ינצל את חג שבועות להתעלות רוחנית ויקבל על עצמו להוסיף בלימוד תורה למשך השנה כולה ולא יאמר "לכשאפנה אשנה שמא לא יפנה".
תיזכו למצוות![]()

ציטוט ההודעה