קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 18-06-2007, 18:01
  2. Cannibal Corpse-Discography, לאוהבי הדת' מטאל הברוטאלי
    על ידי Göregäsm בפורום רוק ומטאל
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 11-05-2007, 23:33
  3. עמדת הדת להתאבדות?
    על ידי Pirate בפורום יהדות
    תגובות: 16
    הודעה אחרונה: 11-05-2007, 19:27
  4. [דיון] האם תקיימו יחסים עם מישהי\ו שלא נמצא באותה הדת כמוכם?
    על ידי Beauty_Angel בפורום מתבגרים ומתגברים
    תגובות: 46
    הודעה אחרונה: 05-12-2006, 23:22
  5. תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 26-04-2006, 12:53
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

היווצרות הדת

משתמשת כבוד האוואטר של _יעל_
    לייקים
    656
    נקודות
    500

ברירת מחדל היווצרות הדת

אני רוצה לשתף אתכם בקטע מתוך ספר שאני קוראת ("מאדים האדום", למי שמתעניין).
    הספר אינו מתיימר להיות ספר דת/מדע, וגם אני לא מתיימרת להיות מדענית/רבנית. אני משתפת אתכם בהשקפה שלי, אתם מוזמנים להביע את דעותיכם בנושא.

"תראי, לכל הסיפור הזה יש היסטוריה. מונותיאזם הוא מערכת אמונות שהופיעה בחברות רועים קדומות. ככל שהתלות שלהם ברעיית צאן הייתה גדולה יותר, גדלה הסבירות שהם יאמינו באל רועה. קיים מתאם מדויק, את יכולה למפות ולראות. האל הוא תמיד זכר, החברות האלה היו פטריאכליות. יש סוג של ארכיאולוגיה, אנתרופולוגיה- סוציולוגיה של הדת, שמבהירה את כל זה- איך זה התפתח, על איזה צרכים זה ענה".
    פיליס הביטה בו בחיוך קטן. "אני לא יודעת מה לומר על זה, ג'ון. זה לא עניין של היסטוריה, אחרי הכל. זה עניין של אמונה".
    "את מאמינה בניסים של ישו?"
    "הנסים אינם מה שחשוב. לא הכנסייה או הדוגמה שלה חשובות. ישו עצמו, הוא הדבר החשוב".
    "אבל הוא רק המצאה ספרותית", חזר ג'ון בעקשנות. "משהו כמו שרלוק הולמס או הסייר הבודד. ולא ענית על השאלה שלי בנוגע לנסים".
    "פיליס משכה בכתפיה. "אני רואה בקיומו של היקום נס. היקום וכל מה שנמצא בו. אתה יכול להכחיש את זה?".
    "בטח", אמר ג'ון. "היקום פשוט קיים. אני מגדיר נס כפעולה שבבירור מפרה חוקים פיזיקלים מוכרים".
    "כמו נסיעה לכוכב אחר?".
    "לא. כמו החייאת המתים".
    "רופאים עושים זאת כל יום".
    "רופאים מעולם לא עשו זאת".
    פיליס נראתה נבוכה. "אני לא יודעת מה לומר לך ג'ון. אנחנו לא יודעים הכל, וזו תהיה שחצנות להעמיד פנים שכן. הבריאה היא מסתורית. לתת למשהו שם כמו "המפץ הגדול" ואז לחשוב שיש לך הסבר- זו לוגיקה כושלת, חשיבה רעה. מחוץ לחשיבה המדעית הרציונלית יש שטח נרחב של תודעה, שטח חשוב יותר מהמדע. אמונה באל היא חלק מזה. ואני מניחה שיש לך או אין לך את זה" היא קמה. "אני מקווה שזה יקרה לך". היא יצאה מהחדר.
    "אנשים במעבדה יכולים להיות הגיוניים לחלוטין- אתם צריכים לראות את פיליס צולבת את המסקנות שהעמיתים שלה מסיקים מהנתונים! ואז פתאום הם מתחילים להשתמש בכל מיני טריקים של נואמים, התחמקויות, חשיבה מעורפלת, כאילו היו אנשים אחרים".

האם הדת איננה נוצרה על מנת לענות על הצרכים של האדם? לענות על הרצון להבין "למה"?
    המדע מנתח את הדברים. המדענים יוצרים חוקים מתמטים ופיזיקלים שמאפשרים לנו לנתח את התופעות שאנו מכירים וכך להסיק מסקנות לגבי תופעות אחרות.
    הדת מאוד יהירה, היא מעמידה את האדם במרכז. היא נותנת לאדם סיבה לקיומו של העולם.
    ואולי התשובה היא הרבה יותר פשוטה, אך בני האדם לעולם לא יוכלו לתפוס אותה?
    הדת, אחרי הכל, היא שאלה של אמונה.
    נערך לאחרונה על ידי _יעל_; 25-06-2011 בשעה 20:29.

2. קישורים ממומנים

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "אלוהים ברא אותי אתאיסט, מי אתם שתטילו ספק בחכמתו."

דבר ראשון חידוד (אני חייב בתור תולעת ספרים מושבעת) הקטע שהבאת בפנינו מציג דיון פיסכולוגי פילוסופי..
    כל הדיאלוג הזה מתאר נקודות מבט מקובעות בנוגע למשתנה אחד אבל הבעיה שאף אחד מהם לא מסכים על המשתנה הנדון פילפיס דנה במשתנה האלוהי בעוד שהבחור השני (שאת שמו איני מוצא בטקסט) דן על משתנה האדם במשוואה, עכשיו אפשר לדון בצורה חופשית על יכולת תפיסה חזותית ופסיכולוגית מהיום עד קץ הימים אבל כאשר אין הסכמה על המשתנה הנדון הדיאלוג יעלה חרס.
    מה שיפה בקטע הזה הוא שהוא די מתמצת את כל בעיית התקשורת בין הנאורים החילונים בין הנאורים הדתיים כל אחד מאיתנו דן על המשנה שלו במשוואה ומחשיב את הצד השני במשוואה בתור משתנה זניח שאין לו השפעה כוללת על המשוואה השלמה (אני מצטער על השפה הטכנית והמתמטית)..
    בכל מקרה נקודה שהייתי רוצה להעלות בעצמי, התיאוריה שהועלתה בתחילת הטקסט שהבאת מתארת את אחת מהתיאוריות הכי חזקות בתחום חקר הדתות, כי יש לצאת מנקודת הנחה מבוססת שהייתה נקודת תפנית אנחנו מאמינים שזה היה הצורך להכניס סדר בכאוס שהביא את האדם להאמין בכוח עליון (ואפשר לראות זאת בכל דת המבוססת כיום ואילו אשר נכחדו עם הזמן) אל מול האמונה הדתית אשר גורסת שבאמת קיים כוח עליון כזה ויש צורך להאמין בו..
    עכשיו בהתבסס על חושים טבעיים בלבד מה הדבר הראשון שיקפוץ לך לראש מה יהיה יותר הגיוני, מבלי לנתח מבלי לקחת משתנים בחשבון מה ניראה יותר הגיוני?
    נערך לאחרונה על ידי Ori; 25-06-2011 בשעה 21:02.

ציטוט נכתב במקור על ידי _יעל_ צפיה בהודעה
    אני רוצה לשתף אתכם בקטע מתוך ספר שאני קוראת ("מאדים האדום", למי שמתעניין).
    הספר אינו מתיימר להיות ספר דת/מדע, וגם אני לא מתיימרת להיות מדענית/רבנית. אני משתפת אתכם בהשקפה שלי, אתם מוזמנים להביע את דעותיכם בנושא.

"תראי, לכל הסיפור הזה יש היסטוריה. מונותיאזם הוא מערכת אמונות שהופיעה בחברות רועים קדומות. ככל שהתלות שלהם ברעיית צאן הייתה גדולה יותר, גדלה הסבירות שהם יאמינו באל רועה. קיים מתאם מדויק, את יכולה למפות ולראות. האל הוא תמיד זכר, החברות האלה היו פטריאכליות. יש סוג של ארכיאולוגיה, אנתרופולוגיה- סוציולוגיה של הדת, שמבהירה את כל זה- איך זה התפתח, על איזה צרכים זה ענה".
    פיליס הביטה בו בחיוך קטן. "אני לא יודעת מה לומר על זה, ג'ון. זה לא עניין של היסטוריה, אחרי הכל. זה עניין של אמונה".
    "את מאמינה בניסים של ישו?"
    "הנסים אינם מה שחשוב. לא הכנסייה או הדוגמה שלה חשובות. ישו עצמו, הוא הדבר החשוב".
    "אבל הוא רק המצאה ספרותית", חזר ג'ון בעקשנות. "משהו כמו שרלוק הולמס או הסייר הבודד. ולא ענית על השאלה שלי בנוגע לנסים".
    "פיליס משכה בכתפיה. "אני רואה בקיומו של היקום נס. היקום וכל מה שנמצא בו. אתה יכול להכחיש את זה?".
    "בטח", אמר ג'ון. "היקום פשוט קיים. אני מגדיר נס כפעולה שבבירור מפרה חוקים פיזיקלים מוכרים".
    "כמו נסיעה לכוכב אחר?".
    "לא. כמו החייאת המתים".
    "רופאים עושים זאת כל יום".
    "רופאים מעולם לא עשו זאת".
    פיליס נראתה נבוכה. "אני לא יודעת מה לומר לך ג'ון. אנחנו לא יודעים הכל, וזו תהיה שחצנות להעמיד פנים שכן. הבריאה היא מסתורית. לתת למשהו שם כמו "המפץ הגדול" ואז לחשוב שיש לך הסבר- זו לוגיקה כושלת, חשיבה רעה. מחוץ לחשיבה המדעית הרציונלית יש שטח נרחב של תודעה, שטח חשוב יותר מהמדע. אמונה באל היא חלק מזה. ואני מניחה שיש לך או אין לך את זה" היא קמה. "אני מקווה שזה יקרה לך". היא יצאה מהחדר.
    "אנשים במעבדה יכולים להיות הגיוניים לחלוטין- אתם צריכים לראות את פיליס צולבת את המסקנות שהעמיתים שלה מסיקים מהנתונים! ואז פתאום הם מתחילים להשתמש בכל מיני טריקים של נואמים, התחמקויות, חשיבה מעורפלת, כאילו היו אנשים אחרים".

האם הדת איננה נוצרה על מנת לענות על הצרכים של האדם? לענות על הרצון להבין "למה"?
    המדע מנתח את הדברים. המדענים יוצרים חוקים מתמטים ופיזיקלים שמאפשרים לנו לנתח את התופעות שאנו מכירים וכך להסיק מסקנות לגבי תופעות אחרות.
    הדת מאוד יהירה, היא מעמידה את האדם במרכז. היא נותנת לאדם סיבה לקיומו של העולם.
    ואולי התשובה היא הרבה יותר פשוטה, אך בני האדם לעולם לא יוכלו לתפוס אותה?
    הדת, אחרי הכל, היא שאלה של אמונה.
    איזה דת? אולי האמונה במשהו עליון יותר מאיתנו קיים (ולא נוצר) על מנת "לענות על הצרכים שלנו". זה מסביר למה לא קיימת רק דת אחת - כולנו זקוקים למשהו, כך אלוקים ברא אותנו. גם אם לא בחרנו בדת (וטעינו בדרכנו), בהכרח עבר בנו הרצון להבין ולבדוק האם קיים אלוקים.
    אם כן, מהי אותה סיבה שהדת נותנת לאדם לקיומו של העולם? (לדעתך)
    אין תשובה אחרת ולעולם לא תהיה. ואגב, אם בני האדם לא יוכלו לתפוס את התשובה שאת חוששת שקיימת אז הרי שהיא אינה תשובה.
    לא מדוייק. הדת אינה אמונה עיוורת כפי שבטח התכוונת. לדת יש בסיס והיא המסורת ששאלת אותי עליה.
    בברכה,

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 17:42.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,570 | הודעות: 8,150,152 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect