קרם ברולה
קינוח צרפתי קלאסי של קרם וניל אפוי המתהדר בציפוי קרמל פריך ומתפצפץ
מרכיבים:
5 חלמונים (מביצים מס' 2)
70 גרם סוכר
2 מיכלי שמנת מתוקה טרייה 32%
שליש כוס חלב 3%
חצי מקל וניל חצוי לאורכו
3 כפות סוכר חום
אופן ההכנה
1. מרתיחים קלות בסיר את השמנת המתוקה, החלב, מקל הוניל והסוכר, מערבבים היטב ומצננים את הנוזל לטמפרטורת חדר.
2. טורפים את החלמונים כדקה ומוסיפים בזרם אחיד את תערובת השמנת תוך כדי טריפה מהירה ויסודית. מוציאים את מקל הווניל ומעבירים את התערובת שנוצרה לכלים חסיני אש (ממלאים ל- 4\3 גובה).
3. מחממים תנור ל-125 מעלות.
4. מעבירים את הכלים לתבנית מלאה מים (כחצי גובה מהכלים) ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ-55 דקות.
5. מצננים היטב את הקרם ברולה במקרר.
6. לפני ההגשה, זורים את הסוכר החום על כל שטח פני הקרם ברולה (בעדינות), שורפים קלות ע"י ברנר או מכניסים לגריל התנור למשך דקה וחצי עד המסת הסוכר.
מאקו



ציטוט ההודעה