טוב, החלטתי שמידי שבוע אני אפרסם סיקור למוצר הקשור לתחום האופניים אשר התנסיתי בו, הסיקורים נכתבים 100% על ידי עם קצת עזרה מאתרים בעלי יותר מידע ממני.

השבוע: מערכת הבלמים של מגורה, דגם הלואיס BAT

סדרת הברקסים של מגורה, הלואיס, התחילה את חייה בשנת 1999.

ייעודו של הברקס הינו מ-XC רגוע ועד DH מטורף ומתאפיין בכח עצירה ומודולוציה שלא נראו כמותם בשום מערכת ברקסים אשר בנויים ממערכת של שתי בוכנות. לברקס טכנולוגיות רבות אשר חלקן משותפות עם המערכות האחרות אותן מייצרות מגורה כגון: כיוון אוטומטי של המרחק בין הרפידות לרוטור על מנת לקבל כח עצירה ללא שינויים במהלך חיי הרפידות וכך יש ניצול גדול יותר וטוב יותר של הרפידות וכך חוסכים כסף על רפידות (חע חע חע איזה קמצנים אנחנו), ובלידינג קל יותר הודות למערכת ראש פתוחה בעיצוב חדש, עד כאן הטכנולוגיות הדומות במערכות הברקסים של מגורה.

זה מביא אותנו למערכות הייחודיות של ה-BAT

BAT: שזהו ראשי תיבות של BITE ADJUSTMENT TECHNOLOGY, מערכת זו נמצאת בידית אשר מכוונת את רמת המודולציה לפי סגנון הרכיבה, אגרסיביות הרוכב, ונוחות הרוכב כמובן וכל זאת ללא תזוזת הידית ממקומה כמו בכל שאר מערכות הברקסים בשוק, ישנו בורג קטן ליד כפתור ה-BAT אשר באמצעותו ניתן לכוון את מרחק הידית מהכידון ללא הפרעה למודולציה.

מערכת שאני לא יודע את השם בדיוק: המאפשרת את הרכבת הידית ברקס לפני או אחרי ידית ההילוכים ועליה מולבשת עוד מערכת המאפשרת את הרכבת הברקס ללא פירוק הגריפים.

מערכת קירור שמן: מערכת אשר קרובה לרוטור ותפקידה למנוע התחממות יתר של הברקס גם בירידה הכי קשה וממושכת, בחיבור בין הצינור לקאליפר ישנו ציר הנע בהיקף של 45 מעלות על מנת להתאים לכל השלדות והמזלגות בשוק.

עד כאן המערכות הייחודיות.

הידית עשוייה אלומיניום חרוט CNC לחוזק מעולה תוך משקל נמוך ומתאימה לאחיזה ב-2 אצבעות (כאילו שמישהו צריך 2 אצבעות לברקס הזה...).

הקאליפר עשוי גם כן מאלומיניום חרוט CNC ובנוי בצורה אשר ניתן לראות את מצב הרפידות ללא הוצאתן מהקאליפר.

הברקסים כמו כל הברקסים של מגורה כוללים אחריות ל-5 שנים עבור דליפות לאחר הרשמה באתר של מגורה.

מחיר הברקס הוא 1900 שקלים לעומת ה-2000 של דגם ה-2008 הזהה לגמרי למעט בצבע, ה-2009 הוא לבן!!

חוות דעת אישית: אלו הם פשוט הברקסים הכי טובים שנסעתי עליהם ללא יוצא מן הכלל!!! גם מערכות של הופ בעלות מספר בוכנות כפול ואף משולש לא הרגישו נוחים וטובים כמו המערכת הזו!! מומלץ לכל סגנון רכיבה ללא יוצא מן הכלל!!! אני מכיר את הבעלים של פדלים אז יש לי קצת הנחות שם חח וגם כי אני קבוע שם אז בכלל... מומלץ! מומלץ! מומלץ!!
תמונה :