קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. שאלה לגבי כיתה ט'
    על ידי dj adir בפורום צבא וגיוס
    תגובות: 18
    הודעה אחרונה: 10-10-2005, 09:46
  2. טוב יש לי שאלה לגבי מוטורלה E1000
    על ידי Marik_Rabayev בפורום סלולרי וטאבלטים כללי
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 07-09-2005, 00:43
  3. יש לי כמה שאלות לגבי המשחק NHL 2006
    על ידי RaUl בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 03-09-2005, 16:57
  4. לגבי האנשים בפורום
    על ידי BiG pApA בפורום מזרחית ודיכאון להורדה
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 02-09-2005, 15:51
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 3 123 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 35

עמדת היהדות לגבי דינוזאורים וחיים פרה היסטורים בתקופות שקדמו לאנושות

מורחקים
    לייקים
    2
    נקודות
    50

ברירת מחדל עמדת היהדות לגבי דינוזאורים וחיים פרה היסטורים בתקופות שקדמו לאנושות

אוקיי החלטתי לעשות את הנושא הזה בגלל שלדעתי אין פה אפילו אדם אחד שבאמת יודע מה עמדת היהדות לגבי הנושא הזה ובגלל שבדיוק על הנושא הזה אני דיברתי עם אדמור בטיול לשוויץ אני ישתף אותכם, לאלה מכם שלא יודעים מה זה אדמור בואו רק נגיד שזה דרגה מאוד גבוה של רב ואין הרבה כאלה.

קודם כל אני יתחיל במידע בסיסי שאותו אתם תוכלו לאמת עם כל אדם מלומד בקרבת ביתכם, על פי היהדות אלוהים בנה עולמות והחריבם, זאת אומרת שידוע שהעולם שלנו, שידוע לנו רק מתחילת התיעוד ההיסטורי של האנושות הוא לא העולם הראשון שקיים על הכוכב הזה, היו לפנינו מספר עולמות שהוחרבו, אחת מאותן תקופות של כדור הארץ שלנו היא התקופה הפרה היסטורית עולם שהיה קיים והוחרב, בדיוק כפי שהיהדות טוענת, בעידן הקרח, בפגיעת מטאור זה לא משנה הדרך, מה שמשנה זה הלמה זה קרה, וזה מאז ומתמיד היה הדבר שעליו התווכחה התורה לא האיך אלה הלמה, אותם 5700 שנים או משהו כזה שהעולם קיים מדובר על העולם שלנו, אותו עולם שמוכר לנו עכשיו ולא מתייחס לאותם מליארדי שנים של עולמות קודמים שניבנו והוחרבו על הכוכב הזה ולכן, אין התנגשות בין התורה למדע.

יהדות מעולם לא טענה שום דבר שהמדע הפריח, יותר מזה, האדמור התחייב לי שאם מישהו יוכיח שמילה אחת ממה שכתוב בתורה היא שקר, טעות הוא וכל הדתיים יזרקו את התורה לים, אז בבקשה אתם מוזמנים לנסות, תוכיחו שקר אחד שקיים בתורה תראו אותו לרב ואני מבטיח לכם שהוא יחזור בשאלה, האמונה היהודית מבוססת על כך שהתורה מדויקת עד הפסיק הכי קטן ואין שום אות אפילו שניכתבה ללא סיבה אז בהצלחה.
    נערך לאחרונה על ידי SirToT; 20-09-2011 בשעה 13:32.

2. קישורים ממומנים

משתמש ותיק האוואטר של clicker
    לייקים
    74
    נקודות
    204
    משפט מחץ
    אל תסתכל בקנקן, תעשן ממנו !

לפי היהדות ה' החריב את העולמות הקודמים בגלל שחטאו, ובבריאה שלנו הוא הוסיף את "מידת הרחמים" ולכן כשהחליט להחריב שוב
    את העולם הוא השאיר את נח ומספר מצומצם של חיות (נטען שלפני המבול היו עוד זנים אך גם הם נכחדו במבול).

אני בתור מאמין לא יתחיל לזרוק לך פה טענות.

אהבתי את הנושא שלך ! ח"ח.
    A Fistful Of Dollars
    "רוחוס שם, בקסטרים שם, ואני בדיוק באמצע..המשוגע עם הפעמון צדק, אפשר להרוויח כסף במקום כזה."

משתמש מתקדם האוואטר של moshe7007
    שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ
    "החכמה - אבידת המאמין, צריך שיבקשנה אפילו בדברי הכופרים." (ר' שלמה אבן גבירול)

איזה מקרה קרה לפני 5700 שנה שאתה מסביר אותו כ"החרבת העולם"?
    ותראה משהו מוזר: אם תלך אחורה בתיארוך השכבות הגיאולוגיות אתה תראה את ההתפתחות של המינים על כדור הארץ. למה ה' בורא את העולם שוב בדיוק בואתה צורה שבו הוא היה כשהוא נחרב? כלומר אם ה' היה בורא עולמות ומחריבן היינו צריכם לראות איזשהו קרע ברצף של ההיתפתחות, כמו סוגי חיות ללא אב קדמון שממנו הם התפתחו. למה זה לא כך?

קרדיט לי

"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
    פרידריך ניטשה.

מורחקים
    לייקים
    2
    נקודות
    50

מה אתה מנסה להגיד, הרי גם אם תוכיח שאבולוציה היא נכונה זה לא מנוגד לתורה, התורה לא טוענת שלא הייתה אבולוציה, ה' ברא את העולם, זה משנה אם הגענו לאן שהגענו דרך אבולוציה או לא? התורה לא מתעמקת בנושא הזה לפחות בפשט שלה ולכן אני לא יכול לתת לך את הטענות שרבנים יטענו אבל אפילו כאדם לא משכיל ומלומד אני יכול להגיד לך שהתורה מעולם לא התעמקה באיך הדברים קרו אלה בלמה הם קרו...

אם חציית ים סוף הייתה סוג של תופעה שיש לה הסבר הגיוני ע"פ המדע זה אומר שהיא לא נס? העובדה היא שהמקרה קרה כשהוא היה צריך לקרות בדיוק כמו שהוא היה צריך לקרות זה לא משנה איך זה קרה או מה ההסבר המדעי שעומד מאחורי זה רק העובדה שכח עליון גרם לזה לקרות.
    ככה גם עם הבריאה... זה לא משנה איך הגענו למקום שאנחנו נמצאים בו כרגע, אולי זה היה ע"י אבולוציה או סוג אחר של תאוריה שיעלו בעוד 20 שנים המדע תמיד ישאל שאלות והתורה תמיד תענה בתשובה היחידה שאי אפשר לסתור בכל העולם, אנחנו לא מתווכחים על האיך אנחנו מתווכחים על הלמה.

וזאת גם התשובה היחידה שהמדע לעולם לא יוכל לתת, לא משנה עד כמה מתקדמים נהיה אולי בסוף נגלה איך למרות שאני בספק שזה יקרה, אבל ע"פ המדע אנחנו בחיים לא נגלה למה.

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

היהדות לא עוסקת בעובדות מדעיות. היהדות לא אומרת כלום בנוגע לכל הדברים שאמרת.
    התורה היא טקסט דתי, לא מדעי.
    ישנם פירושים שונים של התורה שמכוונים לרעיונות מדעיים, אבל פירושים אלה לא מציגים את דעת היהדות. הם מציגים את דעת רש"י, את דעת הרמב"ם, את דעת האבן עזרא וכן הלאה.
    אין טעם להכחיש שישנם עד היום בריאתנים יהודים, כאלה שמאמינים שתוך 6 ימים נברא העולם, שהעולם קיים לא יותר מ6000 שנה, שהבריאה נעשתה בפוף ולא בשלבים. אמנם לא הרבה נשארו, אבל יש, והגישה הזאת גם היא גישה של פרשנות יהודית למקרא.

רוצה טעות בתורה ? אנשים שחיים מעל 200 שנה עוד טעות? אדם זקן וחלש הצליח לבנות תיבה שהצליחה להכיל כמות אדירה של חיות משהו כמו גודל של 10 איצדיוני כדורגל לפחות. עוד טעות? אותו אדם גם הצליח להאכיל את כל החיות האלה במשך 40 יום ולא רק זה הוא הצליח למנוע מהחיות הללו לאכול אחת את השניה.

משתמש כבוד האוואטר של פראגער
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

ציטוט נכתב במקור על ידי danziv צפיה בהודעה
    רוצה טעות בתורה ? אנשים שחיים מעל 200 שנה עוד טעות? אדם זקן וחלש הצליח לבנות תיבה שהצליחה להכיל כמות אדירה של חיות משהו כמו גודל של 10 איצדיוני כדורגל לפחות. עוד טעות? אותו אדם גם הצליח להאכיל את כל החיות האלה במשך 40 יום ולא רק זה הוא הצליח למנוע מהחיות הללו לאכול אחת את השניה.
    מה עובר עליך?
    מי מדבר על טעיות בתורה?
    הדיון הוא עד כמה תומכת התורה בתאוריות מוכרות מעולם המדע.

במקום לנסות להשמיץ ולהעכיר את האווירה כל הזמן, אני ממליץ פשוט לנסות לקרוא מה שכותבים כאן.
    זה יועיל ויחכים את כולנו.

"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
    * * *
    מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
    בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
    גלישה נעימה ומטורפת :-)

ציטוט נכתב במקור על ידי פראגער צפיה בהודעה
    מה עובר עליך?
    מי מדבר על טעיות בתורה?
    הדיון הוא עד כמה תומכת התורה בתאוריות מוכרות מעולם המדע.

במקום לנסות להשמיץ ולהעכיר את האווירה כל הזמן, אני ממליץ פשוט לנסות לקרוא מה שכותבים כאן.
    זה יועיל ויחכים את כולנו.
    "האדמור התחייב לי שאם מישהו יוכיח שמילה אחת ממה שכתוב בתורה היא שקר, טעות הוא וכל הדתיים יזרקו את התורה לים, אז בבקשה אתם מוזמנים לנסות, תוכיחו שקר אחד שקיים בתורה תראו אותו לרב ואני מבטיח לכם שהוא יחזור בשאלה, האמונה היהודית מבוססת על כך שהתורה מדויקת עד הפסיק הכי קטן ואין שום אות אפילו שניכתבה ללא סיבה אז בהצלחה.".... ,לפני שאתה אומר לי לקרוא את האשכול תקרא אותו בעצמך....

שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

"האדמור התחייב לי שאם מישהו יוכיח שמילה אחת ממה שכתוב בתורה היא שקר, טעות הוא וכל הדתיים יזרקו את התורה לים, אז בבקשה אתם מוזמנים לנסות, תוכיחו שקר אחד שקיים בתורה תראו אותו לרב ואני מבטיח לכם שהוא יחזור בשאלה, האמונה היהודית מבוססת על כך שהתורה מדויקת עד הפסיק הכי קטן ואין שום אות אפילו שניכתבה ללא סיבה אז בהצלחה.".... ,לפני שאתה אומר לי לקרוא את האשכול תקרא אותו בעצמך....
    טוב, במקום להתדיין בנושא המרכזי, נתפס למילה שלו והתעלקת. דיון זה לא.
    בכל מצב, גם כתבת הבלים -
    אין שום סיבה שבן אדם בסיטואציה אחרת (טרום עידן הזיהום והמחלות שיצרנו בעצמנו) לא יחיה יותר ממאתיים שנה.
    התיבה הייתה באורך של 150 מטר סה"כ, רוחבה של 25 מטר, ובגובה של 15 מטר.
    הוא בנה אותה במשך 120 שנה.

שים לב, אתה מסכים שהיה מבול, שנוח ידע עליו מראש מפי הקב"ה, זאת אומרת שיש כאן נס ורצון אלוקי.
    והשאלה היחידה שיש לך היא איך החיות לא אכלו אחת את השניה? נס.

* * *

נראה לך שאני באמת מסכים שהיה מבול? אין שום הוכחות גאולוגיות לכך ולמבול שהציף את כל כדור הארץ צריכות להיות השלכות על כדור הארץ מה שלא רואים . לעומת זאת עידני הקרח, והמטאוריטים שנפלו על כדור הארץ הם דברים שכן קראו ויש להם הוכחות והשלכות על כדור הארץ. ורק שתדע שפעם תוכלת החיים היתה קצרה בהרבה ממה שהיא עכשיו כל זיהום הכי קטן שפעת אפילו היתה קטלנית בנוסף, לא היו תרופות לבעיות לב לחץ דם וכו' לא היתה רפואה בכלל ולכן אורך החיים ההממוצע היה פחות מ 40 שנה לעומת 70 שנה של היום.

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

טוב, במקום להתדיין בנושא המרכזי, נתפס למילה שלו והתעלקת. דיון זה לא.
    בכל מצב, גם כתבת הבלים -
    אין שום סיבה שבן אדם בסיטואציה אחרת (טרום עידן הזיהום והמחלות שיצרנו בעצמנו) לא יחיה יותר ממאתיים שנה.
    התיבה הייתה באורך של 150 מטר סה"כ, רוחבה של 25 מטר, ובגובה של 15 מטר.
    הוא בנה אותה במשך 120 שנה.

שים לב, אתה מסכים שהיה מבול, שנוח ידע עליו מראש מפי הקב"ה, זאת אומרת שיש כאן נס ורצון אלוקי.
    והשאלה היחידה שיש לך היא איך החיות לא אכלו אחת את השניה? נס.
    וואו וואו וואו,
    פראגער.

מחלות שאנחנו יצרנו? אנשים פעם מתו מסינוסיטיס גבר,
    על מה ת'מדבר?

אנשים מצליחים להגיע ל-70 שנה ויותר בגלל התרופות שאנחנו ייצרנו,
    לא בגלל ה-"מחלות"(על אילו מחלות אתה מדבר בדיוק?) שייצרנו.

אנשים לא חיו אף פעם, בשום תקופה שהיא, עד לגיל 200,
    בדרך כלל אני פשוט קורא ולא מתערב, ודווקא לא ציפיתי לתגובה כזאת ממך,
    אבל פה הייתי חייב.
    נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 26-09-2011 בשעה 17:49.

One Shot - One Kill

מורחקים
    לייקים
    2
    נקודות
    50

נראה לך שאני באמת מסכים שהיה מבול? אין שום הוכחות גאולוגיות לכך ולמבול שהציף את כל כדור הארץ צריכות להיות השלכות על כדור הארץ מה שלא רואים . לעומת זאת עידני הקרח, והמטאוריטים שנפלו על כדור הארץ הם דברים שכן קראו ויש להם הוכחות והשלכות על כדור הארץ. ורק שתדע שפעם תוכלת החיים היתה קצרה בהרבה ממה שהיא עכשיו כל זיהום הכי קטן שפעת אפילו היתה קטלנית בנוסף, לא היו תרופות לבעיות לב לחץ דם וכו' לא היתה רפואה בכלל ולכן אורך החיים ההממוצע היה פחות מ 40 שנה לעומת 70 שנה של היום.
    צר לי לבשר לך ידידי המשכיל אבל יש המון הוכחות גיאולוגיות ותגליות ארכיאולוגיות שמוכיחות מאופן חד משמעי, ע"י המדע לא התורה שהיה מבול, לדוגמא הים השחור כולו וגם חלקים בים התיכון מלאים במושבות וערים שקועות מתחת לפני המים, אלה אם כן אתה טוען שבנות הים בנו את המבנים האלו אתה בעצם מאשר שהמבול התקיים, בנוסף לכך יש הטוענים (מדענים, לא רבנים) שהים השחור כולו, ואפילו הים התיכון בחלקים מסויימים הם בעצם תוצאה ישירה של המבול ואם זה לא מספיק, יש תמונות לווין, ששוב הטכנולוגיה מספקת לנו (שד"א לא אושרו ע"י רבנים אלה ע"י מדענים של תיבת נוח) בקיצור אתה יכול להאמין בתורה או לא להאמין בה אבל העובדה שהמדע מכיר בכך שכדור הארץ הוצף היא בלתי ניתנת לערעור.

שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    וואו וואו וואו,
    פראגער.

מחלות שאנחנו יצרנו? אנשים פעם מתו מסינוסיטיס גבר,
    על מה ת'מדבר?

אנשים מצליחים להגיע ל-70 שנה ויותר בגלל התרופות שאנחנו ייצרנו,
    לא בגלל ה-"מחלות"(על אילו מחלות אתה מדבר בדיוק?) שייצרנו.

אנשים לא חיו אף פעם, בשום תקופה שהיא, עד לגיל 200,
    בדרך כלל אני פשוט קורא ולא מתערב, ודווקא לא ציפיתי לתגובה כזאת ממך,
    אבל פה הייתי חייב.
    ראשית, כל התגובה שלי הייתה בכדי להרגיע את השאלה ולהחזיר אתה הדיון לנושא המרכזי.
    שנית, מנין לך היכולות להצהיר בביטחון מוחלט שלא חיו בעבר מאתיים שנה?

אני נהנה לקרוא תמיד את התגובות שלך (בפרט בפורום דיבורים לאחרונה), אבל שמגיעים לנושא הדת אתה הופך את הדיון לאישי.
    ברור שבתגובתי לא ירדתי לעומקו של עניין, התשובות היו בהתאם לשאלות.

* * *

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

ראשית, כל התגובה שלי הייתה בכדי להרגיע את השאלה ולהחזיר אתה הדיון לנושא המרכזי.
    שנית, מנין לך היכולות להצהיר בביטחון מוחלט שלא חיו בעבר מאתיים שנה?

אני נהנה לקרוא תמיד את התגובות שלך (בפרט בפורום דיבורים לאחרונה), אבל שמגיעים לנושא הדת אתה הופך את הדיון לאישי.
    ברור שבתגובתי לא ירדתי לעומקו של עניין, התשובות היו בהתאם לשאלות.
    פראגער,
    במקום לפתוח דיון פילוסופי. פשוט תענה לי על השאלה הבאה:
    האם אתה( או מישהו שאתה מכיר ) השתמש\ת באנטיביוטיקה?

One Shot - One Kill

שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    פראגער,
    במקום לפתוח דיון פילוסופי. פשוט תענה לי על השאלה הבאה:
    האם אתה( או מישהו שאתה מכיר ) השתמש\ת באנטיביוטיקה?
    אנחנו ממש סוטים מהנושא, אבל לשאלתך: וודאי.

* * *

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 3 123 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 12:10.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,451,275 | הודעות: 8,151,857 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect