לפני כל חג אני משתדל לסכם פה בקצרה על החג כדי שלאלה מכם שהבצפר לא נותן רקע מסורתי, או אלה מכם שקצת הספיקו לשכוח את הדברים שאמרה המורה בכיתה ג' יהיה רקע על החג ועל המסורת שנהוגה בו.
היום נזכרתי קצת מאוחר מידי אז נעשה את זה ממש בקצרה ומי שירצה ימשיך ויקרא בויקי :
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%...A9%D7%A0%D7%94
אז, משמעות החג.
ראש השנה על פי המסורת היהודית הוא יום הדין, היום בו כל אחד נכתב לחיים טובים או לשלום או לא עלינו למוות.
נהוג לבקש סליחה כל אחד מחביריו הקרובים כדי לבוא לראש השנה עם כמה שפחות חטאים
רצוי גם שכל אחד יקח על עצמו משהו קטן שהוא לא נהג קודם (מבחינה דתית כמובן) כדי להרבות בזכויות לפני יום הדין.
ממצוות החג:
כמובן, אכילה ושתיה. שמחה. מצוות שמיעת תקיעת שופר. לגבי תקיעת שופר, שמיעת שופר היא מדאורייתא וכדאי מאוד ללכת ולשמוע שופר.
כל מי שיש לו בית כנסת באיזור, בשופר יתקעו מחר וגם מחרתיים, ברוב הבתי כנסת אני מאמין באיזור השעה 10.00. מי שלא רוצה להגיע לכל התפילה ורוצה לשמוע שופר כדאי להגיע ב9.30 ליתר בטחון. אם זה ספדרים כאלה שמתחילים תפילה ב5 בבוקר אז אין לי מושג באיזה שעה הם תוקעים בשופר, ברוב הבתי כנסת תוכלו לשמוע שופר באיזור השעה 10.00.
ממנהגי החג:
טוב אז יש את כל הסימנים האלה היום בערב של הראש של דג (או כבש) והתפוח בדבש וכל שאר הדברים הלא טעימים. מחר בצהריים יש תשליך (טקס סמלי שבו מנערים את הכיסים מול מקור מים זורמים, רומז לזריקת העבירות לים
) ואולי עוד כמה דברים שלא עולים לי לראש.
שיהיה לכולנו שנה טובה, כתיבה וחתימה טובה. שכל משאלות ליבנו יתגשמו לטובה ושכל אחד יאחל לעצמו מה שבא לו![]()

) והתפוח בדבש וכל שאר הדברים הלא טעימים. מחר בצהריים יש תשליך (טקס סמלי שבו מנערים את הכיסים מול מקור מים זורמים, רומז לזריקת העבירות לים

ספוילר: